Να προσκυνήσουν τον Τραμπ

Να προσκυνήσουν τον Τραμπ

«Λέτε..λέτε…λέτε… ο καθένας μπορεί να βγάζει ιστορίες από το μυαλό του. Εμείς γιατί πρέπει να τις πιστεύουμε; Αν δεν βγάλετε στοιχεία δεν πιστεύουμε τίποτα». Αυτό ακούμε που και που, όχι συχνά. Όποιος θέλει τις πιστεύει, όποιος θέλει δεν τις πιστεύει. Αυτοί που τα έχουν κάνει όμως ξέρουν πολύ καλά αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Να το εξηγήσουμε με κάποια παραδείγματα.

Ο Α κάνει αλλαξοκωλιές και είναι πολιτικός του συντηρητικού χώρου. Ο Β είναι μιντιάρχης και εμπλέκεται στην διακίνηση ναρκωτικών. Ο Γ είναι καναλάρχης και του αρέσει να γ#μ$ει παιδάκια. Ο Δ είναι πολιτικός του συντηρητικού χώρου και χρηματοδοτείται από το οργανωμένο έγκλημα. Ο Ε είναι πολιτικός του συντηρητικού χώρου και ρουφάει πολύ κόκα. Οι υπόλοιποι, το κοινό, μπορεί να μην το πιστεύουν μέχρι να βγουν τα ατράνταχτα στοιχεία. Ο Α, ο Β, ο Γ, ο Δ, ο Ε όμως ξέρουν πολύ καλά τι έχουν κάνει. Δεν χρειάζονται στοιχεία και αποδείξεις για να το πιστέψουν.

Στοιχεία επιβαρυντικά υπάρχουν πάρα πολλά για πάρα πολλούς. Δεν χρειάζεται να βγουν για πολλούς αλλά μόνο για έναν. Όσο παράξενο και να ακούγεται, από άποψη στρατηγικής πρέπει να «φάμε» αυτόν που θέλουμε λιγότερο να κάψουμε. Δεν είναι άλλος από τον Καραμανλή. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα της κεντροδεξιάς ανήκουν στον πατριωτικό χώρο. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα καραμανλικό, είναι κόμμα πατριωτικό. Οι Καραμανλήδες έχουν κατορθώσει να εκφράσουν αυτόν τον χώρο είτε είναι αληθινοί πατριώτες είτε είναι πατριώτες μαϊμού. Πάντως οι καραμανλήδες και οι καραμανλικοί παρουσιάζονται σαν πατριώτες. Τώρα αν πραγματικά είναι αποτελεί ένα άλλο ζήτημα.

Τον Μητσοτάκη δεν χρειάζεται να τον «φάμε». Αν εμείς εκφράζουμε τον πατριωτικό χώρο με έναν αληθινό πατριώτη, τότε ελέγχουμε το κόμμα και τον χώρο της κεντροδεξιάς. Τον Μητσοτάκη μετά θα τον «έχουμε του χεριού μας». Θα τον στέλνουμε για καφέδες και τυρόπιτες. Το κόμμα και ο χώρος είναι πατριωτικός. Οι διεθνιστές θα πρέπει να «κάθονται σούζα» στους πατριώτες, όχι να κάνουν κουμάντο. Αν δεν συμμορφωθεί ο Μητσοτάκης προς τας υποδείξεις, θα τον κάνουμε πακέτο μαζί με τους άλλους Βενιζελικούς και θα τους στείλουμε στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Σαμαράς τι ρόλο παίζει; Είναι του πατριωτικού χώρου; Ανάθεμα κι αν ξέρει ο ίδιος τι είναι. Βγήκε αρχηγός με την στήριξη των Καραμανλικών. Τώρα κατά πόσο έβαλε το χέρι του ο ίδιος ο Καραμανλής είναι άγνωστο. Δεν χρειαζόταν κιόλας να το κάνει. Οι Καραμανλικοί ήξεραν ότι με την Θοδώρα θα ήταν ριγμένοι. Για αυτό και στήριξαν τον Σαμαρά. Κοινή λογική είναι.

Μετά έκανε συμμαχία με τον Μπένυ, το Βενιζελικό που είναι κολλητός των Μητσοτάκηδων και άκρον άωτο του πατριωτισμού. Έκανε και την σούπερ κωλοτούμπα με τα Μνημόνια. Πάραυτα, έχουμε πει ότι θα τον κάνουμε Πρόεδρο μετά την κυρα-Κατερίνα, για να μην ανακατεύεται μέσα στα πόδια μας. Μπορεί να πάει να ξεκουράζεται και να περιμένει την σειρά του.

Τον Καραμανλή θα τον κάνουμε αργότερα Πρόεδρο. Πρώτα θα τον κάνουμε Σύμβουλο Πρωθυπουργού, αν συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις. Αλλιώς θα τον κάψουμε. Για να μην κάψουμε τον Καραμανλή, πρέπει να προσκυνήσουν τον Τραμπ. Έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστούν να το κάνουν, καθώς ο Τραμπ θα κυριαρχήσει στα κεντροδεξιά κόμματα της Δύσης.

Το κάνουν από τώρα και γλυτώνει ο Καραμανλής το «κάψιμο» που θα είναι πολύ άσχημο. Αντ’ αυτού θα γίνει σύμβουλος πρωθυπουργού και Πρόεδρος. Υπάρχουν στοιχεία και για πολλούς καναλάρχες. Όσοι θέλουν να είναι στην κεντροδεξιά, ας το γυρίσουν υπέρ του Τραμπ. Αλλιώς ας κόψουν τον λαιμό τους στρογγυλά, λίγο μας ενδιαφέρει.

Εμείς είμαστε πολύ ανεκτικοί. Τους δίνουμε και μια άλλη επιλογή. Αν δεν θέλουν να προσκυνήσουν τον Τραμπ, ας πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Στην κεντροαριστερά ας προσκυνήσουν τον Μπάιντεν ή και τον Διάολο αν θέλουν. Στην κεντροδεξιά όμως όσοι θέλουν να παραμείνουν, θα προσκυνήσουν τον Τραμπ με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Είμαστε σε αναζήτηση του Έλληνα Τραμπ. Μπορεί να είναι και γυναίκα, αν και δεν φαίνεται πολύ πιθανό. Μέχρι να εμφανιστεί ο Έλληνας Τραμπ, θα προσκυνήσουν τον ίδιο τον Τραμπ. Μετά θα προσκυνήσουν τον Έλληνα Τραμπ. Ούτως ή αλλιώς ο Έλληνας Τραμπ και ο Τραμπ θα έχουν εναρμόνιση στις απόψεις τους.

Στέλιος

Scroll to Top