Έπεφτε η κυβέρνηση

Έπεφτε η κυβέρνηση

Στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται. Ειδικά τα δεύτερα είναι πάρα πολλά. Ισχύει πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν προβοκάτσια. Προβοκάτορες «έπεισαν» τον Ρουπακιά να το κάνει, με εκβιασμούς, οικονομικά ανταλλάγματα, ψεύτικες υποσχέσεις, ψυχολογική χειραγώγηση κλπ. Άλλη μία προβοκάτσια κατά πάσα πιθανότητα ήταν η βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού.

Μπορεί να μην ήταν κατασκευαστικό λάθος αλλά προβοκάτσια δηλαδή σκηνοθετημένο. Η 17Ν είχε διαύλους επικοινωνίας με πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ. Δεν είχε με όλο το ΠΑΣΟΚ. Ενδεχομένως κάποια από τα «χτυπήματα» να ήταν κατ’ εντολή αυτών των προσώπων. Ο λόγος που συνέλαβαν την 17Ν ήταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαν έρθει κλιμάκια αστυνομικών και μυστικών υπηρεσιών από ξένες χώρες εν όψει των Αγώνων. Πίεζαν πάρα πολύ τους ντόπιους για το θέμα της τρομοκρατίας. Ήδη υπήρχαν προστατευόμενοι μάρτυρες μεταξύ τους και η πρώην  σύζυγος του Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου.

Εκείνη την εποχή ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος είχε εκδώσει 44 εντάλματα σύλληψης για νονούς μεταξύ των οποίων ήταν Στεφανάκος, Λακιώτης, Τσακογιάννης, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Κολλιτσόπουλος κλπ. Ενδεχομένως κάποιος ή κάποιοι από αυτούς να συνέβαλαν στην εξάρθρωση της 17Ν με ανταλλάγματα. Όπως πιθανώς πήραν ανταλλάγματα Χρυσόπουλος και Λαυρεντιάδης για πληροφορίες σχετικά με ένα τρομοκρατικό χτύπημα, τον Ιανουάριο του 2014.

Θα αποκαλύψω το πιο πρόσφατο τώρα, κάτι που ίσως ούτε υπουργοί δεν ξέρουν. Τις τελευταίες πολλές μέρες, από τις παραμονές της απολογίας του πιλότου, η κυβέρνηση βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση. Ήταν θέμα εβδομάδων ή ίσως και ημερών για να γίνει αυτό. Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του σώθηκαν στην κυριολεξία στο παρά '1 ούτε καν στο παρά '5. Πως έγινε αυτό; Είπε την μαγική φράση «θα κάνω το σωστό για την χώρα» που σημαίνει κωλοτούμπα στην προηγούμενη πορεία του. Μόνο με αυτή την προϋπόθεση έμεινε.

Αν προχώραγε η έρευνα για την υπόθεση των Γλυκών Νερών, θα αποκαλύπτονταν άτομα κοντά στην κυβέρνηση, όχι μόνο να σχετίζονται με την υπόθεση αλλά να εμπλέκονται σε μεγάλες παρανομίες. Μετά δεν θα μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα οι παράνομες ενέργειες στις οποίες εμπλέκονταν ο πιλότος, είχαν την κάλυψη του πολιτικού συστήματος γιατί χρηματοδοτούσαν πολιτικό και μιντιακό σύστημα. Τώρα θα το μπαλώσουν όπως όπως και θα το κουκουλώσουν. Όμως ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τι πραγματικά συνέβη.

Ο Μητσοτάκης έμεινε με την προϋπόθεση να κάνει αλλαγή ρότας προς τους Συμμάχους (αγγλόφωνες χώρες) και όχι τον Άξονα (Γερμανίας - Γαλλίας). Αυτό συνδέεται με κάτι που έγινε το 2015. Την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία, στο παρά ‘1, σταμάτησε η έξοδος από την ΕΕ ώστε να γίνει αργότερα με καλύτερες συνθήκες. Ενώ υπήρξε συμφωνία να μείνει η χώρα προσωρινά με την προϋπόθεση να βγει αργότερα, κάποιοι κάνουν τους Κινέζους δηλαδή πως δεν καταλαβαίνουν. Περνάνε για πονηροί αλλά θα το πληρώσουν.

Ο Μητσοτάκης αμέσως κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο. Υποτίθεται ότι έγινε η συνάντηση για να βοηθήσει η Εκκλησία στον εμβολιασμό. Συζητήθηκε και αυτό αλλά το κυρίως θέμα ήταν πιο σημαντικό. Του είπε «ή αλλάζεις πορεία ή φεύγεις για λόγους υγείας». Το έκανε και για να δείξει πως πραγματικά θα «κάνει το σωστό για την χώρα» όπως υποσχέθηκε. Ο Τζερόνιμο είναι γερμανόδουλος όπως Μπαρθόλομιου και Ελπιδοφόρος. Αν μείνει ο Τζερόνιμο, θα το γυρίσει όσο μπορεί προς τους Συμμάχους και την ενότητα της Ορθοδοξίας παγκόσμια. Αν φύγει, όποιος τον αντικαταστήσει θα είναι αυτής της γραμμής.

Ο Μητσοτάκης είναι αμερικανόφιλος αλλά έχει υποχρέωση στους γερμανόδουλους, την αδελφή του Θοδώρα και κυρίως τον Σημίτη που είναι πολύ πιο δυνατός πολιτικά από δαύτην. Επίσης οι Καραμανλικοί που είναι πλειοψηφία στην ΝΔ είναι γαλλόδουλοι. Αν δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε, ο Μητσοτάκης, θα φύγει. Ανάμεσα τους είναι και ένας σημαντικός ανασχηματισμός σύντομα. Ανακούφιση να νοιώθουν κάποιοι γιατί γλύτωσαν από μεγάλα μπλεξίματα.

Όμως δεν πρέπει να πανηγυρίζουν γιατί η πτώση της κυβέρνησης αποσοβήθηκε τελευταία στιγμή όχι με νίκη τους αλλά με κωλοτούμπα Μητσοτάκη και υπόσχεση για αλλαγή πορείας. Αν δεν κάνει ο Μητσοτάκης αυτό που υποσχέθηκε, η κυβέρνηση θα πέσει σε ένα-δύο-τρεις μήνες. Αν το κάνει, θα στενοχωρήσει κάποιους που τον στήριξαν. Η εναλλακτική όμως είναι και για τον Μητσοτάκη και για αυτούς πολύ χειρότερη. Θα πάθουν πολύ χειρότερα αν πέσει η κυβέρνηση.

Δημήτρης

Scroll to Top