Φεύγουν οι κατακτητές

Φεύγουν οι κατακτητές

Πρώτος πρωθυπουργός της Κατοχής ήταν ο Τσολάκογλου και ακολούθησε ο Λογοθετόπουλος. Τον Σεπτέμβριο του 1944, πρωθυπουργός ήταν ο Ιωάννης Ράλλης, πατέρας του Γεωργίου Ράλλη που μαζί με τον ψευτο - Εθνάρχη Καραμανλή μας έβαλαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 12 Οκτωβρίου του 1944 αποχώρησαν οι Γερμανοί από την πρωτεύουσα και ανέλαβε μια τριμερής επιτροπή. Ο Ράλλης συνελήφθη μετά την Απελευθέρωση και καταδικάστηκε για προδοσία.

Στην δίκη που έγινε τον Φεβρουάριο του 1945, μεταξύ των συνηγόρων του ήταν κι ο γιος του Γεώργιος, είκοσι εφτά χρονών τότε. Ο Ιωάννης Ράλλης πέθανε στην φυλακή, από καρκίνο του πνεύμονα, στις 26 Οκτωβρίου του 1946. Ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε σε θάνατο και μετά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Πέθανε από λευχαιμία τον Μάιο του 1948. Ένα χρόνο πριν τον θάνατο του είχε μεταφερθεί από τις φυλακές στο ΝΙΜΤΣ. Ο Λογοθετόπουλος διέφυγε στην Γερμανία. Συνελήφθη το 1945 από τον Αμερικανικό στρατό, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και φυλακίσθηκε.

Ο Μητσοτάκης θα ξαναγίνει μάλλον πρωθυπουργός αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μικρής σημασίας, όποιος και να έβγαινε. Και ο Τσίπρας να έβγαινε, πάλι μικρής σημασίας θα ήταν. Όταν λέμε Τσίπρας ή Μητσοτάκης είναι σαν να λέμε Λογοθετόπουλος ή Ράλλης. Και οι δύο συνεργάτες των κατακτητών ήταν. Ο Μητσοτάκης είναι το αντίστοιχο του Ράλλη στον Σεπτέμβριο του 1944. Ήταν ακόμη πρωθυπουργός αλλά όχι για πολύ ακόμη.

Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος του σημερινού πολιτικού συστήματος είναι δωσίλογοι. Υπηρετούν τα συμφέροντα της ΝΤΠ και του Παγκόσμιου Εβραϊσμού και καταστρέφουν συνειδητά την οικονομία για να μην διαταραχτεί το σχέδιο της ΝΤΠ και του Παγκόσμιου Εβραϊσμού. Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Ρώσοι, Ουκρανοί και Λευκορώσοι κατέλαβαν το Βερολίνο. Έφεραν το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη και την απελευθέρωσαν από τους Γερμανούς. Συμπεριλαμβάνονται στους νέους μας εταίρους.

Η Απελευθέρωση δεν θα αργήσει πολύ να έρθει. Θα γίνει ομαδοποίηση των χωρών σε 4 - 10 γκρουπ. Οι χώρες του κόσμου είναι μεταξύ 190 και 200. Αν είναι 10 τα γκρουπ, βγαίνουν περίπου 20 χώρες ανά γκρουπ. Αν είναι τα μισά δηλαδή 5, βγαίνουν οι διπλάσιες δηλαδή 40. Κι αν είναι 7-8 (7,5) τα γκρουπ, θα είναι περίπου 30 χώρες ανά γκρουπ.

Στο δικό μας το γκρουπ θα είναι όλες οι Ορθόδοξες χώρες που είναι 13 και σε αυτές θα προστεθούν και άλλες χώρες. Να επαναλάβω τις Ορθόδοξες χώρες : Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία. Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία είναι ήδη εταίροι στην αποτυχημένη και καταστροφική για την Ελλάδα Ευρωπαϊκή Ένωση που σύντομα τελειώνει.

Πολιτισμικά, η πιο κοντινή χώρα στο Βυζάντιο είναι η Ελλάδα. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις χώρες που προέρχονται πολιτισμικά από το Βυζάντιο. Σε αυτές είναι σίγουρα οι Ορθόδοξες. Θα τους στηρίξουμε και θα μας στηρίξουν. Πιθανότατα στο γκρουπ θα προστεθούν και άλλες χώρες αλλά δεν ξέρουμε ακόμα ποιες. Δεν έχουμε καμία δουλειά με την Γερμανία. Αρκετά πια με αυτούς. Αρκετή ζημιά μας έκαναν. DAS IST GENUG! RAUS! SCHNELL!

Ο Πούτιν είναι πολύ ενθουσιασμένος από αυτή την εξέλιξη. Σε μια συζήτηση που είχε με συνεργάτες του, αναφέρθηκε στις ικανότητες των Ελλήνων. Περιμένει πολλά από τους Έλληνες. Πιστεύει πως θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο εντός του γκρουπ. Είπε πως ενώ έχουν τεράστιες δυνατότητες, πήγαν και χαντακώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τους έκανε τα γκαρσόνια της.

Περιμένει να βοηθήσουν όχι μόνο το γκρουπ αλλά και την Ρωσία. Αυτό είναι το νόημα του γκρουπ, να αλληλοβοηθηθούν οι χώρες εντός ώστε να προοδεύσουν. Η Ρωσία είναι η πιο αραιοκατοικημένη και η πιο αστικοποιημένη χώρα του κόσμου. Έχει τους λιγότερους κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και είναι συγκεντρωμένοι σε πόλεις. Δηλαδή υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις ανεκμετάλλευτες.

Μάλιστα ο Πούτιν είπε πως αν θέλουν οι Έλληνες, θα τους φτιάξει δικές τους γειτονιές / περιοχές, να αισθάνονται σαν το σπίτι τους. Εννοούσε κάτι σαν την Αστόρια της Νέας Υόρκης όπου είναι μαζεμένοι πολλοί Έλληνες. Βέβαια αυτό έγινε μέσα σε πολλές δεκαετίες. Πήγαν κάποιοι πρώτα και σιγά σιγά πήγαιναν και άλλοι. Για να μην περιμένουμε δεκαετίες, θα φτιάξει ελληνικές γειτονιές / περιοχές, με κάποιο τρόπο που έχει υπόψη του.

Βέβαια δεν είναι μόνο η Ρωσία αλλά και οι άλλες Ορθόδοξες χώρες όπως πχ η διπλανή Λευκορωσία που έχει πρωτεύουσα το Μινσκ. Στις Ορθόδοξες θα προστεθούν και άλλες. Για να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία της δημιουργίας του γκρουπ ίσως πάρει χρόνια. Αφού όμως είναι οριστικό, μπορούμε από σήμερα, να ενεργούμε με αυτό ως δεδομένο. Πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στις Ορθόδοξες χώρες και σε αυτές που θα διαφανεί πως θα προστεθούν στο γκρουπ.

Σπυρίδων

Scroll to Top