Όλοι λάθος

Όλοι λάθος

Είναι λέει μία από τη Θεσσαλονίκη, τενίστρια που έχει τελειώσει Νομική. Ήταν και καλά υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Την λένε Αφροδίτη Λατινοπούλου. Εγώ δεν την ήξερα καθόλου την κοπελιά αλλά τώρα την έμαθα γιατί έχει γίνει μεγάλος θόρυβος με αυτή και την Δανάη Μπάρκα. Την έψαξα λοιπόν την Νεοδημοκράτισα και βρήκα κάποιες πληροφορίες.

Γενικά παίρνει θέση σε διάφορα ζητήματα που δημιουργούν θόρυβο. Έτσι γίνεται γνωστή. Μία θέση είχε πάρει κατά της αξύριστης μασχάλης στις γυναίκες, πριν ένα χρόνο. Επίσης είχε υποστηρίξει τον Σεφερλή, στην επίθεση που του είχαν κάνει. Τον κατηγορούσαν πως διακωμωδεί κάποιες ομάδες ανθρώπων και αυτό αποτελεί διάκριση.

Τώρα σχολίασε την φωτογράφιση της Δανάης Μπάρκα και υποστήριξε πως δεν πρέπει να προβάλλεται ως πρότυπο. Έχει μεγάλη σημασία τι λόγια χρησιμοποιούνται ακριβώς. Δεν μπόρεσα να βρω τις δηλώσεις της. Δεν έψαξα και πολύ αλλά αφιέρωσε κάποιο χρόνο. Βρήκα τις δηλώσεις της όπως μεταφέρθηκαν. Το στηρίζει λοιπόν σε λόγους υγείας.

Γνωρίζοντας πως τα παραπάνω κιλά είναι πρόβλημα για την υγεία, ειδικά τα πολλά παραπάνω κιλά, από άποψη υγείας δεν θα πρέπει να είναι πρότυπο ομορφιάς κάποια γεμάτη ή πολύ γεμάτη. Όμως η φωτογράφιση της Μπάρκα είχε σκοπό να περάσει αυτό το πρότυπο ομορφιάς ή να δείξει πως αισθάνεται άνετα με το σώμα της; Είναι ένα ερώτημα. Σωστά λοιπόν υποστηρίζει η Λατινοπούλου πως ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΥΓΕΙΑΣ δεν θα έπρεπε να είναι πρότυπο ομορφιάς. Της κάνω λοιπόν ανοιχτά και δημόσια μία ερώτηση.

Θα έπρεπε τα αποτελέσματα πλαστικών επεμβάσεων να είναι πρότυπα ομορφιάς; Βλέποντας τις φωτογραφίες της Αφροδίτης Λατινοπούλου και συγκρίνοντας τες με παλιότερες φωτογραφίες, βγάζω το συμπέρασμα πως κάτι έχει πειράξει. Όποιον γιατρό και να ρωτήσετε θα σας πει πως οποιαδήποτε εγχείρηση έχει κινδύνους. Όποιος μπαίνει κάτω από το νυστέρι οποιουδήποτε χειρουργού έχει κινδύνους. Κινδύνους επίσης έχει να κουβαλάνε σιλικόνες στο σώμα τους και οι ενέσεις που κάνουν.

ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΥΓΕΙΑΣ δεν θα έπρεπε τα αποτελέσματα επιστημονικής παρέμβασης στην εμφάνιση να αποτελούν πρότυπα ομορφιάς. Να το εξετάσουμε από αισθητικής άποψης. Σε άλλες εποχές, υπήρχε πρότυπο ομορφιάς γυναικών με λίγα ή πολλά παραπάνω κιλά. Ακόμη και σχετικά πρόσφατα, πριν μερικές δεκαετίες, ήταν το πρότυπο με καμπύλες. Το πρότυπο στο στυλ της Μπάρκα ήταν πριν αιώνες αλλά ίσως όχι τόσο πολύ δηλαδή νομίζω με κάπως λιγότερα παραπάνω κιλά.

Πέρα από την γενικότερη αισθητική αντίληψη, τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό. Εγώ προτιμώ την Λατινοπούλου αλλά αν μου καθόταν η Μπάρκα δεν θα έλεγα όχι*. Σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχοι με αρκετά κιλά που θα ταίριαζαν με μια γεμάτη ή χοντρή γυναίκα. Επίσης μπορεί να είναι λεπτοί που να τους αρέσουν οι γεμάτες ή αρκετά γεμάτες.

Υπάρχει μια τάση, να προβάλλονται και γεμάτα μοντέλα. Αυτό έχει να κάνει και με το γενικότερο κλίμα για πολιτική ορθότητα ώστε να μην γίνεται διάκριση στους γεμάτους ή χοντρούς. Για αυτό έκαναν την Όπρα Γουίνφρεϊ πρώτο όνομα στις ΗΠΑ, κάτι που ήρθε και εδώ με δεκαετίες καθυστέρηση. Η Μπάρκα δεν είναι η μόνη στην ελληνική τηλεόραση, είναι και άλλες. Όμως είναι πολύ περισσότερες, η πλειοψηφία που έχουν πειράξει την εξωτερική τους εμφάνιση, άλλες πολλές και άλλες λίγο.

Είναι τουλάχιστον δύο πολύ γνωστές παρουσιάστριες που η εμφάνιση τους δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν παλαιότερα, τα έχουν αλλάξει όλα. Πέρα από τις παρουσιάστριες είναι και πολλές TV περσόνες που είχαν τελείως άλλο πρόσωπο πριν πολλά χρόνια. Τα κανάλια, στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας έχουν βάλει την Μπάρκα και κάποιες άλλες γεματούλες ή χοντρούλες. Όμως αυτό είναι άκρως υποκριτικό γιατί όλες οι γεματούλες ή χοντρούλες έχουν ωραίο πρόσωπο.

Μπορεί να μην είναι κούκλες αλλά στο πρόσωπο τουλάχιστον είναι αρκετά άνω του μετρίου. Ενώ τα κανάλια προσπαθούν να μην κάνουν διάκριση για αυτούς που έχουν λίγα ή πολλά παραπάνω κιλά, κάνουν διάκριση σε αυτές, γυναίκες κυρίως που δεν έχουν ωραίο πρόσωπο. Αυτό συνδέεται με τις πλαστικές επεμβάσεις που έχουν κάνει σχεδόν όλες. Γιατί με την παλιά τους φάτσα, θα τις κόβανε και δεν θα ήταν πρώτα ονόματα.

Αν όμως έβγαζαν χοντρές και άσχημες, τότε θα χανόταν η έννοια της ομορφιάς. Δηλαδή φανταστείτε να έχουμε μοντέλα χοντρές και άσχημες. Τι μοντέλα θα ήταν; Να το πάμε όμως και λίγο παραπέρα. Το σώμα της Μπάρκα, μπορεί να είναι με αρκετά παραπάνω κιλά αλλά είναι κάπως σουλουπωμένο. Φαίνεται πως κάνει κάποια γυμναστική.

Γιατί δεν βγάζουν γεμάτες ή αρκετά γεμάτες με τελείως ασουλούπωτο σώμα δηλαδή ξύγκια να πετάνε από εδώ και από εκεί; Αυτό δεν αποτελεί διάκριση; Ναι μεν βγάζουν σουλουπωμένους γεμάτους αλλά «κόβουν» τους ασουλούπωτους, κυρίως γυναίκες. Δηλαδή κάνουν διάκριση και σε αυτές με άσχημα πρόσωπα και στις ασουλούπωτες γεμάτες και τις ασουλούπωτες γενικότερα. Και γιατί δεν βγάζουν ρυτιδιασμένες;

Δηλαδή όλοι είναι λάθος και η Λατινοπούλου και η Μπάρκα και τα κανάλια. Πιο λάθος από όλους όμως είναι ο Μητσοτάκης. Διέγραψε την Λατινοπούλου για αυτό τον λόγο. Αν είναι δυνατόν! Θα μπορούσαν να βγάλουν μια ανακοίνωση για την θέση του κόμματος στο ζήτημα. Έχει φτάσει πλέον τα όρια της γελοιότητας όπως ο Καραμανλής. Θα τον πήρε μάλλον τηλέφωνο ο Μαρινάκης και θα τον ξέχεσε.

*Έχω αφήσει το τηλέφωνο μου αν θέλουν να με πάρουν τηλέφωνο να βγούμε

Άγγελος

Scroll to Top