Φυλετική μείξη Ανατολικοευρωπαίων

Φυλετική μείξη Ανατολικοευρωπαίων

Από τις παρατηρήσεις που κάνουν κάποιοι αναγνώστες, φαίνεται πως δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη φυλετική μείξη στα Βαλκάνια και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη. Στην αρχαιότητα, στην σημερινή Ελλάδα κατοικούσαν ελληνικά φύλλα. Στα υπόλοιπα Βαλκάνια ήταν Ιλλύριοι, Παίονες, Θράκες, Δάκες. Από το 197 πΧ μέχρι το 146 πΧ, η περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους και αργότερα τα νησιά.

Η διαίρεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ξεκίνησε το 293 μΧ και ολοκληρώθηκε το 395 μΧ. Τα εγκαίνια της Κωνσταντινούπολης έγιναν στις 11 Μαΐου του 330 μΧ. Τότε σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη θεωρείται η αρχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που διήρκεσε μέχρι τις 29 Μαΐου 1453 μΧ. Δηλαδή είναι 1453 - 330 = 1.123 χρόνια.

Στα χρόνια του Βυζαντίου μετανάστευσαν στα Βαλκάνια πολλοί Σλάβοι. Μετά ήρθαν οι Τούρκοι και η Βυζαντινή αυτοκρατορία συνεχίστηκε ως Οθωμανική αυτοκρατορία. Μέσα στους αιώνες αναμείχθηκαν οι πληθυσμοί. Δηλαδή οι Βαλκάνιοι είναι μείξη από αρχαίους ή πρώτους Έλληνες, Ιλλύριους, Παίονες, Θράκες, Δάκες, Ρωμαίους, Σλάβους, Τούρκους και όποιους άλλους πέρασαν από την περιοχή.

Η φυλετική μείξη δεν έγινε αποκλειστικά μεταξύ των Βαλκανικών χωρών αλλά και με αυτές που είναι κοντά στα Βαλκάνια όπως πχ η Ουγγαρία. Κάθε χώρα στα Βαλκάνια και πέριξ έχει ξεχωριστή φυλετική μείξη αλλά Βαλκανίων, Ουγγαρίας, Τουρκίας είναι παραπλήσιες. Μοιάζει επίσης αρκετά της Ουγγαρίας με της Αυστρίας και της Σλοβακίας με της Τσεχίας.

Όπως οι Νεοέλληνες είναι κατά 25% Σλάβοι, έτσι και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι ή οι Τούρκοι έχουν κάποιο ποσοστό από τους αρχαίους Έλληνες. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν υπάρχουν πλέον σε καθαρή μορφή. Υπάρχουν όμως αναμεμειγμένοι με άλλες φυλές, κυρίως στην σημερινή Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό από τους αρχαίους ή πρώτους Έλληνες το έχουν οι Νεοέλληνες. Αρχαιοελληνικά γονίδια υπάρχουν σε όλες τις χώρες που κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος και στις αρχαιοελληνικές αποικίες. Παρομοίως ρωμαϊκά γονίδια υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και στις χώρες που εκτεινόταν η ΡωμαΪκή αυτοκρατορία.

Οι όροι ουραλικά και αλταϊκά χρησιμοποιούνται για ομάδες γλωσσών. Με τον όρο ουραλικές και αλταϊκές φυλές εννοώ τις πρώτες ασιατικές ή μογγολικές φυλές που μιλούσαν αυτές τις γλώσσες. Στις ουραλικές γλώσσες συγκαταλέγονται τα Φινλανδικά και τα Ουγγρικά και στις αλταϊκές τα Τούρκικα. Τα Ουγγρικά μοιάζουν αρκετά με τα Φινλανδικά και λίγο με τα Τούρκικα.

Στην ομάδα των μακρο-αλταϊκών γλωσσών ανήκουν τα Κορεάτικα και τα Ιαπωνικά. Αυτό υποδηλώνει μια πιθανή φυλετική συγγένεια στο βάθος των αιώνων, των πρώτων Τούρκων με τους πρώτους Κορεάτες και Ιάπωνες. Η επικρατέστερη άποψη είναι πως οι πρώτοι Τούρκοι όπως και οι πρώτοι Βούλγαροι ήταν ασιατικής φυλής και ήρθαν από μια περιοχή δυτικά της Μογγολίας.

Παρομοίως οι πρώτοι Ούγγροι και οι πρώτοι Φινλανδοί ήλθαν από την περιοχή των Ουραλίων και της Σιβηρίας και ήταν ασιατικής φυλής. Οι πρώτοι Φιλανδοί και οι πρώτοι Ούγγροι ανήκαν στην ουραλική φυλετική ομάδα ενώ οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι στην αλταϊκή. Όλοι ανήκουν στην ουραλο-αλταϊκή φυλετική ομάδα και πιθανώς πριν πολλούς αιώνες είχαν κάποια συγγένεια. Τα ουραλικά γονίδια παρατηρούνται επίσης σε Ρωσία και Βαλτικές χώρες.

Έτσι έχουμε τους πρώτους Φινλανδούς, Ούγγρους, Τούρκους και Βούλγαρους που έφεραν ουραλο-αλταϊκά (ασιατικά) γονίδια στην Ανατολική Ευρώπη. Επίσης Ρώσοι και Βαλτικοί έχουν συνεισφέρει ουραλο-αλταϊκά γονίδια. Δηλαδή βρίσκονται σε Νότια, Κεντρική και Βόρεια Ανατολική Ευρώπη. Να τονίσουμε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πρώτων Φινλανδών, Ούγγρων, Τούρκων, Βούλγαρων και των σημερινών. Των σημερινών Ούγγρων, Βούλγαρων, Τούρκων η φυλετική μείξη μοιάζει με των Βαλκάνιων ενώ των Φινλανδών με των Ρώσων και των Βαλτικών αλλά και των Σκανδιναβών.

Αφού υπάρχουν Ρωμαϊκά γονίδια σε όλη την Ευρώπη, τότε φυλετικά μοιάζει όλη η Ευρώπη; Όχι, σε καμία περίπτωση. Η Δυτική Ευρώπη είναι διαφορετική από την Ανατολική. Αυτό που εξετάζουμε στις σημερινές χώρες είναι οι φυλετικές μείξεις και κατά πόσο μοιάζουν μεταξύ τους. Ίσως γίνει καλύτερα κατανοητό με ένα παράδειγμα. Ας πούμε πως αναμειγνύουμε τρία χρώματα, άσπρο, μαύρο και κόκκινο. Ας πάρουμε δύο συνδυασμούς.

  • Α1 80% άσπρο, 10% μαύρο 10% κόκκινο
  • Β1 10% άσπρο 80% μαύρο 10% κόκκινο

 

Και οι δύο συνδυασμοί δημιουργούνται από τα ίδια τρία χρώματα. Όμως ο συνδυασμός Α1 βγάζει ένα off white, πολύ ανοικτό γκρι που κοκκινίζει ενώ ο συνδυασμός Β1 βγάζει ένα πολύ σκούρο γκρι, σχεδόν μαύρο που κοκκινίζει. Ας πάρουμε άλλους τέσσερις συνδυασμούς.

  • Α2 80% άσπρο, 5% μαύρο 15% κόκκινο       Α3 80% άσπρο, 15% μαύρο 5% κόκκινο   
  • Β2 5% άσπρο 80% μαύρο 15% κόκκινο       Β3 15% άσπρο 80% μαύρο 5% κόκκινο

 

Οι μείξεις Α1 - Α2 - Α3 είναι παραπλήσιες δηλαδή καταλήγουν σε ένα παραπλήσιο χρώμα. Παρομοίως οι μείξεις Β1 - Β2 - Β3 είναι παραπλήσιες, δημιουργούν παρόμοια χρώματα. Τα χρώματα της ομάδας Α είναι διαφορετικά από τα χρώματα της ομάδας Β. Της ομάδας Α είναι προς το άσπρο ενώ της ομάδας Β προς το μαύρο. Δηλαδή η ομάδα Α είναι όπως η Ανατολική Ευρώπη και η ομάδα Β είναι όπως η Δυτική Ευρώπη.

Η Ανατολική Ευρώπη είναι πολύ διαφορετική από την Δυτική, από όλες τις απόψεις και φυλετικά. Στην Δυτική Ευρώπη είναι κυρίως κέλτικες, γερμανικές και ρωμαϊκές φυλές που αναμειγνύονται ενώ στην Ανατολική σλαβικές, ελληνικές (ή συγγενείς προς αυτές) και ουραλο-αλταϊκές. Η «ευρωπαϊκή οικογένεια» είναι μια επικοινωνιακή απάτη της ΕΕ - ΝΤΠ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, όλα είναι μια επικοινωνιακή διαστρέβλωση της αλήθειας.

Θεόδωρος

Scroll to Top