Κοσμογονικές αλλαγές

Κοσμογονικές αλλαγές

Τα γράφουμε, τα ξαναγράφουμε και πολλοί ακόμη δεν μπορούν να το χωνέψουν. Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές που μπροστά τους όλα τα θέματα της επικαιρότητας μαζί είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό. Ασχολούνται τα ΜΜΕ με την υπόθεση της Πάτρας, του Κολωνού, της Κιβωτού του κόσμου. Πρέπει να υπάρχει μικρό ενδιαφέρον και για αυτά αλλά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα πρέπει να είναι στις κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται.

Βέβαια τα συστημικά ΜΜΕ δεν αναφέρονται σε αυτές γιατί δεν τους συμφέρει. Αποτελούν την καθεστηκυία τάξη και το κατεστημένο. Οι αλλαγές έρχονται να ανατρέψουν τελείως την υπάρχουσα κατάσταση. Για σχεδόν πενήντα χρόνια, έχουμε μάθει στην Ελλάδα, από την προπαγάνδα των ΜΜΕ πως η ΕΕ είναι κάτι πολύ θετικό. Είναι μια καταστροφική για την Ελλάδα σοσιαλιστική ουτοπία που θα ανατραπεί σύντομα.

Το σύντομα δεν ξέρουμε πότε θα είναι. Μπορεί να είναι σε τρεις μήνες ή σε τρία χρόνια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στην επόμενη πενταετία, θα έχουμε κοσμογονικές αλλαγές. Μπορεί όμως να είναι πολύ πιο σύντομα, ακόμα και σε λίγους μήνες. Τις τελευταίες δεκαετίες ήταν σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΕ-ΝΤΠ. Πολλά από τα σημεία του σχεδίου δεν φαίνονται.

Τον τελευταίο καιρό, από την κρίση του 2007, εντείνεται η αντίδραση το Νεοταξικό σχέδιο. Υπάρχουν δύο αντίπαλες πλευρές που συγκρούονται σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΝΤΠ και η αντί–ΝΤΠ δηλαδή όλοι όσοι για οποιουσδήποτε λόγους αντιτίθενται στο σχέδιο της ΝΤΠ. Η αντί-ΝΤΠ είναι πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη αλλά ανοργάνωτη, ανομοιογενής και με έλλειψη συνοχής και συντονισμού. Αυτά διορθώνονται σιγά – σιγά. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Αμερικάνοι και Βρετανοί κατόρθωσαν να πολεμήσουν στο ίδιο πλευρό με τους Σοβιετικούς που ήταν κομμουνιστές.

Οι αντίπαλοι της ΝΤΠ, αν κι έχουν διαφορές μεταξύ τους, βρίσκουν τρόπους να συντονιστούν. Στο τέλος υπάρχουν δύο πιθανότητες. Ή θα βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση ή θα ηττηθεί η ΝΤΠ από το μεγαλύτερη και δυνατότερη πλευρά που αντιδρά. Όπως αντιδρούσαν στον Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο σκοπός της ΝΤΠ είναι ο ίδιος με του Χίτλερ, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Δικτατορία. Στην αρχή, ο Άξονας κατόρθωσε να επιβληθεί αλλά στο τέλος έχασαν τον πόλεμο. Το ίδιο θα συμβεί και με την ΝΤΠ, αν δεν δεχτούν να συμβιβαστούν.

Ό,τι και να γίνει με την Ρούλα Πισπιρίγκου, τον Ηλία Μίχο, τον πάτερ-Αντώνιο δεν θα επηρεάσει την ζωή σας. Τα πολιτικά επηρεάζουν την ζωή σας. Ασχολούνται πολλοί με τις δημοσκοπήσεις και με το ποιο κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Είναι μικρής σημασίας γιατί θα έχουν προσωρινή διάρκεια. Το τοπίο παγκόσμια αλλά και εντός της χώρας, σε λίγο καιρό θα είναι τελείως διαφορετικό.

Και τα τρία πρώτα κόμματα είναι Νεοταξικά, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Μάλλον και το ΜΕΡΑ25 είναι Νεοταξικό. ΚΚΕ και Ελληνική Λύση μπορεί να μην είναι αλλά και μπορεί να είναι. Για τα τρία πρώτα είναι απόλυτα βέβαιο, για το ΜΕΡΑ25 πιθανό και για τα άλλα δύο (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) υπάρχει το ενδεχόμενο. Τα Νεοταξικά κόμματα ελέγχονται από τα σοσιαλιστικά κέντρα εξουσίας που προωθούν το σχέδιο ΝΤΠ για Παγκόσμια Νεοταξική Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Δικτατορία. Για να επεκτείνουν το ακροατήριο τους, τα σοσιαλιστικά κέντρα εξουσίας δημιουργούν υβριδικά σοσιαλιστικά κόμματα που όμως βρίσκονται κάτω από τον ίδιο κεντρικό έλεγχο. Τα τρία πρώτα κόμματα ελέγχονται από τα ίδια σοσιαλιστικά κέντρα που τα εναλλάσσουν στην εξουσία για να δίνεται η ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας.  

Αν ηττηθεί η ΝΤΠ, τα Νεοταξικά κόμματα και οι Νεοταξίτες πολιτικοί θα εξαφανιστούν τελείως και θα υπάρχουν μόνο Αντινεοταξικά. Αν επέλθει κάποια συνθηκολόγηση, τότε τα μισά περίπου κόμματα θα είναι Νεοταξικά και τα άλλα μισά Αντινεοταξικά. Επειδή το Αντινεοταξικό στρατόπεδο είναι πιο δυνατό στην κεντροδεξιά, οι αλλαγές θα είναι ακόμη μεγαλύτερες στην κεντροδεξιά, στην περίπτωση συνθηκολόγησης.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα κανάλια και τα ΜΜΕ γενικότερα. Σε περίπτωση συνθηκολόγησης, τα μισά περίπου θα είναι Νεοταξικά και τα άλλα μισά Αντινεοταξικά. Αν όμως δεν συνθηκολογήσει η ΝΤΠ και ηττηθεί στο τέλος, τότε όλα τα κανάλια και τα ΜΜΕ όπως και όλα τα κόμματα θα είναι Αντινεοταξικά. Τώρα τα κανάλια υποστηρίζουν το ψευτο-κεντροδεξιό κόμμα εξουσίας, τη Νέα Δημοκρατία. Είναι βέβαιο πως στην κεντροδεξιά, το κόμμα εξουσίας θα είναι Αντινεοταξικό και θα υποστηρίζεται από Αντινεοταξικά κανάλια.

Τα Νεοταξικά κανάλια και ΜΜΕ, σε περίπτωση συνθηκολόγησης μεταξύ ΝΤΠ και αντί-ΝΤΠ, θα υποστηρίζουν το κόμμα εξουσίας της κεντρο-αριστρεράς, όποιο αυτό είναι. Αν τυχόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δούμε το παράδοξο, όσα Νεοταξικά κανάλια επιβιώσουν, να υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πολύ πιθανό σενάριο συνθηκολόγησης είναι η τριχοτόμηση της ΕΕ και της Ευρώπης γενικότερα σε τμήματα με επιρροή α) από ΗΠΑ – Βρετανία β) Γερμανία – Γαλλία γ) Ρωσία. Εμείς θα βρεθούμε στην πρώτη ή στην τρίτη περίπτωση, με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία. Βέβαια αυτό έχει ήδη εξηγηθεί διεξοδικά.

Δεν νομίζω να πρόσθεσα τίποτα καινούριο σε αυτό το άρθρο. Όλα αυτά έχουν γραφτεί και εξηγηθεί σε προηγούμενα άρθρα. Ήθελα να κάνω μια υπενθύμιση για να μην ξεχνιόμαστε. Από εδώ και πέρα, θέματα παγκοσμιοποίησης, θα καλύπτονται στο Globalization. Ήδη έχουν γραφτεί εδώ πάρα πολλά. Μελλοντικά θα καλύπτονται άλλα θέματα και μόνο οι επιδράσεις των θεμάτων παγκοσμιοποίησης στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Παύλος

Scroll to Top