Νέα ηγεσία κεντροδεξιάς

Νέα ηγεσία κεντροδεξιάς

Δυστυχώς ή ευτυχώς, πολιτικοί, στελέχη και ψηφοφόροι συμπεριφέρονται σαν κοπάδι. Ακολουθούν την ηγεσία όπου τους πηγαίνει. Δυστυχώς γιατί δεν είναι σωστό και ευτυχώς γιατί εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της Αντίστασης σε ΕΕ - ΝΤΠ. Όταν έχουμε αλλαγή ηγεσίας, σχεδόν όλοι οι αποκάτω συντάσσονται με την νέα ηγεσία. Βέβαια καλύτερα πλασάρονται στη νέα κατάσταση, όσοι έρθουν με το μέρος της νέας ηγεσίας νωρίς. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να απαλλαγούμε από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες διότι αλλιώς η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα.

Ο ένας τρόπος είναι να αλλάξει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να μπουν αχυράνθρωποι Μητσοτάκηδων και Καραμανλήδων. Επίσης θα πρέπει η νέα ηγεσία να αλλάξει το όνομα ώστε να κόψει δεσμούς με το φαύλο παρελθόν. Το ζητούμενο επομένως είναι να αλλάξει η ηγεσία και όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά και οι πολιτικές. Μετά θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι πολιτικοί, τα περισσότερα στελέχη και οι περισσότεροι ψηφοφόροι. Κάποιοι θα χαθούν αλλά παράλληλα να έρθουν νέοι και έτσι με αυτό τον τρόπο θα γίνει και μερική ανανέωση.

Ο άλλος τρόπος είναι να αντικαταστήσει την ΝΔ στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς, ένα άλλο σχήμα. Δεν μιλάμε για κάποιο σχήμα που θα πιάνει μόνο μια μικρή γωνία της κεντροδεξιάς αλλά κάτι αντίστοιχο με τη ΝΔ, με ευρεία απήχηση και διαφορετικές τοποθετήσεις και πολιτικές. Υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα στον χώρο αλλά κανένα δεν φαίνεται να έχει προοπτικές να πιάσει ψηλά ποσοστά.

Αν είναι νέο σχήμα, θα πρέπει να έχει προοπτική να πιάσει την πρώτη θέση στην κεντροδεξιά, διότι συνήθως συμβαίνει πόλωση και οι περισσότεροι ψηφοφόροι πάνε με το πρώτο κόμμα, ανεξαρτήτως πολιτικών. Βέβαια και οι πολιτικές παίζουν ρόλο. Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει πολλούς ψηφοφόρους, το ένα τρίτο από το 2004. Επίσης πολλοί από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους, θα προτιμούσαν ένα καλύτερο κόμμα, με διαφορετικές πολιτικές.

Οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες είχαν στήριξη από το εξωτερικό, κυρίως από Γαλλία και Γερμανία. Υπερίσχυαν, όταν οι αντίπαλοι στην κεντροδεξιά δεν είχαν στήριξη από το εξωτερικό. Τώρα οι αντίπαλοι δηλαδή η δυνητική νέα ηγεσία έχουν επίσης στήριξη, κυρίως από χώρες εκτός ΕΕ. Ο Μητσοτάκης έχει κάποια χλιαρή στήριξη από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ αλλά αυτοί είναι το ΠΑΣΟΚ της Αμερικής.

Έχουν στήριξη από το ΠΑΣΟΚ Αμερικής, υποστηρίζουν τον αριστερό Λούλα και άλλα πολλά. Ε δεν καταλαβαίνουν επιτέλους οι ψηφοφόροι πως δεν ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς; Η νέα ηγεσία (δυνητική) έχει σχέσεις με τους Ρεπουμπλικάνους και αντίστοιχα κόμματα της κεντροδεξιάς σε άλλες χώρες, ευρωπαϊκές κυρίως. Η Ρωσία είναι ευρωπαϊκή χώρα.

Ουσιαστικά  η νέα ηγεσία (δυνητική) ανήκει στο στρατόπεδο της Αντί-ΝΤΠ και με αυτό έχει αναπτύξει σχέσεις ενώ η σημερινή ηγεσία ανήκει στην σοσιαλιστική ΝΤΠ – ΕΕ και η ιδεολογία της είναι ο σοσιαλιστικός Τρίτος Δρόμος. Η ιδεολογία της νέας ηγεσίας είναι ο Πέμπτος Δρόμος που σε αντίθεση με τον Τρίτο Δρόμο, έχει ως βάση την ελεύθερη οικονομία και ενσωματώνει κάποια στοιχεία από αριστερά του κέντρου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι συνθηκολόγηση μεταξύ ΝΤΠ-ΕΕ και Αντί-ΝΤΠ με τριχοτόμηση Ευρώπης – ΕΕ και δύο διαφορετικά και καλύτερα μοντέλα από αυτό της ΕΕ στα δύο γκρουπ α) ΗΠΑ – Βρετανίας και β) Ρωσίας. Και σε αυτή την περίπτωση, στην κεντροδεξιά θα επικρατήσει η Αντί-ΝΤΠ. Όπως έχει εξηγηθεί επανειλημμένα, η Ελλάδα θα είναι με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία αλλά σίγουρα όχι με Γαλλία και Γερμανία αφού η σύμπλευση με αυτές τις χώρες οδήγησε στην καταστροφή και στην υποδούλωση. 

Η νέα ηγεσία δεν έχει οριστεί αλλά αναζητείται από δίκτυα (ομάδες) της κεντροδεξιάς, εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να απαλλαγούν από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες και να δώσουν νέα πορεία στο πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς είτε είναι μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας είτε ένα άλλο σχήμα. Η νέα πορεία στην κεντροδεξιά θα δώσει νέα πνοή στην χώρα και ο δρόμος της ευημερίας θα ανοίξει διάπλατος, όταν το διπλό εμπόδιο Μητσοτάκηδων – Καραμναλήδων ξεπεραστεί.

Αν οι Μητσοτάκηδες και οι Καραμανλήδες έλεγαν «έξω από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ», η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα ακολουθούσε. Έπεσαν στην παγίδα και ακολούθησαν μια ουτοπική σοσιαλιστική αντίληψη, την Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ένωση. Θεώρησαν πως ο Καραμανλής ήταν δεξιός και άρα η ΕΕ αντίληψη της κεντροδεξιάς. Καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από δίκτυα (ομάδες) της κεντροδεξιάς, εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας, να απαλλαγούμε επιτέλους από Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες.

Αν δεν απαλλαγούμε επιτέλους από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες δεν έχουμε καμία απολύτως ελπίδα ως χώρα. Μας κατατρέχουν επί δεκαετίες και στοιχειώνουν τα όνειρα μας για μια χώρα ευημερίας. Όταν απαλλαγεί η κεντροδεξιά από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες, θα απαλλαγεί και η χώρα. Ενώ δεν ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς, θέλουν «σώνει και ντε», με το «έτσι θέλω», να κάνουν κουμάντο στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Κουράγιο Έλληνες!. Η ώρα της ανεξαρτησίας και της οικονομικής ευημερίας πλησιάζει, σε σύμπλευση με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία. Όμως η παθητική στάση ενός μεγάλου μέρους των πολιτών δεν είναι σωστή. Πρέπει και οι πολίτες να το θελήσουν να γίνει δηλαδή την ανεξαρτησία και την ευημερία και όχι να περιμένουν μοιρολατρικά και παθητικά από κάποια δίκτυα (ομάδες) να επιληφθούν της κατάστασης.

Ντίνος

Scroll to Top