Απάτη η πληρότητα

Απάτη η πληρότητα

Άρχισαν πάλι οι απατεώνες Νεοταξίτες τα παραμύθια για δήθεν αδιαχώρητο στους τουριστικούς προορισμούς. Διαρκώς προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους. Η δική μας η προσπάθεια είναι να κάνουμε τον κόσμο να ξυπνήσει ώστε να μην μπορούν οι επαγγελματίες απατεώνες της ΝΤΠ να τους κοροϊδέψουν. Θα σας εξηγήσω πρώτα γιατί σας λένε ψέματα ή δημιουργούν ψευδαισθήσεις. Mετά θα αναφέρω έναν απλό τρόπο που χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά στο συγκεκριμένο ζήτημα ώστε αυτά τα τέρατα να μην μπορούν να με εξαπατήσουν.

Γιατί λένε πως συμβαίνει το αδιαχώρητο στους τουριστικούς προορισμούς; Πρώτον για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως ο κόσμος έχει λεφτά. Αφού ο κόσμος έχει λεφτά, θα πηγαίνει καλά η οικονομία. Είναι ψεύτες και είναι ελεεινοί και τρισάθλιοι. Τι μας έλεγαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή; Πως δήθεν πήγαινε πολύ καλά η οικονομία. Τελικά τι έγινε; Ήρθε η καταστροφή και χρεοκοπήσαμε! Τόσο καλά πήγαινε η οικονομία!

Η καταστροφή δεν τέλειωσε. Η καταστροφή συνεχίζεται κάθε μέρα που μένουμε σε αυτή την καταραμένη ΕΕ. Ενώ υπάρχει ο δρόμος της ευημερίας και της ανεξαρτησίας, της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, οι προδότες προτιμούν να κρατήσουν την χώρα χαμηλά οικονομικά και τεχνολογικά και υπόδουλη στους Δυτικοευρωπαίους. Διότι δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των Ελλήνων αλλά των Δυτικοευρωπαίων.

Κατ' αρχάς έχουν κλείσει πολλά ξενοδοχεία από τότε που ξεκίνησαν τα Μνημόνια. Δηλαδή ακόμη κι αν υπάρχει μεγάλη πληρότητα, ίσως δεν είναι ούτε η μισή, σε σχέση με την προ Μνημονίων εποχή. Μπορεί να υπάρχει μεγάλο ποσοστό πληρότητα αλλά σημασία έχει πόσοι είναι αυτοί που πήγαν στα χειμερινά θέρετρα, σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό. Θα πρέπει να ξέρουμε πόσα άτομα είναι η πληρότητα στους τουριστικούς προορισμούς.

Δηλαδή αν αυτοί που πήγαν στους τουριστικούς προορισμούς είναι 3% δεν σημαίνει πως ο κόσμος γενικά έχει λεφτά αλλά πως το 3% έχει λεφτά δηλαδή η δική τους ψευτοελίτ. Δεν αμφισβητώ πως η Νεοταξική ψευτοελίτ έχει πολλά λεφτά. Μάλιστα υποστηρίζω πως έχουν πολλά λεφτά, κλεμμένα από τον ελληνικό λαό. Μπορεί με το 3% του συνολικού πληθυσμού να γεμίζουν οι τουριστικοί προορισμοί.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα κέντρα διασκέδασης. Έχουν κλείσει πολλά λόγω κρίσης και μπορεί σήμερα να είναι τα μισά από αυτά που υπήρχαν πριν το 2010. Πόσοι χρειάζονται για να τα γεμίσουν; Αν είναι ένα μικρό ποσοστό επί του συνόλου όπως πχ 5%, τότε ίσως πραγματικά να είναι γεμάτα. Αυτό δεν σημαίνει πως ο κόσμος έχει λεφτά αλλά πως το 5% έχει λεφτά.

Επιπλέον υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις. Ίσως οι άνθρωποι να βγαίνουν μια - δύο φορές τον χρόνο να γλεντήσουν. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν λεφτά. Μπορεί να «κάνουν το σκατό τους παξιμάδι» τον υπόλοιπο χρόνο, για να βγουν την περίοδο των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς και να πάνε κάπου διακοπές το καλοκαίρι. Τώρα αν είναι σωστή ή όχι αυτή η νοοτροπία είναι ένα άλλο ζήτημα.

Επίσης στα κέντρα διασκέδασης οι περισσότεροι είναι νέοι. Αυτοί μένουν με τους γονείς τους που τους καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης. Έτσι μπορεί τα λίγα χρήματα που βγάζουν από μια δουλειά με βασικό μισθό, να τα τρώνε στην διασκέδαση. Και πάλι τίθεται ένα ζήτημα αν αυτή η νοοτροπία είναι σωστή ή όχι. Είναι δυστυχώς και οι Ελληνίδες πολύ κακομαθημένες, ίσως οι πιο κακομαθημένες του κόσμου.

Για να βγάλει ένας νέος ή ακόμη και ένας όχι τόσο νέος μια γκόμενα από μέτρια και πάνω, θα πρέπει να ξοδέψει αρκετά. Αλλιώς γκόμενα της προκοπής εμφανισιακά δεν πρόκειται να βγάλει. Δεν είναι έτσι σε άλλες χώρες. Οι πλούσιοι και οι εύποροι ξοδεύουν γιατί έχουν αλλά αυτοί που δεν έχουν, δεν είναι υποχρεωμένοι να ξοδέψουν αρκετά για να βγάλουν μια γκόμενα της προκοπής εμφανισιακά. Σε τούτη 'δω την παλιοχώρα, με τα άπειρα στραβά, όσες είναι από μέτριο και πάνω όσον αφορά την εμφάνιση, είναι πολύ απαιτητικές και συμφεροντολόγες.

Δεν είναι όλες έτσι αλλά είναι οι περισσότερες, το μεγαλύτερο ποσοστό. Πιθανώς να έχουμε μια αρνητική πρωτιά στον κόσμο, τις πιο κακομαθημένες, απαιτητικές και συμφεροντολόγες γυναίκες. Αυτή η νοοτροπία των Ελληνίδων πρέπει να αλλάξει γιατί κάνει ζημιά στην χώρα. Αν στους νέους περισσεύουν, θα έπρεπε να τα φυλάνε, για να μπορέσουν να βάλουν προκαταβολή να αγοράσουν ένα δικό τους σπίτι. Η αποταμίευση κάνει καλό στην χώρα διότι έτσι γίνονται επενδύσεις και με αυτές ανεβαίνει η παραγωγικότητα και το οικονομικό επίπεδο.

Κατά την δική μου άποψη και οι δύο νοοτροπίες είναι λάθος α) να στερείσαι όλο τον χρόνο για να γλεντήσεις δύο μικρές περιόδους του χρόνου και β) να ξοδεύεις σχεδόν όλα τα λεφτά στην διασκέδαση. Όμως κάθε ανθρώπου είναι δική του η ζωή και δικά του τα λεφτά και κάνει ό,τι γουστάρει. Αν οι νέοι που παίρνουν βασικό μισθό, θέλουν να τρώνε όλα τους τα λεφτά στην διασκέδαση, είναι δικό τους πρόβλημα.

Όμως είναι πολύ αυθαίρετο και επιπόλαιο να συμπεράνουμε πως έχουν λεφτά επειδή διασκεδάζουν. Μπορεί να διασκεδάζουν δύο φορές τον χρόνο. Ή μπορεί να κάνουν βασικό μισθό και με λάθος νοοτροπία κατά την άποψη μου, να τα ξοδεύουν όλα στην διασκέδαση. Σαφώς ανάμεσα σε αυτούς που διασκεδάζουν υπάρχουν και αυτοί που έχουν λεφτά.

Πόσοι όμως είναι αυτοί; Αν οι τουριστικοί προορισμοί ή τα κέντρα διασκέδασης έχουν μεγάλη πληρότητα δεν είναι δείγμα πως ο κόσμος έχει λεφτά. Γιατί πρώτον δεν ξέρουμε με τι ποσοστό του συνόλου γεμίζουν και δεύτερον δεν σημαίνει πως όλοι αυτοί που πηγαίνουν στους τουριστικούς προορισμούς ή στα κέντρα διασκέδασης έχουν λεφτά. Πόσα λεφτά έχουμε οι Έλληνες φαίνεται από το κατά κεφαλήν εισόδημα σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (GDP per capita ppp) όπου πηγαίνουμε κατά διαόλου. 

συνέχεια σε Πόσα αυτοκίνητα λείπουν

Οδυσσέας

Scroll to Top