Να διορθωθεί η αδικία

Να διορθωθεί η αδικία

Απαντήθηκε το ερώτημα αν η Ρωσία μπορεί να φθάσει στο Βερολίνο. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν πρέπει ή έχει δικαίωμα να φθάσει στο Βερολίνο. Ο Πούτιν είπε μέρος της αλήθειας στο διάγγελμα του. Δεν νομίζω να φοβήθηκε να πει όλη την αλήθεια αλλά μάλλον το έκανε για διπλωματικούς λόγους. Το είχε ξαναπεί στον Τζωρτζ Μπους πως η Ουκρανία δεν είναι χώρα αλλά ένα διοικητικό δημιούργημα της Σοβιετικής Ένωσης.

Επιπλέον σωστά είπε πως η Ρωσία, μετά το 1991, έπεσε θύμα ληστείας δηλαδή έχασε την επιρροή της στις περισσότερες χώρες στις οποίες την είχε. Αυτό που δεν τόλμησε να πει, για διπλωματικούς λόγους είναι πως η Ανατολική Γερμανία είναι Ρωσική. Ίσως να ακούγεται τρελό αλλά στην πραγματικότητα τρελά είναι όλα όσα έγιναν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με κυρίως υπαιτιότητα της Δύσης.

Η Γερμανία είναι μία χώρα που δημιούργησε δύο Παγκόσμιους Πολέμους με κατά πολύ μεγαλύτερο τον Δεύτερο. Δεν σεβάστηκε την κυριαρχία άλλων χωρών και προσπάθησε να τις υποδουλώσει. Έχασε και τους δύο πολέμους και κυρίως τον Δεύτερο. Σαν αποτέλεσμα αυτής της ήττας επιβραβεύθηκε με ένα οικονομικό θαύμα με αμερικανικά κεφάλαια.

Επίσης μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκε μερικές δεκαετίες αργότερα να κυριαρχεί πάλι στην Ευρώπη ενώ οι νικητές όπως η Βρετανία, η Ρωσία, η Ελλάδα να είναι παραπεταμένοι. Επιπλέον έγινε η επανένωση της Γερμανίας, της Δυτικής με την Ανατολική. Η Ανατολική βρισκόταν υπό Σοβιετική επιρροή. Στην Σοβιετική Ένωση κυρίαρχη χώρα ήταν η Ρωσία. Γιατί έπρεπε η Γερμανία να επιβραβευθεί με επανένωση;

Επειδή προκάλεσε το μεγαλύτερο αιματοκύλισμα στην ανθρώπινη ιστορία; Η συμπεριφορά της Δύσης ήταν τραγική. Το ηθικό δίδαγμα που βγαίνει είναι «κάντε Παγκόσμιους Πολέμους και θα ανταμειφθείτε». Αυτό συνέβη με την περίπτωση της Γερμανίας. Κανονικά δεν έπρεπε καν να υφίσταται ως χώρα, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έπρεπε να έχει διαμοιραστεί στις γειτονικές χώρες.

Οι Σοβιετικοί είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με όποιο τρόπο και να το μετρήσουμε. Μετά ήταν οι Γερμανοί ή οι Κινέζοι, ανάλογα με τι μετράμε. Μετράμε τους νεκρούς στρατιώτες ή το σύνολο των νεκρών; Πάντως με κάθε μέτρηση οι Σοβιετικοί είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Επιπλέον οι Σοβιετικοί ήταν αυτοί που μπήκαν στο Βερολίνο και κέρδισαν την μάχη του Βερολίνου. Πως ανταμείφθηκαν οι Ρώσοι (η σημαντικότερη χώρα της Σοβιετικής Ένωσης) για αυτό; Τους αφαίρεσαν την επιρροή από όλη την Ανατολική Ευρώπη και έδωσαν την κυριαρχία της Ευρώπης στην Γερμανία μαζί με την Γαλλία (και την Ιταλία).

Οι άλλοι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Βρετανοί βρέθηκαν επίσης στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι θεατές σε αυτά που αποφάσιζαν Γάλλοι και Γερμανοί. Η συμβολή της Γαλλίας στην καταπολέμηση του Άξονα ήταν ελάχιστη και πολλοί Γάλλοι υποστήριζαν τον Χίτλερ. Βρεθήκαμε μερικές δεκαετίες μετά το τέλος του Πολέμου, οι νικητές να είναι τελείως παραπεταμένοι και οι ηττημένοι (Γερμανοί και Ιταλοί) ή αυτοί που συνέβαλαν ελάχιστα στη νίκη (Γάλλοι) να είναι κυρίαρχοι.

Είναι μία κατάφορη αδικία και αυτή προσπαθεί ο Πούτιν να διορθώσει. Αν φερθούν έξυπνα ΗΠΑ - Βρετανία μπορεί να διορθώσουν και την αδικία σε βάρος τους. Γαλλία και Γερμανία (μαζί με Ιταλία) έπαιζαν πολύ βρώμικα. Τους Βρετανούς τους έβαλαν στο περιθώριο μέσα στην ΕΕ επειδή είχαν στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Μετά τους «έβγαλαν την πίστη ανάποδα» στην συμφωνία για το Brexit.

Στους Αμερικάνους έκαναν τους φίλους και συμμάχους αλλά προσπαθούσαν να τους εξωθήσουν από την Ευρώπη όπως εξωθούσαν τους Ρώσους από την Ανατολική Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτής της απώθησης των ΗΠΑ πιθανολογείται η εμπλοκή γαλλικών και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στις δολοφονίες Αμερικανών από την 17Ν. Υπάρχει ένα προηγούμενο άρθρο που προτείνει να πάρουν οι Αμερικάνοι την Βρετάνη ή την Νορμανδία για αντάλλαγμα και να την κάνουν κάτι σαν την Χαβάη, μια πολιτεία μακριά από την κυρίως χώρα.

Η έκταση των περιοχών σε τετραγωνικά χιλιόμετρα km² είναι : Βρετάνη 34,023, Νορμανδία 29,906, Χαβάη 16,638. Έχω μία καλύτερη ιδέα. Να πάρουν οι Βρετανοί την Βρετάνη. Μετά θα μπορούν να λέγονται και επίσημα Μεγάλη Βρετανία και όχι Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης να πάρουν οι Αμερικάνοι την Νορμανδία. Κι ας πάρουν οι Ρώσοι ό,τι θέλουν ακόμη και την Ανατολική Γερμανία. Πρέπει η αδικία να διορθωθεί. Δεν μπορεί οι ηττημένοι να είναι από πάνω και οι νικητές από κάτω. 

Απόστολος

Scroll to Top