Την έφεραν σε όλους

Την έφεραν σε όλους

Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται να τους τα κάνεις πολύ λιανά για να τα καταλάβουν. ΗΠΑ και Βρετανία τραβάνε χωριστό δρόμο από Γαλλία και Γερμανία. Θα κάνουν δικό τους γκρουπ ανεξάρτητων χωρών με υπό-γκρουπ. Βέβαια δεν θα έχει σχέση με το τερατούργημα της ΕΕ, θα είναι γκρουπ συνεργασίας, οικονομικής, στρατιωτικής και ίσως πολιτικής, πολιτισμικής. Μπορεί να είναι σε ένα, δύο, τρεις ή τέσσερις τομείς.  

Όποιος είναι φίλος σου σου λέει «έλα στη δική μας παρέα». Όποιος δεν είναι φίλος σου λέει «πήγαινε στην άλλη παρέα». Επομένως σίγουρα όσοι σε ΗΠΑ και Βρετανία μας λένε να μείνουμε στην ΕΕ δεν μπορεί να είναι φιλέλληνες αλλά ανθέλληνες. Υπάρχει και μία άλλη περίπτωση. Να θεωρούν πολύ δύσκολο ή αδύνατο να πάμε στη δική τους τη παρέα. Έτσι ίσως κάποιοι προτιμούσαν να πάμε στην παρέα της Γαλλίας - Γερμανίας από το να καταλήξουμε στην παρέα της Ρωσίας.

Από την άλλη όταν κάποιος σου λέει «έλα στην παρέα μας» υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, να είναι καλόβουλο ή κακόβουλο. Αν είναι καλόβουλο, τότε είναι φίλος σου αλλά αν είναι κακόβουλο το κάνει για να σε εκμεταλλευτεί. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή της οικονομικής καταστροφής και της υποδούλωσης, διαπιστώθηκε πως Γαλλία και Γερμανία μας ήθελαν κακόβουλα στην παρέα τους.

Κάποιοι ψευτο-αμερικανόφιλοι όπως ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης και ψευτο-αγγλόφιλοι, παρουσιάζουν στους Αμερικάνους και στους Βρετανούς σχεδόν αδύνατο να πάμε με το δικό τους γκρουπ χωρών ενώ στην πραγματικότητα είναι πανεύκολο γιατί ο κόσμος κατάλαβε την καταστροφή, την υποδούλωση και το αδιέξοδο της ευρωπαϊκής πορείας και αναζητά μια άλλη εναλλακτική.

Ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης κοροϊδεύουν το Αμερικάνους και οι ψευτο - αγγλόφιλοι τους Βρετανούς για προσωπικούς λόγους. Η μισή οικογένεια του Μητσοτάκη είναι γερμανόδουλη και στηρίχτηκε από το γερμανοφερέφωνο τον Σημίτη για να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός. Ο Βαρβιτσιώτης στηρίζεται στον μηχανισμό του γερμανόδουλου πατέρα του που ήταν «κολλητός» του γαλλόδουλου εθνοπροδότη Καραμανλή.

Οι Αμερικάνοι κατάλαβαν πως τους κοροϊδεύουν κάτι ψευτο-αμερικανόφιλοι σαν τον Μητσοτάκη και τον Βαρβιτσιώτη. Επιπλέον κατάλαβαν πως Γαλλία και Γερμανία πάνε να τους την φέρουν όπως μας την έφεραν και εμάς. «Καθένας με τον πόνο του» λέει η λαϊκή ρήση και το λαϊκό άσμα. Γαλλία και Γερμανία έχουν καταλάβει τον πόνο της κάθε χώρας και τον εκμεταλλεύονται για να τους την φέρουν.

Ο πόνος ο δικός μας ήταν που ήμαστε σχετικά φτωχή χώρα σε σχέση με τις δυτικοευρωπαϊκές. Έτσι εμάς μας έριξαν το τυράκι της οικονομικής σύγκλισης για να πέσουμε στην ποντικοπαγίδα ενώ παράλληλα μας παραμύθιαζαν για δήθεν ισοτιμία χωρών. Το αποτέλεσμα ήταν οικονομική καταστροφή και υποδούλωση. Ο πόνος της Αμερικής ήταν η Ρωσία από την περίοδο του Ψυχρού πολέμου. Έτσι έλεγαν στους Αμερικάνους πως θα απωθήσουν τους Ρώσους από την Ανατολική Ευρώπη.

Ενώ απωθούσαν τους Ρώσους φανερά, κρυφά προσπαθούσαν να απωθήσουν τους Αμερικάνους από όλη την Ευρώπη ώστε να είναι αυτοί (Γαλλία και Γερμανία) οι κυρίαρχοι της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, της απώθησης των Αμερικανών από την Ευρώπη ίσως να εντάσσεται η πιθανή εμπλοκή γαλλικών (και γερμανικών;) μυστικών υπηρεσιών με την 17Ν στις δολοφονίες Αμερικανών. Ο Μητσοτάκης κάνει τον μάγκα που διώχνει κάτι παιδιά και μετανάστες από υπό κατάληψη κτίρια. Αυτό είναι εύκολο.

Γιατί δεν κάνει σε βάθος έρευνα για την 17Ν; Θα πέσει σχεδόν σίγουρα πάνω σε μεγάλα ονόματα του γαλλόφιλου χώρου, αριστερά του κέντρου, πολύ πιθανά σε γαλλικές (και γερμανικές;) μυστικές υπηρεσίες και ίσως στο γαλλογερμανόδουλο τμήμα της ΕΥΠ. Μπορεί να πέσει πάνω σε Γάλλους σοσιαλδημοκράτες από όπου προέρχεται ο φίλος του Μανουέλ Μακρόν. Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.

Κάνει αμυντικές συμφωνίες, αγοράζει εξοπλισμό από την Γαλλία και μάλιστα το πολύ - διαφημίζει, μέχρι αηδίας με τεράστια προπαγανδιστική καμπάνια. Πως θα πάει να τα βάλει με τους γαλλόδουλους που συγκαλύπτουν τους δικούς τους ακόμα και αν δεν είναι στον ίδιο πολιτικό χώρο; Πως θα βγει μετά την ασύλληπτη προπαγανδιστική καμπάνια υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας πως οι Γάλλοι είχαν ένα ρόλο στην δραστηριότητα της 17Ν και στις δολοφονίες των Αμερικανών; Πως θα αντιμετωπίσει τους γαλλόδουλους Καραμανλικούς μέσα στο κόμμα που είναι πρόεδρος αλλά το ίδρυσε ο εθνοπροδότης Καραμανλής;

Οι Αμερικάνοι το κατάλαβαν πως πήγαν να τους την φέρουν Γάλλοι και Γερμανοί και πλέον για αρκετούς είναι αδιάφορο αν θα καταλήξουμε στην «παρέα» της Ρωσίας ή της Γαλλίας - Γερμανίας. Θα προτιμούσαν βέβαια όσοι είναι φιλέλληνες να πάμε με την δική τους παρέα και των Βρετανών. Aυτό είναι σαν ένα ώριμο φρούτο, έτοιμο να πέσει και όχι εξαιρετικά δύσκολο όπως το παρουσιάζουν για δικούς τους λόγους.

Οι ευρώδουλοι κάνουν το άσπρο μαύρο, το μαύρο άσπρο, το εύκολο δύσκολο και το δύσκολο εύκολο. Αν είχαν άλλους συνομιλητές (οι Αμερικάνοι), αντί για ψευτο-αμερικανόφιλους όπως ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης θα καταλάβαιναν. Τελευταία αρχίζουν να το συνειδητοποιούν ακόμη και αυτοί που είναι βραδείας καύσης στο να αντιληφθούν πράγματα.

Δημήτρης

Scroll to Top