Πραγματικές ευχές

Πραγματικές ευχές

Λόγω των ημερών, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω κάποιες ευχές. Θέλω όμως να είναι ειλικρινείς και όχι οι συνηθισμένες τυποποιημένες ευχές. Θεωρώ πως είναι υποκριτικό να ευχηθώ καλή χρονιά. Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό και πιθανότητες για δεύτερη θητεία την άνοιξη, δεν μπορούμε να έχουμε καλή χρονιά. Δυστυχώς με Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες δεν υπάρχει ελπίδα. Το γιατί έχει εξηγηθεί αναλυτικά σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Οι Μητσοτάκηδες και οι Καραμανλήδες είναι από τα μεγαλύτερα κακά που έχουν συμβεί στο Νεοελληνικό κράτος.

Μας κυβερνούσε η ψευτοελίτ των Ναζί που συσσώρευε πλούτο και ευημερούσε σε βάρος της ευημερίας της χώρας. Ο σοσιαλισμός είναι οικονομικά αντιπαραγωγικό σύστημα. Η ελεύθερη αγορά οδηγεί σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, μεγαλύτερη οικονομική ευημερία και μεγαλύτερη διάχυση πλούτου, σε σχέση με την συσσώρευση πλούτου που γίνεται στον σοσιαλισμό υπέρ της ψευτοελίτ. Όμως η ελεύθερη αγορά είναι σκληρό σύστημα.

Ούτε η κεντροδεξιά ούτε η κεντροαριστερά καθορίζουν ξεχωριστά την πορεία της χώρας αλλά από κοινού. Για την ακρίβεια, η πορεία καθορίζεται από τα κόμματα που κυβερνούν. Ήταν για δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μετά την θέση του ΠΑΣΟΚ πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Και τα κόμματα συγκυβέρνησης καθορίζουν την πορεία της χώρας. Είχαμε ΝΔ με ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά και μετά ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, στις κυβερνήσεις Τσίπρα. 

Είναι αναπόφευκτο να εναλλάσσονται στην κυβέρνηση κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, με αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση. Αυτό που έχει σημασία για την χώρα είναι η εξισορρόπηση. Η πορεία της χώρας δεν είναι ούτε της κεντροαριστεράς ούτε της κεντροδεξιάς αλλά η εξισορρόπηση μεταξύ τους. Όταν είναι στην κυβέρνηση η κεντροαριστερά, είναι πιο αριστερά και όταν είναι η κεντροδεξιά πιο δεξιά.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι το διάστημα που οι μεν ή οι δε βρίσκονται στην εξουσία αλλά η διαχρονική πορεία της χώρας που καθορίζεται από τα κόμματα που κυβερνούν, αυτοδύναμα ή σε συγκυβέρνηση. Επομένως και τους κεντροαριστερούς θα πρέπει να τους ενδιαφέρει πόσο καλή είναι η κεντροδεξιά και το αντίστροφο.

Ο σοσιαλισμός είναι σίγουρα αντιπαραγωγικός αλλά όχι τελείως άχρηστος. Διότι με τον σοσιαλισμό εξισορροπούνται κάποιες αδυναμίες του συστήματος της ελεύθερης αγοράς. Όταν είναι οι σοσιαλιστές στην εξουσία, περνάνε κάποια μέτρα που μένουν. Επίσης αντιδρούν όταν είναι στην αντιπολίτευση. Αντί για τον σοσιαλισμό θα ήταν προτιμότερος ο κομμουνισμός καθώς καλύτερα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των πιο φτωχών και αδύναμων. Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα.

Είναι δύσκολη η εναλλαγή κομμουνισμού – ελεύθερης αγοράς στην εξουσία καθώς ο κομμουνισμός προβλέπει τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στο κράτος, κάτι που δεν ισχύει στον σοσιαλισμό. Δυστυχώς για την Ελλάδα, είχαμε διαρκώς σοσιαλισμό, ο ένας τύπος σοσιαλισμού εναλλασσόταν με τον άλλο στην εξουσία και έτσι η χώρα δεν μπόρεσε να ευημερήσει. Επί τη ευκαιρία, δημιουργείται ο Πέμπτος Δρόμος, μια εναλλακτική ιδεολογία στον Τρίτο Δρόμο των Νεοταξιτών που στην βάση τους είναι σοσιαλισμός (Τρίτος Δρόμος και Νέα Τάξη Πραγμάτων). 

Δεν μπορώ να ευχηθώ καλή χρονιά καθώς θα είναι ψεύτικη ευχή. Μπορώ όμως να δώσω την καλύτερη ευχή για όλους τους Έλληνες. Εύχομαι επιτέλους να απαλλαγούμε από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες και τα συστήματα τους. Μας έχουν «κατσικωθεί στον σβέρκο», εκατόν είκοσι χρόνια οι Μητσοτάκηδες – Βενιζέλοι και εβδομήντα οι Καραμανλήδες. Δεν αφήνουν την χώρα να πάει μπροστά. Είναι το εμπόδιο στην ευημερία της χώρας. Αν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η χώρα επιτέλους θα μπορέσει να ευημερήσει.

Η κεντροδεξιά είναι η ιδεολογία της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Η κεντροαριστερά είναι η ιδεολογία της αλληλεγγύης και της στήριξης των αδύναμων αλλά δεν οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη και ευημερία την πλειονότητα. Είναι υψίστης σημασίας να απαλλαγεί η κεντροδεξιά και η χώρα από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες. Αυτή είναι η καλύτερη ευχή που μπορώ να δώσω στους κεντροδεξιούς και σε όλους τους Έλληνες.

Γίνονται σοβαρές προσπάθειες να απαλλαγούμε από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο. Διότι αν απαλλαγεί η κεντροδεξιά από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες, θα απαλλαγεί και η χώρα. Δεν θα είναι μόνο πολύ καλό για την κεντροδεξιά αλλά και για όλη την χώρα, όλους τους Έλληνες. Η πορεία της χώρας καθορίζεται από την εξισορρόπηση μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς.

Αν απαλλαγούμε από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες θα είναι καλό για όλη την χώρα και θα ανοίξει διάπλατος ο δρόμος της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει αυτό το σπουδαίο για την Ελλάδα επίτευγμα. Ο πρώτος είναι να αλλάξει ηγεσία και ονομασία η ΝΔ, χωρίς να αναλάβουν αχυράνθρωποι Μητσοτάκηδων και Καραμανλήδων.

Ο δεύτερος είναι να αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία ένα άλλο πολιτικό σχήμα, στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς. Προσπάθειες γίνονται και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ενδεχομένως να επιτευχθούν και τα δύο. Δηλαδή και να υπάρξει ένα άλλο κόμμα στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς και να μείνει η ΝΔ στην δεύτερη ή τρίτη θέση, με άλλη ηγεσία. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούμε από Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες και η καλύτερη ευχή που μπορώ να δώσω σε όλους τους Έλληνες.

Παναγιώτης

Scroll to Top