Όπως στον ευρωπαϊκό νότο

Όπως στον ευρωπαϊκό Νότο

Έχει το θράσος και ζητάει αυτοδυναμία το τέρας ο Μητσοτάκης. Το αστείο είναι πως του την έδωσαν το 2019. Είναι για πολλά γέλια ή μάλλον για πολλά κλάματα. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός μιας χώρας, να δίνει αυτοδυναμία σε ένα κόμμα που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή που έγινε. Στη ΝΔ μας τα έχουν πρήξει με το «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία».

Να δούμε λοιπόν τι έχει γίνει στις εκλογές στην Γαλλία. Άλλοι μας τα έχουν πρήξει με την συμμαχία των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Έγινε μια εν συντομία αναφορά σε προηγούμενα άρθρα αλλά να δούμε σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τι έχει γίνει σε τρεις χώρες, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Τυγχάνει να βρίσκονται μέσα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Όταν λέμε Ευρώπη δεν εννοούμε αυτό το τερατούργημα, την ΕΕ. Η ΕΕ είναι η παρακμή ενός μεγάλου τμήματος της Ευρώπης. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης είναι Γερμανία και Ρωσία. Μετά ακολουθούν Γαλλία και Βρετανία και στην συνέχεια Ιταλία και Ισπανία. Καθώς Βρετανία και Ρωσία είναι εκτός του τερατουργήματος της ΕΕ, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του τερατουργήματος της ΕΕ, μετά την Γερμανία.

Στην Γαλλία γκρέμισαν το παλιό σύστημα. Το αντίστοιχο κόμμα της ΝΔ πήρε 4,78% και το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ πήρε 1,74%. Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν Μακρόν, Λεπέν, Μελανσόν με ποσοστά:  27,85%  23,15%  21,95%. Ακολούθησε μακριά ο Ζεμούρ με 7,07%. Το κόμμα της Λεπέν είναι περίπου σαν τον ΛΑΟΣ και το κόμμα του Μελανσόν περίπου σαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν μια τεράστια διαφορά.

Ο ΛΑΟΣ είναι άκρως Νεοταξικό κόμμα και για αυτό στήριξε αμέσως τα Μνημόνια ενώ δεν είχαν ευθύνη για την χρεοκοπία καθώς δεν κυβέρνησαν. Το κόμμα της Λεπέν είναι Αντινεοταξικό. Η ίδια τεράστια διαφορά υπάρχει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος του Μελανσόν. Είναι Αντινεοταξικό, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του πρώτου εξαμήνου του 2015. Μοιάζει με τα κόμματα που προέκυψαν από αυτούς που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ΜΕΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΕ.

Το κόμμα του Μακρόν είναι σαν το Νεοταξικό Ποτάμι. Ο Μακρόν προέρχεται από τους Σοσιαλιστές, όπως ο Θεοδωράκης. Ήταν υπουργός Οικονομικών του Ολάντ. Το κόμμα του βρίσκεται στο Νεοταξικό γκρουπ της ΕΕ, Renew Europe, όπου βρισκόταν η Δράση. Η Δράση ήταν μαζί με το Ποτάμι. Το Renew Europe είναι τρίτο γκρουπ σε αριθμό εδρών, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δηλαδή αν στην Ελλάδα θέλουμε τα αποτελέσματα να είναι περίπου σαν της Γαλλίας, θα πρέπει Αντινεοταξικά κόμματα δεξιά της ΝΔ να συγκεντρώσουν 23,15 + 7,07% = 30,85% και ΜΕΡΑ25 - Πλεύση Ελευθερίας - ΛΑΕ 21,95%. Επιπλέον είναι ο κεντρώος ευρωσκεπτικιστής Λασάλ που πήρε 3,13%. Στην Γαλλία έχει γίνει πολιτικός σεισμός και εδώ μας το αποκρύπτουν γιατί δεν τους βολεύει.

Μικρότερος σεισμός έγινε στην Ιταλία. Το αντίστοιχο κόμμα με τη ΝΔ, το Forza Italia του Μπερλουσκόνι, βρίσκεται στο 8,1% και είναι το τρίτο του κεντροδεξιού - δεξιού συνασπισμού. Πρώτο (στον συνασπισμό) είναι το Αντινεοταξικό κόμμα της Μελόνι με 26% και δεύτερη η Αντινεοταξική Lega του Σαλβίνι με 8,8%. Το Αντινεοταξικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων (Movimento 5 Stelle) που βγήκε τρίτο (στο σύνολο) με 15,4%, είναι αυτό που ονομάζεται Μεγάλη Τέντα (Big Tent) δηλαδή περικλείει πολλούς ιδεολογικούς χώρους.

Στην Ισπανία, τα δύο κόμματα αντίστοιχα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσαν να διατηρήσουν τις πρώτες θέσεις. Όμως το αντίστοιχο της ΝΔ βρίσκεται στο 20,8%, στην δεύτερη θέση. Στις προηγούμενες εκλογές είχε πέσει στο 16,7%. Στην τρίτη θέση είναι το Αντινεοταξικό δεξιό VOX με 15,1% και στην τέταρτη το Αντινεοταξικό αριστερό Podemos με 12,9%. Οι Podemos δεν είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει προσκυνήσει την ΝΤΠ - ΕΕ, είναι σαν ΜΕΡΑ25 - Πλεύση Ελευθερίας - ΛΑΕ.

Και οι τρεις χώρες έχουν προβλήματα, Ισπανία και Ιταλία περισσότερο από την Γαλλία. Μακράν τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει η Ελλάδα που καταστράφηκε. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν το χωράει ο νους ενός σκεπτόμενου, λογικού ανθρώπου. «Μα είναι τόσο βόδια τελικά οι Έλληνες;» αναρωτιέται. Αντί να ρίξουν μια κλωτσιά στον Μητσοτάκη και στην ΝΔ, πήγανε τα βόδια και τους δώσανε αυτοδυναμία. Σε ποιους;

Σε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα μαζί με το ΠΑΣΟΚ! Σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή από το ΠΑΣΟΚ, γιατί η ΝΔ μας έβαλε στην ΕΕ και η ΝΔ μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Ζητάει το τέρας ο Μητσοτάκης αυτοδυναμία. Από που και ως που; Επειδή είναι γιος του μπαμπά του ή επειδή έτσι θέλει ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός που τον στηρίζει; Είναι πολύ κακομαθημένοι όλοι αυτοί, Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες. Καιρός να τελειώνουμε με αυτούς γιατί αλλιώς θα τελειώσουν την Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα.

Σε αυτές τις εκλογές 1) συμμετέχετε 2) δεν ρίχνετε Λευκό - Άκυρο 3) δεν ψηφίζετε τους καταστροφείς της χώρας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις εκλογές συμμετέχετε όσο μπορείτε, με όποιο τρόπο μπορείτε, στην καμπάνια από πολίτες σε πολίτες, για να φθάσουν οι οδηγίες σε όσους περισσότερους ψηφοφόρους είναι δυνατόν. Χρησιμοποιήστε το Ίντερνετ αλλά επίσης προσωπικές και τηλεφωνικές συζητήσεις.

Κάντε το όπως οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί. Τα ποσοστά των αντίστοιχων κομμάτων της ΝΔ σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία είναι 4,78%, 8,1%, 20,8%. Δεν πρέπει με τίποτα να πάρει το τέρας ο Μητσοτάκης πάνω από 25%. Πόσο μ@λ@κες είναι επιτέλους οι Έλληνες; Μαζί με τους μ@λ@κες την πληρώνουν και αυτοί που δεν είναι μ@λ@κες. Αν δεν μπορέσετε να πείσετε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν, κρύψτε τους τις ταυτότητες και τα διαβατήρια.

Ελευθέριος

Scroll to Top