Ανύπαρκτη κεντροδεξιά

Ανύπαρκτη κεντροδεξιά

Έχουν δημιουργηθεί πολλές παρερμηνείες και παρεξηγήσεις για το τι είναι κεντροδεξιά – δεξιά. Με εξαίρεση τον αναρχισμό, όσο κινούμαστε από αριστερά προς τα δεξιά μειώνεται ο κρατισμός. Επομένως ποιος θα λεγόταν ακραία δεξιός; Ένας αναρχοκαπιταλιστής, υπέρ-πατριώτης, υπέρ-συντηρητικός, υπέρ-θρησκευόμενος. Αυτό όμως δεν υπάρχει. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανένα τέτοιο άνθρωπο και δεν νομίζω να υπάρχει. Οι αναρχοκαπιταλιστές δεν δέχονται την έννοια του κράτους.

Επομένως δεν υπάρχουν σύνορα και στρατός, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν οι πατριώτες. Το πιο κοντινό στον ακροδεξιό, είναι ένας μιναρχιστής, υπέρ-πατριώτης, υπέρ-συντηρητικός, υπέρ-θρησκευόμενος. Ο μιναρχισμός έχει ονομαστεί από σοσιαλιστές «κράτος νυχτοφύλακας». Οι μιναρχιστές δέχονται μόνο ως ρόλο του κράτους, την προστασία, την ασφάλεια και την δικαιοσύνη δηλαδή Αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις και Δικαστήρια. Επιπλέον δέχονται την ανάθεση έργων υποδομών από το κράτος, σε ιδιώτες.

Ο εθνικοσοσιαλισμός όπως και η αραιωμένη έκδοση του, η λαϊκή δεξιά, υποστηρίζουν τον κρατισμό και τον κρατικό παρεμβατισμό δηλαδή ευρύτερο ρόλο του κράτους. Κανονικά στον εθνικοσοσιαλισμό, στον παρεμφερή φασισμό και στην αραιωμένη λαϊκή δεξιά δεν υπάρχει συντηρητισμός ούτε σχέση με την θρησκεία, όποια είναι η επίσημη σε κάθε χώρα. Όμως έχουν μπερδευτεί πολύ τα πράγματα.

Ο εθνικισμός είναι σοσιαλιστικής προέλευσης και δεν είναι πατριωτισμός. Ο εθνικισμός μπορεί να είναι πατριωτικός ή προδοτικός. Στην Κατοχή, το μόνο νόμιμο κόμμα ήταν του θείου της Μελίνας Μερκούρη, το άκρως προδοτικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα που συνεργαζόταν με τους κατακτητές. Ο εθνικισμός αντιμετωπίζει το έθνος ως όλον, με συνεργασία των κοινωνικών ομάδων. Ο κομμουνισμός προτάσσει την πάλη των τάξεων για την επικράτηση των προλετάριων ενώ η ελεύθερη αγορά τον ανταγωνισμό των οικονομικών μονάδων.

Από τον ορισμό της άκρας δεξιάς, προκύπτει ποια είναι η πραγματική κεντροδεξιά. Είναι οι θέσεις της άκρας δεξιάς, λίγο πιο μετριοπαθείς. Δηλαδή αναγνωρίζεται λίγο μεγαλύτερος ρόλος στο κράτος από τον μιναρχισμό, έχει συντηρητικές απόψεις αλλά όχι υπέρ-συντηρητικές, είναι πατριωτική αλλά όχι σωβινιστική και κοντά στην θρησκεία χωρίς να είναι υπερβολικά. Στην κεντροδεξιά το πρώτο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία που όμως είναι δεξιός σοσιαλισμός.

Οι δύο επικρατέστερες φράξιες είναι των Μητσοτακικών και των Καραμανλικών που έχουν στοιχεία κεντροδεξιάς αλλά είναι δεξιός σοσιαλισμός. Οι Μητσοτάκηδες και οι Μητσοτακικοί είναι κεντροδεξιά σε οικονομικά θέματα αλλά σοσιαλιστές σε όλα τα άλλα. Οι Καραμανλικοί είναι σοσιαλιστές σε οικονομικά θέματα και υποτίθεται δεξιοί σε όλα τα άλλα.

Όμως είναι πολιτικοί μεγαλοαπατεώνες που παριστάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μη πατριωτική, σοσιαλιστική, ουτοπική ιδέα. Η εμμονή στην ευρωπαϊκή πορεία, μετά την αποδεδειγμένη καταστροφή στην οποία οδήγησε την χώρα, είναι πλέον προδοτική, όχι απλά μη πατριωτική. Μια φορά προδότες, πάντα προδότες.

Ενώ οι Μητσοτακικοί είναι φανερά οικολόγοι, οι Καραμανλικοί είναι κρυφο-οικολόγοι και εξαπατούν όσους έχουν οικιστικά προβλήματα από την δασική νομοθεσία που εισήγαγαν ο Καραμανλής με τον Μάνο το 1978. Ενώ ο Μητσοτάκης και οι Μητσοτακικοί προωθούν φανερά την ομοφυλοφιλία, οι Καραμανλήδες και οι Καραμανλικοί την προωθούν κρυφά, προωθώντας ομοφυλόφιλους σε μεγάλες θέσεις μέσα στο κόμμα, στο κράτος και στον ιδιωτικό τομέα. Οι κεντροδεξιοί – δεξιοί πρέπει να καταστρέφουν τον περιβάλλον;

Όχι βέβαια αλλά η οικολογία ανήκει στην κεντροαριστερά. Επίσης στην δασική νομοθεσία του Καραμανλή - Μάνου, καταπατάται το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας από το κράτος. Στην δεξιά ιδεολογία, το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας είναι ιερό. Οι Καραμανλικοί όμως δεν ανήκουν στην κεντροδεξιά αλλά στον σοσιαλισμό. Οι σοσιαλιστές δεν βλέπουν ως ιερό το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας. Ο κομμουνιστές μάλιστα το βλέπουν ως κακό γιατί πρέπει όλα να ανήκουν στο κράτος. Τουλάχιστον οι κομμουνιστές λένε όλα, όχι τα μισά σχεδόν που έχει βγάλει προβληματικά η δασική νομοθεσία του Καραμανλή - Μάνου.

Ο σκοπός και των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων είναι να εξαπατήσουν τους κεντροδεξιούς-δεξιούς ψηφοφόρους, να τους πείσουν πως δήθεν βρίσκονται στον χώρο της κεντροδεξιάς-δεξιάς και να τους παρασύρουν σε σοσιαλιστικές αντιλήψεις όπως προώθηση της οικολογίας, της ομοφυλοφιλίας της καθαρά σοσιαλιστικής ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επί δεκαετίες οι Καραμανλήδες και οι Καραμανλικοί, οι Μητσοτάκηδες και οι Μητσοτακικοί εξαπατούν τον κόσμο της κεντροδεξιάς-δεξιάς, προωθώντας σοσιαλιστικές αντιλήψεις ως κεντροδεξιές-δεξιές. Έτσι έχουν κατορθώσει να κάνουν πολλούς από τους αδαείς ψηφοφόρους σοσιαλιστές. Όποιος χαίρεται πολύ αν ο γιος του είναι γκέι, προωθεί φανερά ή κρυφά την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζει την σοσιαλιστική ουτοπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει οικολογικές αντιλήψεις, είναι σοσιαλιστής δεν είναι κεντροδεξιός.

Φτάσαμε σε αυτά τα χάλια επειδή η Ελλάδα δεν είχε ποτέ πραγματική κεντροδεξιά. Αυτό που παρουσιαζόταν ως κεντροδεξιά ήταν δεξιός σοσιαλισμός. Δηλαδή εναλλάσσονταν δύο μορφές σοσιαλισμού, ο ένας δεξιότερα από τον άλλο. Το πρόβλημα είναι όλοι οι ξεφτιλισμένοι ψευτο-δεξιοί. Αν ήταν άλλοι στην θέση τους, θα είμαστε πολύ ψηλά ως χώρα, από τις πλουσιότερες της Ευρώπης. Οι ψευτο-δεξιοί σοσιαλιστές ξεφτίλισαν και την Ελλάδα επειδή είναι και οι ίδιοι ξεφιτλισμένοι.

Τουλάχιστον οι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν τα αρ#ιδ$α να παραδεχτούν πως είναι σοσιαλιστές. Ακόμη και οι Ναζί είχαν τα αρ#ιδ$α να παραδεχτούν πως ήταν υβριδικοί σοσιαλιστές. Η Ελλάδα έχει φυσική ομορφιά, φυσικό πλούτο, πολυμήχανους έξυπνους ανθρώπους, πετυχημένη ομογένεια σε δυνατές και σημαντικές χώρες. Πολύ σύντομα η χώρα θα αποκτήσει πραγματική κεντροδεξιά λόγω των διεθνών εξελίξεων και θα καταφέρει επιτέλους να «πάει μπροστά».

Πέτρος

Scroll to Top