Αποτίμηση εκλογών

Αποτίμηση εκλογών

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, μετά τις εκλογές, με τις ώρες πολλοί σχολιαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί συστημικοί, έκαναν αποτίμηση των εκλογών. Κανένας, μα κανένας δεν μπήκε στην ουσία του θέματος. Ο βασικός λόγος που ο Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές είναι επειδή είχε την στήριξη των καναλιών και των ΜΜΕ. Αυτό δεν συνέβη πριν τις εκλογές αλλά και κατά την διάρκεια της τετραετίας. Είχε ξεκινήσει σιγά σιγά από τότε που ανέλαβε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο ήταν κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι μιντιάρχες δεν ήθελαν να τα σπάσουν τελείως μαζί τους. Από τις εκλογές του 2019, ξεκίνησε η μεγάλη στήριξη του Μητσοτάκη από τα Νεοταξικά ΜΜΕ, κατ' εντολή του Παγκόσμιου Εβραϊσμού που είναι μαζί με τη ΝΤΠ. Στον ΣΥΡΙΖΑ βλακωδώς, για εσωτερικούς λόγους, συντάχθηκαν με την ΝΤΠ και τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό ενώ αυτοί (ΝΤΠ και Εβραίοι) υποστήριζαν τον Μητσοτάκη. Δηλαδή πήγαν με το μέρος αυτών που δεν τους ήθελαν νικητές. Επομένως ήταν προδιαγεγραμμένο να χάσουν.

Η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΤΠ και τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2015. Στο πρώτο εξάμηνο του 2015 τους είχαν πάει κόντρα αλλά μετά τους προσκύνησαν. Η ΝΤΠ και ο Παγκόσμιος ΕβραΪσμός ήταν υπέρ των Μνημονίων. Τα πιο πιστά σκυλιά της ΝΤΠ και των Εβραϊκών συμφερόντων ήταν οι πιο Μνημονιακοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να γίνει σαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δηλαδή συστημικό, Μνημονιακό, Νεοταξικό κόμμα και αυτός ήταν ένας λόγος της μεγάλης πτώσης του.

Κάτι άσχετοι σχολιάζουν την άνοδο της ακροδεξιάς. Αναφέρονται στα τρία κόμματα (Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη) που είναι στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αθροιστικά έχουν ένα ποσοστό σχεδόν 13%. Όλοι αυτοί οι σκατο-«προοδευτικοί» του κώλου, σοσιαλιστικής προέλευσης, είναι άσχετοι από ιδεολογικά ζητήματα κεντροδεξιάς - δεξιάς. Πρώτον δεν είναι ακροδεξιά αλλά δεξιά που περιέχει και την ακροδεξιά. Δεύτερον δεν είναι αμιγώς δεξιά.

Σε οικονομικά ζητήματα, άκρα δεξιά είναι ο αναρχοκαπιταλισμός δηλαδή η ανυπαρξία κράτους με καπιταλιστικό σύστημα. Η άκρα δεξιά υφίσταται μόνο θεωρητικά. Ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ζωή αλλά στη θεωρία. Θεωρητικά είναι υπερπατριώτες, υπερσυντηρητικοί, θρησκευόμενοι, αναρχοκαπιταλιστές. Οι υπερπατριώτες όμως θέλουν κράτος και στρατό. Έτσι η υπαρκτή ακροδεξιά είναι υπερπατριώτες, υπερσυντηρητικοί, θρησκευόμενοι, μιναρχιστές.

Η Μιναρχία ή Μιναρχισμός βγαίνει από το Minimum και το Αρχή ενώ η αναρχία από το στερητικό Α και το Αρχή. Οι μιναρχιστές θέλουν όσο το δυνατό μικρότερο κράτος δηλαδή μόνο Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Δικαστήρια και δημόσια έργα. Δεν έχω εξετάσει τα δύο νέα κόμματα, τους Σπαρτιάτες και την Νίκη. Στην Ελληνική Λύση είναι περισσότερο κρατιστές από τη ΝΔ. Επομένως δεν είναι αμιγώς δεξιό αλλά μερικώς δεξιό. Σε οικονομικά ζητήματα είναι κεντρώο ενώ στα υπόλοιπα είναι δεξιό. Το ίδιο συνέβαινε με την Χρυσή Αυγή και τον ΛΑΟΣ.

Συνήθως η κεντροδεξιά - δεξιά έπαιρνε λίγο κάτω από 50%. Αν αθροίσουμε τα ποσοστά της ΝΔ και των τριών κομμάτων στα δεξιά της, βγαίνει ένα ποσοστό πάνω από το 53%. Αυτό συνέβη επειδή με τον Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία μετατοπίστηκε αρκετά προς τα αριστερά. Ιδεολογικά είναι κόμμα του κέντρου και σε αρκετά ζητήματα βρίσκεται αριστερότερα του κέντρου. Ενώ ιδεολογικά είναι καθαρά κόμμα του κέντρου και ίσως ακόμη αριστερότερα, έχει κατορθώσει να διατηρήσει ένα μεγάλο μέρος των παλιών ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς - δεξιάς που λόγω βλακείας ή ασχετοσύνης δεν έχουν αντιληφθεί αυτή την στροφή το κόμματος.

Με την μετατόπιση προς τα αριστερά, άφησε χώρο στα δεξιά. Αν δεν είχε την υποστήριξη των καναλιών και των ΜΜΕ, κατ' εντολή του Παγκόσμιου Εβραϊσμού, τα ποσοστά στα δεξιά της ΝΔ θα ήταν πολύ ψηλότερα. Ένας λόγος της μεγάλης διαφοράς Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η πρώτη έχει μεγαλύτερο ποσοστό της παράταξης. Αυτό το πέτυχε εξαγοράζοντας τους ενδοπαραταξιακούς αντιπάλους της, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΛΑΟΣ και βάζοντας τους στην φυλακή όπως συνέβη στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Επίσης το κατάφερε με διάφορες δολοπλοκίες, όπως ακυρώνοντας δεξιά κόμματα στις εκλογές του Μαΐου 2023. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα ίδια και είχε βάλει όλο το ΠΑΣΟΚ στην φυλακή, θα είχε μεγαλύτερα ποσοστά. Αν είχε εξαγοράσει το ΚΚΕ, θα είχε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά. Αθροιστικά, τα υπόλοιπα κόμματα κεντροαριστεράς - αριστεράς, έχουν ποσοστά πάνω από 25% (με το ΜΕΡΑ25) δηλαδή πάνω από δώδεκα μονάδες διαφορά από αυτά της δεξιάς.

Σίγουρα η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την μάχη του κέντρου, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η υποστήριξη των ΜΜΕ, κατόπιν διαταγής του Παγκόσμιου Εβραϊσμού. Επίσης οι Μητσοτάκηδες θεωρούνται κεντρώοι όπως και οι Σημιτικοί αναχρονιστές που τους υποστήριζαν. Όμως αυτό απλά βοήθησε. Ο βασικός λόγος που κέρδισε την μάχη το κέντρου η ΝΔ, ήταν η στήριξη των ΜΜΕ και του συστήματος γενικότερα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανάλογη στήριξη των ΜΜΕ με της ΝΔ, η ΝΔ ανάλογη μη στήριξη με του ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είχε με διάφορους τρόπους εξουδετερώσει ενδοπαραταξιακούς αντιπάλους, θα είχε κερδίσει τις εκλογές. Το βασικότερο από όλα είναι η στήριξη των ΜΜΕ. Αυτό κρίνει τις εκλογές. Αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά οι καταστάσεις στην Ελλάδα, λόγω των διεθνών εξελίξεων. Οι συνιστώσες της ΝΤΠ, θα αποδυναμωθούν διεθνώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ή θα δεχτούν να υποχωρήσουν ή θα δεχτούν συντριπτικά πλήγματα από την Αντί - ΝΤΠ.

Ο βασικός λόγος που κέρδισε ο Μητσοτάκης τις εκλογές, η στήριξη των Νεοταξικών ΜΜΕ κατόπιν διαταγής του Παγκόσμιου Εβραϊσμού, θα πάψει να υφίσταται. Θα ανέβουν γνήσια Αντινεοταξικά κόμματα, περισσότερο στην κεντροδεξιά - δεξιά. Για τα τρία κόμματα στα δεξιά της ΝΔ που μπήκαν στην Βουλή, υπάρχει ερωτηματικό κατά πόσο είναι γνήσια Αντινεοταξικά. Όσοι υποστηρίζουν την ΕΕ δεν είναι Αντινεοταξίτες. ΝΤΠ και ΕΕ είναι το ίδιο και το αυτό. Επιπλέον, σε βάθος χρόνου, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί κάποια ομαδοποίηση χωρών εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης.

Άγγελος

Scroll to Top