Ενδοσκόπηση κεντροδεξιάς

Ενδοσκόπηση κεντροδεξιάς

Για πολλές δεκαετίες, μέσα στην Νέα Δημοκρατία, υπήρχαν ξένοι στο ίδιο κόμμα. Ξένοι ήταν ιδεολογικά. Αυτά τα δύο ξένα σώματα που συνυπήρχαν στο ίδιο κόμμα, πρέπει να διαχωριστούν και ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Απλά έχει καθυστερήσει πάρα πολύ λόγω του ελέγχου των ΜΜΕ από την νεοταξική συμμορία στην οποία ανήκει και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο διαχωρισμός Καραμανλικών – Μητσοτακικών είναι ψευτο-διαχωρισμός και θα γίνει αντιληπτό το γιατί στην συνέχεια. Τόσο οι Καραμανλήδες όσο και οι Μητσοτάκηδες ανήκουν στο ίδιο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις όποιες υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές τους. Το άλλο τμήμα που είναι μεγαλύτερο στην βάση δεν έχει ηγεσία.

Έχει ζητηθεί επανειλημμένα να τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία επίσημα στον χώρο Δράσης – Φιλελεύθερης Συμμαχίας (Βαλλιανάτος) – Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών – γερμανικού FDP -  γαλλικού En Marche (το κόμμα του Μακρόν που μετονομάστηκε σε Renaissance). Ή θα το κάνουν οικειοθελώς είτε θα εξωθηθούν σε αυτό τον χώρο στον οποίο πραγματικά ανήκουν.

Ο χώρος αυτών που πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες, τους συντηρητικούς και τους μη συντηρητικούς. Ο χώρος των συντηρητικών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον χώρο των μη συντηρητικών. Οι μη συντηρητικοί σχεδόν συμφωνούν σε όλα με τους σοσιαλιστές, εκτός από τα οικονομικά.

Μπορούμε να θεωρήσουμε επίσης πως ανήκουν στον σοσιαλιστικό χώρο και μάλλον αυτό αρμόζει καλύτερα, καθώς συμφωνούν σε πολύ περισσότερα με τους σοσιαλιστές απ’ όσα με τους συντηρητικούς. Ή μπορούμε να τους τοποθετήσουμε σε ένα ξεχωριστό ενδιάμεσο χώρο που έχει στοιχεία σοσιαλισμού και δεξιάς. Αυτό ίσως είναι και η ορθότερη, ανάμεσα στις τρεις τοποθετήσεις.

Πριν λίγες μέρες, ήταν καλεσμένος σε μια εκπομπή κρατικού καναλιού, ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είναι γνωστό πως είναι ομοφυλόφιλος. Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα γιατί θα τον φωτογραφίσω αν αναφέρω την εκπομπή ή την πολιτική του διαδρομή. Ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν ανήκει στην δεξιά ή στο κέντρο και αυτός απάντησε πως ανήκει στην δεξιά. Θα πρέπει να καταλάβει πως κανένας ομοφυλόφιλος δεν ανήκει στον συντηρητικό χώρο.

Η ομοφυλοφιλία και ο συντηρητισμός είναι αντίθετα, αμοιβαία αποκλειόμενα. Στον συντηρητικό χώρο δεν ανήκει εφόσον είναι ομοφυλόφιλος. Τώρα αν αυτός εννοεί δεξιά τον χώρο της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, τότε κάνει μεγάλος λάθος. Όπως είπα είναι ένας ενδιάμεσος χώρος, με βάση τον σοσιαλισμό που διαφοροποιείται όμως στα οικονομικά ζητήματα από τους υπόλοιπους σοσιαλιστές. Το ίδιο ισχύει για τον Καραμανλή (και τον Σαμαρά;).

Αν πράγματι είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που όλοι το λένε, δεν ανήκει στον συντηρητικό χώρο. Επίσης ομοφυλόφιλος ήταν και ο θείος Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες. Επομένως Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες ανήκουν στον ίδιο χώρο. Δεν είναι μόνο τα λόγια που χαρακτηρίζουν κάποιον αλλά περισσότερο οι πράξεις. Ο Μητσοτάκης παίρνει θέση υπέρ των ομοφυλόφιλων. Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, ανήκει ακόμη περισσότερο στον χώρο Δράσης – Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Θα δημιουργηθεί ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα όπως θα έπρεπε πάντα να είναι η κεντροδεξιά.

Όλοι κεντροδεξιοί, από τους απλούς ψηφοφόρους μέχρι τους βουλευτές και τους υπουργούς θα πρέπει να προβληματιστούν και να ψαχτούν λίγο δηλαδή να κάνουν μια ενδοσκόπηση για να βρουν σε ποιον χώρο ανήκουν. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Αν θα χαιρόντουσαν πολύ όταν ο γιος τους ήταν γκέι ή η κόρη τους λεσβία, τότε είναι με Μητσοτάκηδες – Καραμανλήδες και Βαλλιανάτους. Αν στενοχωριόντουσαν, ανεξάρτητα με το πως θα το αντιμετώπιζαν στην συνέχεια, είναι με εμάς τους γνήσιους κεντροδεξιούς. Μπορεί μετά την πρώτη στενοχώρια να το αποδεχόντουσαν και να είχαν κάπως καλή σχέση με το παιδί τους.

Αν είναι οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι ή έχουν αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά, τότε είναι με τους άλλους. Το ίδιο ισχύει αν είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Αν θέλουν η ηλικία της αποπλάνησης ανηλίκου να μειωθεί είναι με τους αποκλίνοντες. Αν θέλουν να αυξηθεί είναι με εμάς τους γνήσιους κεντροδεξιούς. Αν θέλουν μεγαλύτερη εθνική ανεξαρτησία είναι μαζί μας, αν θέλουν λιγότερη εθνική ανεξαρτησία είναι με τους ακατανόμαστους. 

Σε τέτοιου είδους ερωτήσεις πρέπει να απαντήσουν οι κεντροδεξιοί για να καταλάβουν που βρίσκονται πολιτικά. Το ό,τι κατάφεραν οι Μητσοτάκηδες και οι Καραμανλήδες να κυριαρχούν στον συντηρητικό χώρο δεν πάει να πει τίποτα. Κακώς το κατάφεραν διότι δεν ανήκουν στον χώρο αυτό. Πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους πολιτικούς που πραγματικά ανήκουν στον συντηρητικό χώρο. 

Οι συντηρητικοί τους το λένε με το καλό.

«Αγορίνες και κοριτσάρες εσείς δεν ανήκετε στον συντηρητικό χώρο. Πηγαίνετε στον δικό σας πολιτικό χώρο και αφήστε τον συντηρητικό χώρο να τον ελέγχουν συντηρητικοί».

Τους το λένε με το καλό γιατί δεν θέλουν να τους βλάψουν. Μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση του νέου πατριωτικού, συντηρητικού κόμματος με την νέα Νέα Δημοκρατία.

Θα έχει τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία. Βέβαια μπορεί να συνεργαστούν μετεκλογικά με την κεντροαριστερά. Αν τελικά οι αγορίνες και οι κοριτσάρες δεν παίρνουν από λόγια, δεν θα έχουν οι συντηρητικοί άλλη επιλογή από το να τους βλάψουν ώστε να καταλάβουν οι ψηφοφόροι πως αυτοί δεν ανήκουν στον συντηρητικό χώρο. Αν βγουν αποδείξεις πως είναι ομοφυλόφιλοι, με αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά, χρήστες ναρκωτικών κλπ αυτονόητο θα είναι πως δεν ανήκουν στον συντηρητικό χώρο.

Γιώργος

Scroll to Top