Μοντέλα για σύγκλιση

Μοντέλα για σύγκλιση

Έχει εσκεμμένα δημιουργηθεί ένας μύθος πως η συμμετοχή σε ένα γκρουπ, μια Ένωση, με πιο αναπτυγμένες χώρες, θα φέρει οικονομική σύγκλιση με αυτές. Έχουν δοθεί ψεύτικες υποσχέσεις από το σύστημα ΕΕ - ΝΤΠ πως η ευρωπαϊκή πορεία θα οδηγήσει σε οικονομική σύγκλιση με πιο αναπτυγμένες χώρες. Είναι όλα ψέματα, επικοινωνιακή απάτη! Ποια είναι η αλήθεια;

Σύγκλιση με πιο αναπτυγμένες χώρες μπορεί μόνο να επιτευχθεί με ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αρκετά ψηλότερους από αυτούς που έχουν οι αναπτυγμένες χώρες. Είναι ο μόνος τρόπος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτό που έχει περάσει επικοινωνιακά πως επειδή θα είμαστε σε ένα γκρουπ με πιο αναπτυγμένες χώρες, θα γίνουμε σαν αυτές, είναι άλλη μια επικοινωνιακή απάτη των Νεοταξιτών.

Άλλη μια απάτη των Νεοταξιτών είναι πως επειδή είμαστε σε ένα γκρουπ με πιο αναπτυγμένες χώρες, θα μπορέσουμε να φέρουμε καλύτερα, πιο εξελιγμένα συστήματα. Στην πραγματικότητα μπορούμε να φέρουμε συστήματα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θέλουμε. Μάλιστα, αν τα φέρουμε από την ΕΕ, θα είναι κατώτερης ποιότητας διότι σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου θα είναι καλύτερα.

Επομένως τα γκρουπ, όπως η EU (Evil Union), σε τι χρησιμεύουν; Ενδεχομένως, η συμμετοχή σε ένα γκρουπ χωρών να έχει κάποια οφέλη. Έχει όμως και μειονεκτήματα. Έτσι υπάρχει ένα ζύγισμα μεταξύ πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων ώστε να διαπιστωθεί αν αξίζει η συμμετοχή στο γκρουπ. Η εκτίμηση δεν είναι η ίδια για όλες τις χώρες. Στην περίπτωση της Γερμανίας, ίσως ήταν συμφέρουσα η συμμετοχή της στην ΕΕ.

Στη περίπτωση της Ελλάδας και άλλων χωρών, όχι απλά δεν ήταν συμφέρουσα αλλά ήταν καταστροφική. Σε γενικές γραμμές, ο κανόνας είναι πως η συμμετοχή στην ΕΕ, είναι επιζήμια. Αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει για όλες τις χώρες, υπάρχουν εξαιρέσεις. Επίσης δεν σημαίνει πως ακόμη και για τις χώρες που ήταν επιζήμια όπως η Ελλάδα, δεν υπάρχουν θετικά. Τα αρνητικά όμως υπερτερούν κατά πολύ των θετικών.

Επειδή οι Νεοταξίτες έχουν μεγάλο κόλλημα, ψυχοπάθεια, με τις πολυμερείς σχέσεις δηλαδή τα γκρουπ χωρών, η Διεθνής Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ, δημιούργησε δύο νέα μοντέλα για γκρουπ χωρών, πολύ - πολύ διαφορετικά από της ΕΕ, το δημιούργημα των Νεοταξιτών. Αυτά τα δύο νέα μοντέλα, τα έχει ήδη δώσει σε Αντιστασιακούς σε ΗΠΑ - Βρετανία και Ρωσία που τα επεξεργάζονται.

Το σχέδιο της ΝΤΠ, προβλέπει την δημιουργία τεσσάρων ηπειρωτικών Ενώσεων σύμφωνα με το μοντέλο της ΕΕ. Εκτός από την Ευρωπαϊκή θα είναι Ασιατική, Αμερικανική και Αφρικανική. Η Διεθνής Αντίσταση αντιπροτείνει ως συμβιβαστική λύση, 4 - 10 γκρουπ χωρών όπου σε κάθε γκρουπ θα εφαρμοστούν διαφορετικά μοντέλα. Δύο πολύ διαφορετικά μοντέλα από αυτά της ΕΕ, επεξεργάζονται Αντιστασιακοί σε ΗΠΑ - Βρετανία και Ρωσία.

Έχει εξηγηθεί σε προηγούμενο άρθρο πως το ΑΕΠ που επιτεύχθηκε από τους ευρωπαϊστές Νεοταξίτες, είναι το 1/20 του δυνητικού ΑΕΠ επειδή έχουν κάνει όλες τις χοντρομ@λ@κ$ες του κόσμου. Δηλαδή αν τα είχαν κάνει όλα σωστά, θα ήταν το ΑΕΠ 20 φορές μεγαλύτερο. Οι χοντρομ@λ@κ$ες έχουν γίνει από ανικανότητα των Ελλήνων ευρωπαϊστών αλλά επίσης εξαιτίας του μοντέλου της ΕΕ.

Είναι άκρως ελαττωματικό, κάτι που οφείλεται σε ανικανότητα των Ευρωπαίων αξιωματούχων ή σε εσκεμμένη οικονομική ζημιά ορισμένων χωρών ώστε να ωφεληθούν άλλες. Πρέπει να αρχίζει να γίνεται σαφές στους αναγνώστες, ποιος είναι ο τρόπος για να επιτευχθούν ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που θα οδηγήσουν σε σύγκλιση με τις πιο αναπτυγμένες χώρες.

Θα συνεχίσουμε να τα εξηγούμε ώστε να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία. Ο τρόπος είναι τα αντίθετα από αυτά που έκαναν οι ευρωπαϊστές Νεοταξίτες για δεκαετίες. Έχουν κάνει ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΑ ΛΑΘΗ, αν δεν ήταν εσκεμμένη η οικονομική καταστροφή της χώρας. Εν μέρει οφείλονται στο μοντέλο της ΕΕ και εν μέρει στην ανικανότητα τους και την ασχετοσύνη τους.

Τα δύο νέα μοντέλα που επεξεργάζονται σε ΗΠΑ - Βρετανία και Ρωσία, έχουν δημιουργηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοεί τους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για χώρες που είναι λίγο πίσω σε οικονομικό επίπεδο, αντί να τους εμποδίζει. Έτσι μπορεί να επιτευχθεί η σύγκλιση. Αν τα μειονεκτήματα της συμμετοχής σε ένα γκρουπ μειωθούν και τα πλεονεκτήματα αυξηθούν, ίσως είναι συμφέρουσα η συμμετοχή σε ένα γκρουπ χωρών.

Οι ευρωπαϊστές Νεοταξίτες απέτυχαν. Ίσως η ΕΕ παραμείνει, μικρότερη απ' ότι είναι σήμερα. Αν θέλουν να διατηρήσουν το αποτυχημένο μοντέλο, είναι πρόβλημα τους, κακό του κεφαλιού τους. Η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε αυτή την ΕΕ ή την μετεξέλιξη της. Θα είναι με ΗΠΑ - Βρετανία η Ρωσία. Τελευταία έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να είναι στο ίδιο γκρουπ με Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία αλλά τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Από Μαξίμου-Βουλή σε Κορυδαλλό

Εμμανουήλ

Scroll to Top