Μέρος σχεδίου

Μέρος σχεδίου

Συμβόλαια θανάτου

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω πως κάποιοι το προετοιμάζουν. Δεν λέω ούτε πως το σκέφτονται σοβαρά. Λέω πως υπάρχει αυτή η άποψη. Δεν είναι δική μου. Δεν λέω ούτε ότι συμφωνώ ούτε ότι διαφωνώ. Δεν λέω ούτε πως είναι λίγοι ούτε πως είναι πολλοί αυτοί που την έχουν. Μπορεί να είναι ένας, μπορεί να είναι χίλιοι μπορεί να είναι ένα εκατομμύριο, μπορεί να είναι περισσότερα εκατομμύρια.

Όμως καταλαβαίνω ένα πράγμα. Πως κάτι τέτοιο δηλαδή συμβόλαια θανάτου για όσους έχουν διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, είναι εξαιρετικά επίφοβο και επικίνδυνο, εάν δεν αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ανατροπής του Καθεστώτος. Διότι αν παραμείνει το Καθεστώς στην διακυβέρνηση, είναι πιθανό αλλά όχι βέβαιο, να κατορθώσει τελικά να ανακαλύψει αυτούς που θα σχεδιάσουν και θα εκτελέσουν κάτι τέτοιο.

Έχουν γραφτεί εδώ πολλά για κάποιο σχέδιο ανατροπής του Καθεστώτος από τους Αντικαθεστωτικούς ή τους Αντιστασιακούς σε ΕΕ - ΝΤΠ. Πέρα από αυτά που έχω διαβάσει και που είναι δημόσια, δεν γνωρίζω προσωπικά τίποτα περισσότερο. Νομίζω όμως πως έχω κρίση και λογική και μπορώ να κρίνω. Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να κρίνει κάτι, χωρίς να σημαίνει πως συμμετέχει σε αυτό που κρίνει και σχολιάζει. Αυτό εγώ λοιπόν το βλέπω σαν ακραία ή ύστατη λύση που πρέπει να συνοδεύεται και από άλλες ενέργειες που θα έχουν σκοπό την ανατροπή του Καθεστώτος.

Διότι όπως είπα και πριν και το επαναλαμβάνω για να το τονίσω, αν το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ παραμείνει στην εξουσία, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο όσοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν τις ακραίες και ύστατες λύσεις. Δεν γνωρίζω καλά από αυτά τα πράγματα (εκτελέσεις). Ίσως να είναι δυνατό, να εκτελεστούν τα συμβόλαια θανάτου και να «την γλυτώσουν» όσοι είναι πίσω από αυτά, ακόμη κι αν παραμείνει το Καθεστώς στην εξουσία. Τώρα κάνω διάφορες σκέψεις απλώς. Πάντως σίγουρα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο αν δεν ανατραπεί το Καθεστώς.

Επειδή δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα σχέδια της Αντίστασης για την ανατροπή του Καθεστώτος δεν μπορώ να κρίνω κατά πόσο αυτή η ύστατη λύση μπορεί να είναι αποτελεσματική. Σίγουρα με βάση τους νόμους, είναι παράνομη ενέργεια. Όμως οι επαναστάσεις συνήθως αναπόφευκτα μπορεί να περιλαμβάνουν βία και ακόμη θανάτους. Θεωρούνται μέρος της επανάστασης. Αν πετύχει η επανάσταση, τότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι επαναστάτες. Αν δεν πετύχει, «την έχουν άσχημα» και ίσως αντιμετωπίσουν αυτοί την θανατική ποινή.

Η ανατροπή, η ειρηνική επανάσταση και η βίαιη επανάσταση είναι διαφορετικά πράγματα. Ενώ έχουν γραφτεί πολλά για την ανατροπή του Καθεστώτος σε πολλά άρθρα, δεν περιγράφονται παράνομες ενέργειες, πιθανώς εσκεμμένα. Ίσως να υπάρχουν και να μην δημοσιεύονται αλλά μπορεί να μην υπάρχουν. Ανατροπή γίνεται με πολλούς τρόπους. Υπάρχει και η πολιτική ανατροπή που περιλαμβάνει μόνο πολιτικές ενέργειες.  

Η επανάσταση από την άλλη, ειρηνική ή βίαιη είναι κάτι πιο έντονο, πιο βαρύ. Σίγουρα η ειρηνική επανάσταση θα πρέπει να περιλαμβάνει μαζικές διαδηλώσεις, μαζικές απεργίες και διάφορες άλλες ενέργειες. Από την άλλη η βίαιη επανάσταση μπορεί να έχει διάφορες διαβαθμίσεις. Αν περιλαμβάνει συμβόλαια θανάτου, σίγουρα θα είναι βίαιη. Μπορεί όμως να έχει και ελαφρότερες μορφές βίας.

Υποστήριξα πως ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ με αυτή τη λύση. Δεν το έχω σκεφτεί αρκετά και δεν έχω ικανοποιητική πληροφόρηση για το υπόλοιπο σχέδιο ανατροπής του Καθεστώτος. Σίγουρα είναι ακραία λύση και οι ακραίες λύσεις πρέπει μόνο να εξετάζονται αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Σίγουρα είναι προτιμότερη η τυπική διαδικασία δηλαδή η επίσημη καταδίκη σε θάνατο όσων εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού.

Αν όμως μου έλεγαν πως για να πετύχει το σχέδιο ανατροπής τους Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ, είναι απαραίτητες και αυτές οι ακραίες ενέργειες, δεν ξέρω τι θα απαντούσα. Αν η εναλλακτική είναι να πετύχει το σχέδιο των ευρώδουλων Νεοταξιτών, να υποδουλώσουν, να ελέγχουν, να εκμεταλλεύονται, να εξαπατούν τους Έλληνες (και γενικότερα τους ανθρώπους), τότε ίσως αυτές οι ακραίες ενέργειες να είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα αποφάσιζα μετά από πολύ σκέψη. Για αυτό λέω πως ούτε συμφωνώ και ούτε διαφωνώ. Θα έπρεπε να έχω επαρκή πληροφόρηση και να το σκεφτώ σοβαρά και αρκετά.

Σχέδιο ανατροπής

Ανδρέας

Scroll to Top