Ευημερία Ασφάλεια Ανεξαρτησία

Ευημερία Ασφάλεια Ανεξαρτησία

Ο ανιψιός Καραμανλής είχε κάποτε πει πως πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ για λόγους εθνικής ασφάλειας. Καραμανλής είναι αυτός, ό,τι θέλει λέει. Για την ακρίβεια λέει την άποψη των Γάλλων καθώς είναι συνεχιστής της πολιτικής παράδοσης του θείου του. Αυτός προσκύνησε τους κατακτητές στην περίοδο της Κατοχής, για να πάρει αξιώματα και να γίνει μέλος της εγχώριας προδοτικής ψευτοελίτ.

Στην διάρκεια της εφταετίας και μάλλον πιο πριν, προσκύνησε την Γαλλία. Στις 9 Δεκεμβρίου του 1963, μετά την νίκη της Ένωσης Κέντρου, είχε εγκαταλείψει την πολιτική και την χώρα. Υπέδειξε ως αρχηγό της ΕΡΕ τον Κανελλόπουλο και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου έμεινε έντεκα (11) χρόνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα και στην πολιτική τον Ιούλιο του 1974, με το αεροπλάνο του Γάλλου Προέδρου Ζισκάρ ντ’ Εσταίν και ξεκίνησε το παραμύθι «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία».

Ο Μητσοτάκης έχει προσκυνήσει αυτούς που τον έκαναν Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό δηλαδή Σημίτη, Βενιζέλο, Λοβέρδο κλπ. Αυτοί με την σειρά τους είναι η φωνή της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο Σημίτης μαζί με τον ανιψιό Καραμανλή ήταν οι χειρότεροι πρωθυπουργοί όλων των εποχών αφού οδήγησαν την χώρα σε χρεοκοπία.

Είναι προφανέστατο πως εντός αυτής της ΕΕ δεν μπορούμε να έχουμε ούτε οικονομική ευημερία ούτε ανεξαρτησία αλλά ούτε ασφάλεια. Υπήρξαν κάποιοι περίοδοι σχετικά καλής οικονομικής κατάστασης που ήταν πλαστή, στηριζόταν σε δανεισμό (κρατικό και ιδιωτικό) και επιδοτήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η χρεοκοπία και η οικονομική καταστροφή. Αυτά θα εξηγηθούν καλύτερα από γνώστες των οικονομικών, αν και έχουν γραφεί σε προηγούμενα άρθρα.

Η βασική υπόσχεση της συμμετοχής σε ΕΕ και Ευρωζώνη ήταν η οικονομική ευημερία. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι Έλληνες την ήθελαν, με βάση τις ψεύτικες υποσχέσεις. Όμως αντί για οικονομική ευημερία ήρθε η χρεοκοπία και στην συνέχεια ο οικονομικός μαρασμός που δεν πρόκειται να αλλάξει όσο μένουμε σε αυτή την ΕΕ.

Πολλοί Έλληνες αισθάνονται ανασφάλεια εκτός ΕΕ. Περισσότερο μια ιδέα είναι και όχι πραγματικότητα. Από τις πιο πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες είναι η Νορβηγία και η Ελβετία που βρίσκονται εκτός ΕΕ. Όμως φαίνεται πως θα είναι εφικτή η συμμετοχή της Ελλάδας σε ένα από τα δύο νέα γκρουπ που δημιουργούνται με την τριχοτόμηση Ευρώπης – ΕΕ. Μάλιστα σε αυτά τα γκρουπ θα συμμετέχουν και άλλες χώρες που ήταν μαζί με την Ελλάδα στην ΕΕ.

Στο ένα γκρουπ θα βρίσκονται ΗΠΑ – Βρετανία και πιθανώς Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς. Στο άλλο γκρουπ θα βρίσκεται η Ρωσία. Εκτός από τα δύο νέα γκρουπ, δημιουργούνται και δύο νέα καλύτερα μοντέλα για γκρουπ χωρών, πολύ διαφορετικά από αυτό της ΕΕ. Το αποτυχημένο πείραμα της ΕΕ θα χρησιμεύσει ώστε να αποφευχθούν όλα τα στραβά και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν τα ελάχιστα σωστά που έγιναν.   

Ο Καραμανλής είναι άνθρωπος των Γάλλων και επιθυμεί σύμπλευση με την Γαλλία, με οποιοδήποτε κόστος. Ο δήθεν αμερικανόφιλος Μητσοτάκης είναι υποχείριο ανθρώπων των Γερμανών και των Γάλλων που επιδιώκουν σύμπλευση με Γερμανία – Γαλλία, ακόμη κι αν είναι καταστροφική για την χώρα. Για τους περισσότερους Έλληνες το ζητούμενο είναι η οικονομική Ευημερία και η Ασφάλεια, ανεξαρτήτως αν η σύμπλευση είναι με ΗΠΑ – Βρετανία, Ρωσία ή Γερμανία – Γαλλία.

Η σύμπλευση με Γερμανία – Γαλλία απέτυχε. Οδήγησε σε καταστροφή και υποδούλωση κι έτσι αποκλείεται. Επομένως οι δύο εναλλακτικές είναι με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία. Με αλλαγή πλεύσης θα ανοίξει ο δρόμος προς την Ευημερία που ταυτοχρόνως θα δημιουργεί και Ασφάλεια. Έξτρα μπόνους είναι η Ανεξαρτησία καθώς τα δύο νέα μοντέλα προβλέπουν πολύ μεγαλύτερη Ανεξαρτησία χωρών.

Ο θείος Καραμανλής ξεκίνησε την καταστροφική, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, σύμπλευση με Γαλλία – Γερμανία. Ο Σημίτης απλά μεγάλωσε το κακό με την συμμετοχή στην Ευρωζώνη. Χρειάζεται νέα ηγεσία στην κεντροδεξιά που θα ξεκινήσει την αλλαγή πλεύσης, με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία. Με Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες είμαστε ως χώρα καταδικασμένοι. Δεν υπάρχει ελπίδα!

Γαβριήλ

Scroll to Top