Να μην καούν

Να μη καούν

Δεν έχω κάποια πληροφόρηση για το τι σκέφτονται τα παιδιά του Κωνσταντίνου. Αν τυχόν επιχειρήσουν κάτι, χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην καούν. Το πιο σημαντικό είναι να μην συνταχθούν με την ΝΤΠ - ΕΕ. Τότε είναι σίγουρα καμένοι από χέρι. Η Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ έχει πολύ δύναμη που δεν έχει φανεί ακόμη. Ένα ποσοστό 15%, είναι πράγματι εφικτό από ένα δικό τους κόμμα, αν και εφόσον δεν γίνουν σοβαρά λάθη. Κανείς δεν μπορεί να είναι τελείως αλάνθαστος αλλά υπάρχουν λάθη που είναι σοβαρά και στοιχίζουν και άλλα που περνάνε πιο ξώφαλτσα.

Αν γίνουν πολλά λάθη, ίσως να μην πάρουν ούτε 3%. Δεν είναι δεδομένο το ποσοστό 15% αλλά πιθανώς εφικτό, αν γίνουν τα σωστά πράγματα. Εξαρτάται από ποιους άλλους ανθρώπους θα πλαισιωθούν, τι τοποθετήσεις θα έχουν, πως θα προβληθούν, ποιο θα είναι το κεντρικό story κλπ. Αν το κεντρικό story είναι η επάνοδος της Βασιλευομένης Δημοκρατίας, ίσως να μην τα πάνε τόσο καλά. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ζητούν λύσεις στα προβλήματα τους, κάποιους άλλους να δώσουν μια νέα πορεία στην χώρα.

Η βασιλική οικογένεια πήγε σε γεύμα στην Αθηναϊκή Λέσχη. Εκεί οι περισσότεροι είναι Νεοταξίτες. Δεν είναι όμως όλοι Νεοταξίτες. Επιπλέον οι Νεοταξίτες μπορεί να έχουν αλλάξει αντίληψη και να δέχονται μια συμβιβαστική λύση. Η Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ βρίσκεται παντού. Βρίσκεται στην Αθηναϊκή Λέσχη, στο περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας, στο περιβάλλον των Μητσοτάκηδων, στο περιβάλλον των Καραμανλήδων, μέσα σε όλα τα κόμματα, σε όλα τα ΜΜΕ κλπ. Βρίσκεται παντού και ξέρει τα πάντα από όσα γίνονται.

Η βασιλική οικογένεια να είναι σίγουρη πως η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ θα τους κάψει, αν τυχόν συνταχθούν με την ΝΤΠ. Η προσπάθεια της Αντίστασης είναι να απαλλαγεί από Νεοταξίτες που έχουν για τα καλά ριζώσει στην Ελλάδα. Δεν θα αφήσει άλλους Νεοταξίτες να προστεθούν που δεν έχουν γερές ρίζες. Η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ ζητά ανθρώπους με αναγνωρισιμότητα που θα πάρουν ένα άλλο δρόμο, διαφορετικό από αυτό της ΕΕ - ΝΤΠ. Ενδεχομένως να είναι ένας δρόμος συμβιβασμού μεταξύ ΝΤΠ και Αντί - ΝΤΠ όπως η τριχοτόμηση της ΕΕ - Ευρώπης όπου η Ελλάδα θα βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με ΗΠΑ - Βρετανία ή Ρωσία.

Ο Παύλος κυκλοφορούσε με το βρετανικής κατασκευής Range Rover του Κωνσταντίνου. Στο τρισάγιο πήγε με μια γερμανικής κατασκευής BMW. Το πιθανότερο είναι πως αποτελεί τυχαίο γεγονός. Αν όμως ενέχει ένα συμβολισμό, μετά το γεύμα στην Νεοταξική Αθηναϊκή Λέσχη πως υπάρχει στροφή προς την Γερμανία, να είναι 100% βέβαιοι στην βασιλική οικογένεια πως είναι καμένοι από χέρι. Η βασιλική οικογένεια είχε κάποιες φιλογερμανικές τάσεις.

Η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ μπορεί να κάψει ανά πάσα στιγμή Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες και πολλούς άλλους πολιτικούς. Έχουν κάνει πάρα πολλά και οι ίδιοι το ξέρουν καλύτερα από όλους. Δεν το έχει κάνει ακόμη γιατί η διεθνής Αντινεοταξική συμμαχία λέει στην ελληνική Αντίσταση να περιμένει. Υπάρχουν διεργασίες σε διεθνές επίπεδο για μια συμβιβαστική λύση.

Αν δεν προκύψει συμβιβαστική λύση, η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ, θα αρχίσει να καίει όλους τους Νεοταξίτες όπως έχει ήδη προαναγγελθεί. Δεν θα είναι μόνο πολιτικοί αλλά μιντιάρχες, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, καλλιτέχνες κλπ. Επομένως κάτι τέτοιο θα είναι προς όφελος οποιουδήποτε Αντινεοταξικού σχήματος, γιατί οι Νεοταξίτες θα καούν και θα εξοντωθούν με διάφορους άλλους τρόπους, σε περίπτωση που δεν επέλθει συμβιβασμός.

Δηλαδή είναι βέβαιη η επικράτηση ενός αντινεοταξικού σχήματος στην κεντροδεξιά, σε βάθος χρόνου. Βέβαια ακόμη κι αν συνταχθούν με την Αντί - ΝΤΠ μπορεί να καούν με άλλους τρόπους. Χρειάζονται προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις, όχι επιπολαιότητα. Η βασιλική οικογένεια έχει μάλλον χρήματα και σίγουρα έχει πλούσιους φίλους εντός και εκτός της χώρας. Δεν είναι ζήτημα να ξοδευτούν πολλά χρήματα, αν και αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Κυρίως χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, σωστές ενέργειες, σωστές κινήσεις, σωστοί άνθρωποι, σωστές τοποθετήσεις. Αλλιώς θα πετάξουν τα χρήματα τους και των φίλων τους χωρίς λόγο.

Ίσως σε πρώτη φάση να τους εξυπηρετεί να συμμετέχουν σε ένα ευρύτερο αντινεοταξικό σχήμα της κεντροδεξιάς μαζί με ανθρώπους που έχουν καλή γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, πολιτικής και γενικότερης. Επιπλέον δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει η σωστή προετοιμασία μέσα σε δύο και κάτι μήνες, αν οι εκλογές γίνουν τον Απρίλιο. Από την άλλη, αν περιμένουν τέσσερα χρόνια, ίσως είναι πολύ αργά.

Ο Κωνσταντίνος έκανε λάθη. Ίσως αν δεν είχε κάνει τα λάθη, να υπήρχε ακόμη η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Αν κάνουν λάθη, μπορεί να κάψουν και αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται. Το μεγαλύτερο βέβαια λάθος που μπορεί να κάνουν είναι να συνταχθούν με την ΝΤΠ - ΕΕ. Οι Έλληνες δεν χρειάζονται κάποιους άλλους να συνεχίσουν την καταστροφική ευρωπαϊκή πορεία που ξεκίνησε ο Καραμανλής. Η χώρα χρειάζεται καινούριο δρόμο. Εκτός του ό,τι θα τους κάψει σίγουρα η Αντίσταση σε ΝΤΠ - ΕΕ, οι Έλληνες δεν θα ακολουθήσουν μία από τα ίδια, τον ίδιο δρόμο από άλλους ανθρώπους.

Ηλίας

Scroll to Top