Φοντερλάνα άντε γεια!

Φοντερλάνα άντε γεια!

Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, η Φοντερλάνα (Ούρσουλα Φον ντερ Λάιν) έκλεισε το Sputnik και το Russia Today σε όλη την Ένωση του Διαβόλου (EU Evil Union). Εξακολουθούν όμως να ποστάρουν μέσω Rumble και Telegram. Όσοι τυχόν τα παρακολοuθούσαν μπορούν να τα βρουν εκεί. Γίνεται επιτακτική η ανάγκη απόκτησης λογαριασμού σε μία εναλλακτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δεν πρόκειται να σβήσει δημοσίευση, να παγώσει ή να κλείσει λογαριασμό επειδή δεν τους αρέσει η άποψη που εκφράζεται.

Το Νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης είναι άκρως προβληματικό και καταστροφικό. Η εμμονή σε αυτό θα οδηγήσει σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Μπορεί να γίνει ένα νέο γκρουπάρισμα στα πλαίσια μιας εναλλακτικής ήπιας παγκοσμιοποίησης. Παίζει το σενάριο Βυζαντινής Ένωσης, Ορθόδοξης Ένωσης ή Βυζαντινής + Ορθόδοξης. Ορθόδοξες χώρες είναι Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γεωργία. Οι μισοί Ορθόδοξοι βρίσκονται στην Ρωσία. Αρμενία, Ερυθραία και Αιθιοπία έχουν Προχαλκηδόνια Ορθοδοξία (Μονοφυσιτισμό). Μας ενδιαφέρουν και χώρες με πολλούς ομογενείς δηλαδή ΗΠΑ και Αυστραλία.

Πιθανώς τα γκρουπ να έχουν και υπό - γκρουπ. Βέβαια δεν θα έχει καμία σχέση με το αποτυχημένο μοντέλο της ΕΕ που θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα προς αποφυγή. Η διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας θα πρέπει να είναι κόκκινη γραμμή, τουλάχιστον στο γκρουπ της Ελλάδας. Σε άλλα γκρουπ ας κάνουν ό,τι θέλουν. Για να είναι σταθερή και αποδεκτή ή ήπια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση χρειάζεται ευρεία συναίνεση. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα δυναμικά και διαχρονικά.

Σίγουρα για τις χώρες συμφωνούν οι κυβερνήσεις που έχουν αυτή την στιγμή. Αν όμως δεν συμφωνεί ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης θα είναι ασταθή και μη αποδεκτά (όσα συμφωνηθούν) από ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων. Σήμερα είναι ο Μπάιντεν αλλά δεν θα είναι για πάντα. Μετά τον Μπάιντεν θα έρθει ο Τραμπ ή κάποιος άλλος. Πάντως αυτή την στιγμή ο Τραμπ κυριαρχεί στους Ρεπουμπλικάνους. Αν δεν συμφωνεί θα προσπαθήσει να τα αλλάξει.

Εκτός όμως από ευρεία συναίνεση σε επίπεδο κορυφής, χρειάζεται τα κόμματα να έχουν λαϊκό έρεισμα. Στην Ελλάδα, τα Νεοταξικά κόμματα έχουν χάσει τελείως το λαϊκό έρεισμα και δεν εκφράζουν πλέον τους ψηφοφόρους. Μπορεί να τα ψηφίζουν γιατί δεν έχουν άλλες επιλογές. Αργά ή γρήγορα όμως ή τα κόμματα θα μεταβάλλουν τις απόψεις τους για να συμφωνούν με αυτές των ψηφοφόρων ή θα αντικατασταθούν από άλλα κόμματα που εκφράζουν καλύτερα τους ψηφοφόρους. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δέκα χρόνια.

Τα κόμματα εξουσίας που έφθασαν την χώρα στην καταστροφή (ΝΔ - ΚΙΝΑΛ) θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί και αντικατασταθεί από άλλα κόμματα με διαφορετικές θέσεις. Δεν έχει γίνει επειδή η ΕΕ - ΝΤΠ έχει «φροντίσει» συνωμοτικά να ελέγχει τα ΜΜΕ. Χωρίς προβολή από ΜΜΕ δεν μπορούν να αναδειχθούν νέα κόμματα που θα εκφράζουν τους ψηφοφόρους. Η ΕΕ - ΝΤΠ έχει κόψει τα καλώδια των δημοκρατικών διαδικασιών και πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να ανατραπεί το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ ώστε στη συνέχεια να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει προκαλέσει το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ στις δημοκρατικές διαδικασίες.

To σίγουρο είναι πως μετά τις εξελίξεις εμείς δεν θα είμαστε στο ίδιο γκρουπ με την Γερμανία. Αυτό αποκλείεται. Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να είμαστε με την Ρωσία παρά με την Γαλλία. Για να είμαστε με την Γαλλία πάει να πει πω η Γαλλία δεν θα είναι στο ίδιο γκρουπ με την Γερμανία. Αυτό το σενάριο όμως έχει πολύ λίγες πιθανότητες. Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μετονομαστεί σε Βορειοδυτική ή Βόρεια Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σίγουρα Ισπανία, Πορτογαλία, Βαλκάνια και κάποιες χώρες της Βορειοανατολικής Ευρώπης.

Η Ιταλία παίζει με περισσότερες πιθανότητες από την Γαλλία να βγει. Δεν αποκλείεται να βγει η Γαλλία αλλά είναι πολύ λίγες πιθανότητες. Το πολύ αστείο της υπόθεσης είναι πως τώρα μας διατάζει η Φοντερλάνα να κόψουμε τα ρωσικά Sputnik και Russia Today και μπορεί τελικά να καταλήξουμε στο ίδιο γκρουπ με την Ρωσία και σίγουρα όχι με την Γερμανία. Με την Ρωσία δεν είναι πολύ πιθανό αλλά πιθανότερο από ό,τι με την Γερμανία που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΦΟΝΤΕΡΛΑΝΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Στουρνάρι ο Μητσοτάκης

Μάρκος

Scroll to Top