Όλα κουμπώνουν

Όλα κουμπώνουν

Συμβαίνει πολλές φορές σε κάποιους ανθρώπους το εξής. Περνούν μια δύσκολη περίοδο αλλά στο τέλος βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι στην αρχή της περιόδου. Μια παραπλήσια περίπτωση είναι όταν κάποιοι περνούν από έναν δύσβατο, κακοτράχαλο, επικίνδυνο δρόμο, με άσχημες καιρικές συνθήκες, για να βρεθούν σε ένα υπέροχο μέρος, με τον καιρό να έχει φτιάξει και να έχει βγει ουράνιο τόξο.

Έπρεπε να περάσουμε το φρικτό μαρτύριο των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, για να γίνουν όλα ξεκάθαρα και να κουμπώνουν μεταξύ τους. Να κάνω μια πολύ γρήγορη ανακεφαλαίωση. Το σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ είναι αποτυχημένο και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλές χώρες. Θα ακολουθηθεί μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση με πολλούς πόλους. Θα δημιουργηθούν 4 - 10 (ή περισσότερα) γκρουπ χωρών. Κάθε γκρουπ θα έχει διαφορετικό μοντέλο και θα επιλέγει πόσο στενές ή χαλαρές σχέσεις θα υπάρχουν εντός.

Το αποτυχημένο μοντέλο της ΕΕ δεν θα ακολουθηθεί αλλά η εμπειρία της αποτυχίας θα φανεί χρήσιμη. Ήδη Αντιστασιακοί σε ΗΠΑ και Ρωσία επεξεργάζονται δύο εναλλακτικά μοντέλα. Το NATO + Σύμφωνο Βαρσοβίας, θα σπάσει σε 2 - 4 ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ κομμάτια. Η Ελλάδα θα ήταν με ΗΠΑ - Βρετανία ή με Ρωσία. Μετά τις πρόσφατες εκλογές, τα πράγματα καταστάλαξαν και κουμπώνουν. Η Ελλάδα θα είναι οριστικά με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες. Σε αυτό συμφωνεί και η Διεθνής Αντίσταση σε ΝΤΠ και η Ελληνική. Συμφωνούν Ρωσία, Κίνα και ένα τμήμα των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ είναι πολύ μακριά από τις ακτές τους, στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Αμερικάνοι είναι κυρίως Ευρωπαϊκής καταγωγής επομένως έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση που όμως εκ των πραγμάτων θα σπάσει σε κομμάτια. Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι με Βρετανία - Ιρλανδία. Ίσως να είναι στο γκρουπ Ισπανία - Πορτογαλία ή άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Δηλαδή διαμορφώνεται ένα γκρουπ από ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Ιρλανδία και κάποιες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Σύμφωνα με ένα σενάριο συμμετέχουν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, αν και είναι κάπως μακριά.

Μετά διαμορφώνεται ένα άλλο γκρουπ στην Ανατολική Ευρώπη στο οποίο θα βρίσκεται η Ελλάδα. Θα συμπεριλαμβάνει τις Ορθόδοξες χώρες στις οποίες πιθανώς να προστεθούν και άλλες χώρες. Οι Ορθόδοξες χώρες είναι : Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία. Μπορεί να αποτελέσουν γκρουπ ή τμήμα ενός ευρύτερου γκρουπ.

Χώρες που μπορεί να προστεθούν είναι άλλες Βαλκανικές. Βοσνία και Αλβανία είναι Μουσουλμανικές ενώ σε Κροατία και Σλοβενία είναι Καθολικοί. Μπορεί να είναι η Ουγγαρία. Γεωγραφικά βρίσκεται στα Βαλκάνια αν και δεν θεωρείται τμήμα τους. Μετά μπορεί να είναι ακόμη και Ιταλία ή Γαλλία καθώς υπάρχουν ισχυρές Αντινεοταξικές δυνάμεις σε αυτές τις χώρες. Μένει μία μικρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση που θα αλλάξει ονομασία.

Πιθανώς θα έχουμε Δυτική ΕΕ με ΗΠΑ - Καναδά (και ίσως Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία), Κεντρική ΕΕ και Ανατολική ΕΕ. Σαν να λέμε Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία. Έτσι λύνονται διάφορα ζητήματα. Οι Ουκρανοί θα βρεθούν σε μια τύπου Ένωση, κάτι που επιθυμούσαν και έτσι λύνεται το ζήτημα της Ουκρανίας. Η Βρετανία επίσης μπαίνει σε ένα γκρουπ μετά το Brexit, με χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ΗΠΑ, Καναδά και ίσως Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα είχε στενές σχέσεις με Βρετανία και ΗΠΑ. Υπήρξαν αρκετές ατυχείς στιγμές. Στην μεταπολίτευση δημιουργήθηκαν στενές σχέσεις με Γερμανία και Γαλλία που κατέληξαν σε οικονομική καταστροφή και υποδούλωση. Παρόλο που μας ενώνουν πάρα πολλά με την Ρωσία, ήταν δύσκολο να δημιουργηθούν στενές σχέσεις μέχρι το 1990, γιατί ήταν κομμουνιστική.

Ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες καθώς η Ρωσία είναι μια αχανής χώρα που φθάνει μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό, με πολλές ευκαιρίες. Είναι η σημαντικότερη ευρωπαϊκή χώρα, η πιο δυνατή στρατιωτικά, ισάξια με την Γερμανία ως προς το μέγεθος της οικονομίας και με την μεγαλύτερη έκταση στον κόσμο. Έμμεσα δημιουργούνται σχέσεις και με την Κίνα που είναι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Και οι δύο χώρες έχουν αναπτυγμένη τεχνολογία.

Το βασικότερο από όλα είναι πως θα αποκτήσουμε την αυτονομία μας καθώς οι σχέσεις στο γκρουπ θα είναι πολύ πιο χαλαρές σε σχέση με την ΕΕ. Παράλληλα θα βρισκόμαστε σε ένα γκρουπ χωρών για να αναπτύξουμε εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Θα μπορέσουμε να έχουμε ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να συγκλίνουμε με τις πλουσιότερες χώρες της σημερινής ΕΕ, ενώ θα είμαστε εκτός της σημερινής ΕΕ.

Τι πιστεύουν σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα Νεοταξικά κόμματα είναι άνευ σημασίας. Η δύναμη τους προέρχεται από την ΝΤΠ που αυτή την στιγμή κυριαρχεί στην Ελλάδα αλλά δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ. Σημασία έχει τι πιστεύει η Αντί - ΝΤΠ που στο τέλος θα επικρατήσει της ΝΤΠ. Μακροχρόνια έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και όλα κουμπώνουν. Ξέρουμε πλέον που πηγαίνουμε!

Ο Μητσοτάκης που μάλλον θα ξαναγίνει πρωθυπουργός είναι ασήμαντος, ένα ανθρωπάκι χωρίς προσόντα και ικανότητες. Η δύναμη του είναι από τη ΝΤΠ και τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Χωρίς αυτούς από πίσω του είναι πολιτικά το απόλυτο μηδέν. Η λυκοφιλία με τους Εβραίους τελειώνει και θα φύγουν από την Ελλάδα για όλα αυτά που έχουν κάνει. Ξέρουν πολύ καλά τι έχουν κάνει. ΗΠΑ, Γερμανία και Εβραίοι θα φύγουν από τις Ορθόδοξες χώρες. Θα λογαριαστούμε με τον Μητσοτάκη και όλους τους Νεοταξίτες όταν θα έρθει ή ώρα. 

Εμμανουήλ

Scroll to Top