Έρχεται o Τραμπ;

Ο Τραμπ δεν μπορεί να τα βάλει από μόνος του με μια σατανική παγκόσμια κλίκα που κρύβεται πίσω από την Νέα Τάξη. Ήδη δημιουργείται μια άλλη αντίπαλη παγκόσμια κλίκα, οι Δυνάμεις του Καλού που θα πολεμήσουν τις Δυνάμεις του Κακού. Με κάποιους ηγέτες χωρών ή μεγάλων κομμάτων έχει φιλικές σχέσεις. Υπάρχουν όμως πολλές χώρες όπως η Ελλάδα που χρειάζεται δουλειά διότι δεν είναι κανένα κόμμα της κεντροδεξιάς ή του Κοινοβουλίου πράγματι με το μέρος του δηλαδή να συμφωνεί με την γραμμή του.

Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα στο ίδιο περίπου μήκος κύματος που θα γίνει το πρώτο της κεντροδεξιάς. Θα έχει σημαντική μιντιακή υποστήριξη. Ήδη υπάρχουν επενδυτές, επιχειρηματίες και μιντιάρχες που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια γιατί την βλέπουν πρώτα από όλα επιχειρηματικά και πιστεύουν πως μπορεί να τους αποφέρει. Δευτερευόντως την βλέπουν και πολιτικά. Είναι Έλληνες, Ελληνοαμερικάνοι και Αμερικάνοι.

Το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς στην γραμμή Τραμπ, μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία που είναι ήδη το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς να αναγκαστεί να αλλάξει ριζικά. Μπορεί ένα άλλο κόμμα που δεν είναι πρώτο αυτή τη στιγμή, να προσαρμοστεί και στη συνέχεια να γίνει πρώτο. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σχήμα από υπάρχοντα κόμματα και οργανώσεις.

Ο Τραμπ δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα για να συναντήσει τον Βαλάντη και τους διαχειριστές δύο ομάδων στο Facebook. Είναι καλό που υπάρχουν δύο ομάδες στο Facebook με χιλιάδες μέλη. Είναι καλό που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που συνδέονται έμμεσα με τον κύκλο Τραμπ, μέσω γνωστών. Είναι καλό που υπάρχουν πάρα πολλοί λογαριασμοί στα social media που έχουν ταχθεί υπέρ της γραμμής Τραμπ.

Όλα αυτά όμως από μόνα τους δεν οδηγούν πουθενά. Είναι σίγουρα μια καλή αρχή και τίποτα παραπάνω. Χρειάζεται κάτι λίγο πιο σοβαρό για να κάνει κάποια δημόσια δήλωση και να φανεί ότι υπάρχει αμοιβαία στήριξη. Ήταν ο πλανητάρχης, ο ηγέτης της υπερδύναμης και θα ξαναγίνει. Αν δεν γίνει ο ίδιος, θα κατευθύνει αυτόν που θα επιλέξει να τον αντικαταστήσει. Μόλις οργανωθούν λίγο καλύτερα τα πράγματα, θα έρθει και ο Τραμπ.

Μπορεί να έρθει κάποιος από τους γιούς του ή η Ιβάνκα (ΟΥΑΟΥ όπως λέει ο Βαρουφάκης) κι ο γαμπρός του. Είτε έρθει ο ίδιος ο Τραμπ είτε έρθει ένας από τους γιούς τους είτε έρθει η Ιβάνκα με τον γαμπρό του είτε έρθει η Μελάνια με τον μικρό γιό του, το ίδιο πράγμα είναι. Θα του μεταφέρουν ακριβώς ότι ειπώθηκε χωρίς να αλλάξουν ή να παραλείψουν το παραμικρό.

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να έρθει η Ιβάνκα. Κάποιος φίλος ρώταγε όλο αγωνία.

«Αν έρθει, θα μπορέσω να την δω από κοντά; Θα μπορέσω να την χαιρετήσω;»

Μα και βέβαια όσοι θα συμμετέχουν στην προσπάθεια, θα μπορέσουν να την δουν από κοντά, να την χαιρετήσουν, να την ακούσουν να μιλάει. Ρωτάω ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ποιο μοντέλο σήμερα ή και από τα παλαιότερα στην Ελλάδα είναι καλύτερο από άποψη εμφάνισης, σε σχέση με την Ιβάνκα ή την Μελάνια; Δεν πρόκειται ποτέ να το απαντήσει γιατί δεν έχει τι να απαντήσει.

Επεκτείνω τους αποδέκτες της ερώτησης και σε γνωστούς σχεδιαστές μόδας, τον Γαβαλά, τον Κωστέτσο, τον Τσέλιο κλπ. Ούτε αυτοί μπορούν να απαντήσουν γιατί δεν υπάρχει κάποιο όνομα που μπορούν να αναφέρουν. Αμφότερες έχουν ύψος 1,80. Η Ιβάνκα έχει τελειώσει οικονομικά σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο και η Μελάνια σπούδασε αρχιτεκτονική και σχέδιο. Και οι δύο έχουν επιχειρηματιική δραστηριότητα. Ελάχιστα μοντέλα στην Ελλάδα έχουν σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία σε άλλο χώρο.   

Από εμάς εδώ στην Ελλάδα εξαρτάται αν θα προχωρήσουν τα πράγματα. Αν οργανωθούμε καλύτερα, θα υπάρξει μιντιακή στήριξη. Θα έρθει κάποια στιγμή ο Τραμπ ή κάποιος από το οικογενειακό του περιβάλλον. Με κάποιο τρόπο, η προσπάθεια θα γίνει το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς. Όταν αναλάβει ο Τραμπ (ή ο διάδοχος του) την Προεδρία στις ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας την περίοδο Pax Trumpiana, θα βοηθήσει την Ελλάδα να πλασαριστεί με τον καλύτερο τρόπο στην εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.

Ηλίας

Scroll to Top