Μοιράζονται τα κανάλια

Μοιράζονται τα κανάλια

Γαϊτανάκι εξελίξεων

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Η μία είναι η συμφωνία με το Νεοταξικό σύστημα για ομαλή μετάβαση στο νέο σκηνικό. Η άλλη είναι η ανατροπή του. Η ανατροπή δεν θα είναι ολική αλλά μερική καθώς ένα τμήμα του Νεοταξικού συστήματος έχει ήδη έρθει με το μέρος της Αντίστασης. Όσο πιο μικρό είναι το τμήμα του Νεοταξικού συστήματος που απομένει, τόσο πιο εύκολη η ανατροπή του. Όσο περνάει ο καιρός, το τμήμα που απομένει μικραίνει, γιατί ολοένα και περισσότεροι Νεοταξίτες έρχονται με το μέρος της Αντίστασης. Άρα όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο εύκολη γίνεται η μερική ανατροπή του Νεοταξικού συστήματος.

Τα κανάλια επίσης πρέπει κάπως να μοιραστούν σύμφωνα με το νέο σκηνικό, σε αριστερά του κέντρου, δεξιά του κέντρου ή πραγματικά ουδέτερα. ΑΝΤ1, ΑLPHA, ΣΚΑΪ, MEGA, STAR, OPEN, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι τα ιδιωτικά κανάλια. ΕΤ1, ΕΤ2, ΕΤ3, ΒΟΥΛΗ είναι τα κρατικά. Έχουμε δηλαδή εφτά ιδιωτικά και τέσσερα κρατικά πανελλήνιας εμβέλειας.

Τα κρατικά θα έχουν πολυφωνία αντί να προπαγανδίζουν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν μπορεί να πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός την προπαγάνδα της κυβέρνησης δηλαδή του 1/5 των ψηφοφόρων (20%). Αυτός που πληρώνει θέλει να ακούγεται και η δική του άποψη. Αλλιώς να πληρώνουν τα κρατικά κανάλια μόνο οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος ή σχήματος. Να δηλώνει δηλαδή κάποιος ότι δεν είναι ψηφοφόρος της κυβέρνησης και να αρνείται να πληρώσει.

Επιπλέον θα αυξηθεί ο αριθμός των κρατικών καναλιών ώστε να γίνει λιγότερο δαπανηρή η πληρωμή τόσων υπαλλήλων από τον ελληνικό λαό. Με περισσότερα κανάλια μειώνεται το κόστος προσωπικού για κάθε κανάλι που είναι το μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας. Κάποιο/α που θα έχουν εξυγιανθεί τα οικονομικά τους, μπορεί ενδεχομένως να πουληθεί/ούν. Τόσοι «πολιτικοί φωστήρες» πέρασαν και κανείς δεν το σκέφτηκε. Γιατί; Γιατί είναι τελείως μα τελείως άχρηστοι!

Σχετικά με τα κανάλια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σε ένα πράγμα δίκιο και σε ένα άδικο. Πράγματι η αγορά δεν σηκώνει πολλά κανάλια, ίσως μέχρι πέντε. Όμως αυτό πρέπει να το ορίσει η αγορά και όχι το κράτος. Ο αριθμός πέντε στηρίζεται σε κάποια μελέτη που είχαν κάνει. Αν όμως αυξηθούν τα κρατικά, ίσως επηρεαστεί ο αριθμός των ιδιωτικών που είναι βιώσιμα.

Τα κανάλια δεν θα μπορούν να χρηματοδοτούνται από παράνομες και εγκληματικές ενέργειες και κρατική χρηματοδότηση είτε αυτή είναι απευθείας είτε μέσω κρατικών προμηθειών σε σχετιζόμενες με αυτά εταιρείες. Θα πρέπει να επιβιώνουν οικονομικά από τις κανονικές και νόμιμες δραστηριότητες τους. Δεν μπορεί όμως κανείς να ξέρει ποιος θα είναι ο αριθμός τους καθώς μπορεί να βρουν τρόπους να μειώσουν τα κόστη και να κάνουν βιώσιμη την παρουσία τους.

Αν γίνει μερική ανατροπή του Νεοταξικού συστήματος, όσοι καναλάρχες δεν έχουν έρθει με το μέρος της Αντίστασης, θα μπουν στην φυλακή και θα τιμωρηθούν με μεγάλα πρόστιμα. Αυτό θα γίνει για εγκλήματα που έχουν διαπράξει και όχι γιατί είναι καναλάρχες ή Νεοταξίτες. Τα εγκλήματα έχουν περιγραφεί σε άλλα άρθρα. Εκ των πραγμάτων, τα κανάλια τους θα αναγκαστούν να τα κλείσουν ή να τα πουλήσουν.

Έτσι θα υπάρξουν νέοι καναλάρχες από εξαγορά υφιστάμενων ή δημιουργία νέων. Η εξαγορά θα αφορά ιδιωτικά και κρατικά. Κάποια κανάλια μπορεί να είναι πολυμετοχικά, με μεγάλους και μικρούς μετόχους. Η Αντίσταση είναι αποφασισμένη να κτυπήσει ένα από τα βασικά σημεία της συνωμοσίας της Νέας Τάξης, τον έλεγχο των ΜΜΕ.

Δηλαδή μέσα σε μερικά χρόνια θα αλλάξει πολύ το πολιτικό και μιντιακό τοπίο. Μπορώ να ξέρω, με μεγάλη πιθανότητα και όχι απόλυτη βεβαιότητα που θα καταλήξει. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσο καιρό θα κάνει για να καταλήξει. Μπορεί να κάνει έως πέντε χρόνια ή πάνω από δέκα. Όσο πιο πολύ αντιδράσουν οι Νεοταξίτες, τόσο θα καθυστερήσει αλλά και τόσο μεγαλύτερο κακό θα κάνουν στον εαυτό τους. Μην ξεχνάμε ότι η συνωμοσία της Αντίστασης είναι μεγαλύτερη και καλύτερη από αυτή της Νέας Τάξης.

Απόστολος

Scroll to Top