Μάθημα κεντροδεξιάς 2ο

Μάθημα κεντροδεξιάς 2ο

προηγούμενο

Επιπλέον, η ευρωπαϊκή πορεία και τα Μνημόνια δεν συνάδουν με τον πατριωτισμό. Ο πατριωτικός δρόμος και η ευρωπαϊκή πορεία είναι αντίθετοι δρόμοι. Είναι σαν να λέμε ο ένας είναι ο δρόμος Αθηνών - Λαμίας και ο άλλος Αθηνών - Τρίπολης. Κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτοί που παραδίδουν την εθνική κυριαρχία σε μία απόμακρη, ξένη, γραφειοκρατία ΔΕΝ είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Δεν εξετάζουμε αν είναι σωστό ή λάθος, αν συμφέρει την χώρα ή όχι. Κατά την άποψη μου είναι λάθος και αποδείχτηκε τελείως ασύμφορο γιατί οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην υποδούλωση.

Το ερώτημα όμως που εξετάζουμε είναι αν κάτι τέτοιο είναι πατριωτικό. Μπορεί να είναι σωστό ή λάθος, συμφέρον ή ασύμφορο. Δεν είναι όμως σίγουρα πατριωτικό αλλά ακριβώς το αντίθετο του. Επίσης ΔΕΝ είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ όσοι ψήφισαν Μνημόνια και όσοι υποστήριξαν το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα του 2015. Και πάλι δεν εξετάζουμε αν είναι σωστό ή λάθος, συμφέρον ή ασύμφορο, λογικό ή παράλογο αλλά αν είναι πατριωτικό ή μη πατριωτικό.

Όταν ο Ξέρξης ζήτησε από τους Σπαρτιάτες να παραδοθούν, ο Λεωνίδας του απάντησε «μολών λαβέ». Όλοι οι Μνημονιακοί, αν ζούσαν τότε, θα είχαν απαντήσει «ΝΑΙ παραδινόμαστε». Πήγαν οι τριακόσιοι του Λεωνίδα να εμποδίσουν τους Πέρσες στις Θερμοπύλες, γνωρίζοντας ότι θα τους περίμενε κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατος. Μπορεί να ήταν παράλογο ή λάθος αλλά αυτό ήταν πατριωτικό.

Η παράδοση των Μνημονίων, το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε μία ξένη και απόμακρη γραφειοκρατία ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι ψήφισαν ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα ή ήταν αντίθετοι στα Μνημόνια και την ΕΕ το έκαναν από πατριωτικούς λόγους. Αρκετοί, ειδικά στην κεντροαριστερά και την αριστερά, το έκαναν για άλλους λόγους.

Ενώ μπορεί όλοι όσοι ψήφισαν ΟΧΙ να μην είναι πατριώτες, σίγουρα όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, μηδενός εξαιρουμένου, ΔΕΝ είναι ΠΑΤΙΡΩΤΕΣ. Οι πατριώτες δεν παραδίδουν εθνική κυριαρχία ούτε στην Κομισιόν ούτε στην Τρόικα. Υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία με την ζωή τους όπως έκαναν οι τριακόσιοι του Λεωνίδα και όπως έχουμε πάρα πολλά άλλα λαμπρά παραδείγματα στην ιστορία μας.   

Είναι άλλο η συμμετοχή στον ΟΗΕ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή ακόμα και στην Σύνοδο Κέντρο+Δεξιών Κομμάτων της Δύσης, από την Συμμετοχή στην ΕΕ. Με την συμμετοχή στην ΕΕ παραδίδουμε την εθνική κυριαρχία σε μια ξένη και μακρινή γραφειοκρατία, κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα άλλα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και η Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών είναι προϊόν Σοσιαλιστικής σκέψης που δεν έχει θέση στην κεντροδεξιά.

Ακόμα κι αυτοί που παριστάνουν τους ευρωσκεπτικιστές ΔΕΝ είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Κάποιος δεν μπορεί να παραμένει για πάντα ευρωσκεπτικιστής. Δηλαδή τι; Κάνω τον θυμωμένο αλλά δεν φεύγω. Όποιος δεν είναι ευχαριστημένος, μετά από λίγο φεύγει όπως πολύ σωστά έκαναν οι Βρετανοί. Ο διαχρονικός ευρωσκεπτικισμός είναι πολιτική μεγαλοαπάτη. Η ΕΕ είναι μέρος της Νέας Τάξης. Οι Νεοταξίτες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν άλλες τρεις ενώσεις, Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική όπως η ΕΕ και να τις βάλουν κάτω από μία Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία. Σοσιαλισμός και διεθνισμός δεν είναι κεντροδεξιά.

Όλοι όσοι υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία, τα Μνημόνια και το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Μπορεί να είναι ελληνολάτρες δηλαδή λάτρες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Πολλοί ξένοι είναι ελληνολάτρες. Μπορεί να είναι πιστοί Χριστιανοί, μπορεί να είναι συντηρητικών απόψεων αλλά ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όσοι υποστηρίζουν την ΕΕ, τα Μνημόνια και το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν.

Στην κεντροδεξιά και στην δεξιά της Ελλάδας, σε επίπεδο πολιτικών δεν υπάρχει ούτε ένας πατριώτης. Λίγο προς τα εκεί (τον πατριωτισμό) πήγαιναν οι της Χρυσής Αυγής αλλά κάπου το χάλασαν. Δεν λέω ότι είναι σωστοί, λάθος είναι σε πάρα πολλά σημεία. Είναι όμως οι μόνοι πολιτικοί της κεντροδεξιάς και δεξιάς που μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι πατριώτες, κι αυτό με ερωτηματικό. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει και αυτοί που παριστάνουν τους πατριώτες είναι πολιτικοί μεγαλοαπατεώνες που κοροϊδεύουν τον κοσμάκη.  

επόμενο

Παύλος

Scroll to Top