Χάθηκε η ισορροπία

Χάθηκε η ισορροπία

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα. Δεν υπάρχει άλλο. Είναι το βασικό πρόβλημα, η βασική αιτία από την οποία προέρχονται όλα τα άλλα προβλήματα. Τι έχει συμβεί το αντιλαμβάνεται εύκολα όποιος καταλαβαίνει βασικές έννοιες Φυσικής. Το καταλαβαίνει όμως και ένα μικρό παιδί. Για να το καταλάβουμε τι έχει συμβεί στην Ελλάδα, αρκεί να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια που κάναμε τραμπάλα.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Νέα Δημοκρατία. Αν στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς υπήρχε ένα άλλο κόμμα δεν θα είχαμε τόσα προβλήματα. Αν υπάρξει ένα άλλο κόμμα, θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας. Το ίδιο θα μπορέσει να γίνει αν στην θέση της σημερινής ηγεσίας, τυπικής και άτυπης, μπουν άλλοι άνθρωποι. Τυπικά ο μεγαλύτερος ανιψιός Καραμανλής δεν είναι στην ηγεσία αλλά ουσιαστικά είναι.   

Το σενάριο να αντικατασταθεί η τυπική ή άτυπη ηγεσία είναι θεωρητικό. Στην πράξη δύσκολα γίνεται γιατί αυτά τα κτήνη έχουν «κατουρήσει» πολιτικά για να οριοθετήσουν τον χώρο ως δικό τους και να μην μπορεί να πλησιάσουν άλλοι. Επομένως πρέπει να περιοριστούν εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον χώρο των Βρετανών Liberal Democrats, του γερμανικού FDP και του γαλλικού Renaissance (Μακρόν) και να υπάρξει ένα άλλο πρώτο κόμμα στην κεντροδεξιά.

Γκρινιάζουν οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι «ο Τσίπρας… ο μπήξες… ο δείξες» και πάνε και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Παλαιότερα που ήταν πρώτο κόμμα της κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ, τα έχωναν στο ΠΑΣΟΚ. Μα δεν είναι αυτοί το πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία καταστρέφει την χώρα και όσοι εξακολουθούν να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία μετά την αποδεδειγμένη καταστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που είναι. Έχουν μια αλλόκοτη, ουτοπική ιδεολογία που μπορεί να φαίνεται σε κάποιους καλή θεωρητικά αλλά είναι ανεφάρμοστη στην πράξη. Όμως δεν κυβερνούσε συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. Εναλλάσσονταν με την Νέα Δημοκρατία. Και όταν βρισκόταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση.

Επομένως η πορεία της χώρας δεν καθορίζεται από ΣΥΡΙΖΑ / ΠΑΣΟΚ αλλά από κοινού με την κεντροδεξιά και επέρχεται μια ισορροπία μεταξύ της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς. Όσοι καταλαβαίνουν βασικές έννοιες Φυσικής αντιλαμβάνονται πλήρως τι προσπαθώ να εξηγήσω. Οι υπόλοιποι ας σκεφτούν τα παιδικά τους χρόνια όταν έκαναν τραμπάλα.

Η χώρα έφτασε σε αυτή την κατάντια, όχι εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξαιτίας της Νέας Δημοκρατίας που δεν ήταν αρκετό αντίβαρο ώστε να επέλθει η σωστή ισορροπία. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που έπρεπε να ήταν, σύμφωνα με τις αλλόκοτες, ανεφάρμοστες ιδέες τους που εκφράζουν όμως ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν αυτό που έπρεπε να είναι και για αυτό έχουμε φθάσει σε αυτά τα χάλια ως χώρα. Το να είναι λίγο πιο δεξιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρκετό γιατί χάνεται η ισορροπία. Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν στην θέση που έπρεπε να είναι και με την απαιτούμενη βαρύτητα. Εξαιτίας της Νέας Δημοκρατίας χάθηκε η ισορροπία.

Αυτό δεν αφορά μόνο τους Μητσοτάκηδες που θεωρούνται αριστερότερα ή πιο κεντρώοι από τους υπόλοιπους. Αφορά επίσης Καραμανλήδες και Σαμαρά και όλους τους παρατρεχάμενους τους. Και πρέπει να το βλέπουμε συνολικά. Διότι μπορεί σε κάποια ζητήματα να ήταν αρκετά δεξιά, ίσως και πιο πολύ από όσο χρειαζόταν αλλά σε πλείστα άλλα δεν ήταν όσο έπρεπε δεξιά και με την απαιτούμενη βαρύτητα.

Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ένωση, οικολογία, ομοφυλοφιλία, σεξουαλικές αποκλίσεις, ναρκωτικά, χαλαρά ήθη, ανοιχτά σύνορα, εγκληματικότητα δεν είναι κεντροδεξιά. Είναι ιδεολογία Βαλλιανάτου και Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Ας μείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως έχουν, αλλοπρόσαλλοι και ανεδαφικοί. Δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα αλλά στην μη ικανοποιητική εξισορρόπηση από την Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία. Το ερώτημα είναι αν θέλουν να το κάνουν. Γιατί έχουν εκφραστεί πολύ σοβαρές υπόνοιες πως είναι Δούρειοι Ίπποι σοσιαλιστικών κέντρων εξουσίας, με σκοπό να παρασύρουν τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στον δρόμο του σοσιαλισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η ισορροπία είναι εκεί ακριβώς που την σχεδιάζουν.

Το θέμα είναι να καταλάβουν τόσο οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι όσο και οι ενδιάμεσοι που βρίσκεται το πρόβλημα. Αθροιστικά οι δύο κατηγορίες ψηφοφόρων είναι πλειοψηφία γιατί είναι πολλοί οι ψηφοφόροι που δεν ψηφίζουν αποκλειστικά ένα κόμμα ή μια παράταξη. Είναι μεγάλο το ποσοστό αυτών που έχουν ψηφίσει και κεντροαριστερά και κεντροδεξιά.

Αν αλλάξει η Νέα Δημοκρατία με ένα άλλο γνήσιο κεντροδεξιό κόμμα, θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Ελλάδας γιατί θα επέλθει η ισορροπία που έχει χαθεί. Όσο ψηφίζετε αυτούς τους ελεεινούς, τόσο δεν θα επιτυγχάνεται η απαιτούμενη ισορροπία με αποτέλεσμα να αυξάνονται και να διαιωνίζονται τα προβλήματα της χώρας. Ξυπνήστε επιτέλους γιατί χανόμαστε!

Ελευθέριος

Scroll to Top