Νεοδημοκρατική κοροϊδία

Νεοδημοκρατική κοροϊδία

Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν ποιος είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Ήταν από τους πρώτους, ίσως ο πρώτος πολιτικός - δημοσιογράφος που βγήκε ανοιχτά ως ομοφυλόφιλος. Παλαιότερα κάποιοι καλλιτέχνες το είχαν αφήσει να εννοηθεί. Πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να καταλάβουν πως ο Βαλλιανάτος μοιάζει με τον θείο Καραμανλή. Να κάνουμε λοιπόν μια φανταστική ιστορία μήπως και γίνει κατανοητό. Ας πούμε πως πριν ο Βαλλιανάτος αρχίσει να γίνεται γνωστός ως ομοφυλόφιλος και πριν πει όλα αυτά για τον εαυτό του, κάποιοι τον έπιασαν ιδιαιτέρως. 

Του είπαν «θέλουμε να βγάλεις προς τα έξω μια εικόνα συντηρητικού, πατριώτη, θρησκευόμενου». Αυτός βέβαια θα ρώταγε γιατί να κάνει κάτι τέτοιο και θα του απαντούσαν «για να σε κάνουμε αρχηγό του συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργό». Αντί λοιπόν ο Βαλλιανάτος να λέει με πόσους άντρες έχει πάει, τι ναρκωτικά έχει κάνει και πως είναι άθεος, θα έβγαζε ελληνικές σημαίες, εικόνες αγίων, πατριωτικούς λόγους, ένα συντηρητικό προφίλ και θα ήταν πολύ προσεκτικός στα θέματα της προσωπικής του ζωής ώστε να μην εκτίθεται.

Από τις πιο εμπορικές ελληνικές ταινίες είναι η «Υπολοχαγός Νατάσσα». Είναι η ιστορία της Νατάσσας Αρσένη και του αξιωματικού του ελληνικού στρατού Ορέστη. Η Νατάσσα Αρσένη και ο Ορέστης είναι φανταστικοί χαρακτήρες που τους παίζουν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Αν λοιπόν γινόταν αυτό που περιέγραψα με τον Βαλλιανάτο, θα είχαμε δύο Βαλλιανάτους.

Ο ένας θα ήταν ο πραγματικός όπως έχει περιγράψει τον εαυτό του και ο άλλος θα ήταν ένας ρόλος που θα υποδυόταν, ένας φανταστικός χαρακτήρας. Ας πούμε λοιπόν πως αυτοί οι κάποιοι, τελικά έκαναν τον Βαλλιανάτο αρχηγό της συντηρητικής παράταξης. Αυτός με την σειρά του, θα προωθούσε ομοφυλόφιλους μέσα στο συντηρητικό κόμμα και θα δημιουργούσε έναν κύκλο ομοφυλόφιλων που θα είχαν τεράστια επιρροή, σχεδόν θα διοικούσαν το κόμμα.

Αυτή η φανταστική ιστορία, έγινε στην πραγματικότητα αλλά με κάποιο άλλο πρόσωπο, όχι τον Βαλλιανάτο. Το πρόσωπο αυτό ήταν ο «Εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής. Γιατί λοιπόν αυτοί οι κάποιοι να βρουν τον Βαλλιανάτο εκείνης της εποχής και να τον παρουσιάσουν ως συντηρητικό, θρησκευόμενο, πατριώτη; Κάποιους λόγους θα είχαν!

Θα καταλάβετε τι συνέβαινε αν σας αποκαλύψω ποιοι ήταν αυτοί οι κάποιοι. Ήταν τα σοσιαλιστικά κέντρα εξουσίας που υποστήριξαν τον Χίτλερ και τους Ναζί στην Κατοχή ώστε να πετύχει Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ένωση. Έβαλαν έναν ομοφυλόφιλο, οικολόγο, δωσίλογο σοσιαλιστή να παριστάνει τον συντηρητικό, θρησκευόμενο, πατριώτη κεντροδεξιό με σκοπό να παρασύρουν τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στον δρόμο του σοσιαλισμού.   

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 100% σοσιαλιστική ιδέα και όμως οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της. Είναι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της γιατί την υποστήριζε ο Καραμανλής που θεωρούσαν πως ήταν κεντροδεξιός. Η εικόνα του Καραμανλή που γνωρίσαμε οι παλιότεροι και μεταφέρθηκε στους νεότερους, είναι ένα επικοινωνιακό δημιούργημα, ένας ρόλος που έπαιζε ένας ομοφυλόφιλος, δωσίλογος, οικολόγος, σοσιαλιστής.

«Τι μας νοιάζει τι έκανε ο Καραμανλής; Τι σημασία έχουν όλα αυτά τώρα; Έχει πεθάνει εδώ και είκοσι πέντε χρόνια». Έτσι υποστηρίζουν πολλοί. Τι έκανε ο Καραμανλής θα είχε μόνο ιστορική αξία αν δεν υφίσταντο δύο πραγματικότητες. Πρώτον, το κόμμα που ίδρυσε εξακολουθεί να είναι κόμμα εξουσίας και δεύτερον η κοροϊδία που ξεκίνησε το 1955 κρατάει μέχρι σήμερα.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Βαλλιανάτο και κάθε Βαλλιανάτο. Δικαίωμα του να είναι αυτό που είναι εφόσον δεν παραβιάζει τον νόμο. Δεν έχουμε πρόβλημα να είναι αρχηγός κόμματος όπως ήταν στην Φιλελεύθερη Συμμαχία και να εκφράζει όποιες απόψεις και θέσεις θέλει. Σαφώς και δεν συμφωνούμε με αρκετά από αυτά και θα αντιπαρατεθούμε σε πολιτικό επίπεδο.

Ξέρουμε όμως με τι έχουμε να κάνουμε. Ξέρουμε πως αυτό που φαίνεται, αυτό είναι. Δεν είναι διαφορετικό αυτό που είναι από αυτό που φαίνεται. Με τους διπρόσωπους απατεώνες έχουμε τεράστιο πρόβλημα, όλους τους δωσίλογους, ομοφυλόφιλους, οικολόγους, σοσιαλιστές που παριστάνουν τους συντηρητικούς, θρήσκους, πατριώτες, κεντροδεξιούς.

Αυτή η κοροϊδία που κρατάει πολλές δεκαετίες πρέπει να τελειώσει. Να βγουν όπως ο Βαλλιανάτος ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλοι, οικολόγοι να πάνε όπως ο Βαλλιανάτος σε ένα κόμμα όπως η Φιλελεύθερη Συμμαχία και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους. Θα αντιπαρατεθούμε βέβαια δριμύτατα σε πολιτικό επίπεδο, όλοι εμείς οι γνήσιοι κεντροδεξιοί, συντηρητικοί, πατριώτες.

Πέτρος 

Scroll to Top