Γκρεμίστε τους καταστροφείς

Γκρεμίστε τους καταστροφείς

Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και μερικές αντιρρήσεις σχετικά με δύο σενάρια δεκακομματικής Βουλής που δόθηκαν σε προηγούμενα άρθα (Δεκακομματικό όνειρο - Όλοι κάτω του 25%). Δώσαμε δύο παραδείγματα. Μπορεί να μην είναι έτσι. Μπορεί η Βουλή να έχει οκτώ, εννιά ή ένδεκα κόμματα. Ποιο είναι λοιπόν το διακύβευμα; Είναι σίγουρο πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις και με μεγάλη διαφορά από το τρίτο κόμμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί αυτό.

Θα είναι σίγουρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις δύο πρώτες θέσεις και με διαφορά τουλάχιστον δέκα μονάδων από το τρίτο γιατί δυστυχώς σε αυτή την χώρα υπάρχουν αρκετοί βλάκες που θα πάνε να ψηφίσουν τα κόμματα που μας κατέστρεψαν, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα κόμματα κυβέρνησαν και αυτά τα κόμματα έχουν την ευθύνη για την καταστροφή που προκλήθηκε. Είναι σχεδόν σίγουρο πως και τα δύο κόμματα θα κινηθούν σε ποσοστά άνω του 20%.

Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν το δεύτερο πέσει κάτω του 20%. Ακόμη και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ κοντά στο 20%. Αυτό που παίζεται είναι α) σε τι ποσοστά θα κινηθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ β) ποιο κόμμα θα βρεθεί στην πρώτη θέση γ) αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην τρίτη θέση ή πιο χαμηλά. Μπορεί να είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 30% ή ακόμα και κάτω από 25%. Στην Ιταλία, το δεύτερο κόμμα πήρε 19,1% ενώ στην Γερμανία το πρώτο κόμμα ήταν λίγο πάνω από το 25% (25,7%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την μικρότερη ευθύνη για την καταστροφή αλλά έκανε κάτι ελεεινό. Εκμεταλλεύτηκε το Αντιμνημονιακό ρεύμα για να γίνει από ένα κομματίδιο του 4%, ένα μεγάλο κόμμα του 36%. Στην αρχή πήγε κόντρα με την ΕΕ - ΝΤΠ που υποστήριζε τα Μνημόνια αλλά μετά προσκύνησε την ΕΕ - ΝΤΠ και πήρε τον ίδιο δρόμο της καταστροφής που ακολουθούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες. Είναι κοροϊδία για τους ψηφοφόρους. Τα άλλα δύο κόμματα ήταν πάντα Νεοταξικά.

Σε αυτές τις εκλογές είναι τρία πράγματα που δεν πρέπει επ' ουδενί να κάνετε 1) να μην συμμετέχετε 2) να ρίξετε Λευκό - Άκυρο 3) να ψηφίσετε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ τους εξολοθρευτές του ελληνικού λαού. Απο εκεί και πέρα κάντε ό,τι θέλετε δηλαδή ψηφίστε όποιο κόμμα θέλετε. Σαφώς προτείνουμε Αντινεοταξικά ευρωσκεπτικισιτκά - αντιευρωπαϊκά κόμματα για την Απελευθέρωση από την Κατοχή της ΝΤΠ - ΕΕ.

Είναι όμως καλύτερο να ψηφίσετε ένα μικρό Νεοταξικό κόμμα από το να ψηφίσετε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, τους εξολοθρευτές του ελληνικού λαού. Τουλάχιστον δεν κυβέρνησαν και δεν ευθύνονται για την καταστροφή. Σας κοροϊδεύει ο Μητσοτάκης που ζητάει αυτοδυναμία. Η ΝΔ έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή. Ο θείος Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΕ που κατέληξε σε οικονομική καταστροφή και ο ανιψιός Καραμανλής μας οδήγησε στην χρεοκοπία.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να βρίσκονται καν στην Βουλή και πήγατε και δώσατε αυτοδυναμία στην ΝΔ, το 2019. Ντροπή για την Ελλάδα και τους Έλληνες! Στην Γαλλία, τα αντίστοιχα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έπεσαν κάτω του 5%. Το πρώτο κόμμα του Μακρόν είναι Νεοταξικό. Το τρίτο του Μελανσόν είναι περίπου στον ίδιο χώρο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει μια τεράστια διαφορά.

Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσκυνήσει την ΝΤΠ - ΕΕ. Είναι Αντινεοταξικό ευρωσκεπτικιστικό / αντιευρωπαϊκό. Το ίδιο συμβαίνει με το κόμμα της Λεπέν και με το τέταρτο κόμμα του Ζεμούρ που πήρε 7,1%. Στην Γαλλία ήταν πανωλεθρία για την ΝΤΠ, παρόλο που τελικά κατόρθωσε να εκλέξει δικό της Πρόεδρο επειδή τα Αντινεοταξικά κόμματα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στην στήριξη της Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Η Γαλλία δεν καταστράφηκε από την ΝΤΠ αλλά γκρέμισε το παλιό σύστημα. Εδώ στην Ελλάδα πάνε οι βλάκες και ψηφίζουν ΝΔ που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή. Στην Ιταλία, πρώτο, τρίτο, τέταρτο κόμμα είναι Αντινεοταξικά ευρωσκεπτικιστικά - αντιευρωπαϊκά. Συγκεντρώνουν σχεδόν 50%. Το πέμπτο κόμμα του Μπερλουσκόνι είναι κάπως ντεμί, όχι πολύ φιλοευρωπαϊκό αλλά σίγουρα όχι αντιευρωπαϊκό.

Είναι μεν το αντίστοιχο της ΝΔ αλλά είναι πολύ λιγότερο φιλοευρωπαϊκό από την ΝΔ και εκτός αυτού, έχει πέσει κάτω από 10% ενώ στην Γαλλία, το αντίστοιχο της ΝΔ έχει πέσει κάτω από 5% και το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ κάτω από 2%. Το αντίστοιχο του κόμματος του Μακρόν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά Το Ποτάμι που ξεκίνησε δυνατά αλλά τελικά ατύχησε. Παρόλο που είναι κάργα Νεοταξικό το κόμμα του Μακρόν, είναι κάτι καινούριο.

Στην Γαλλία οι ψηφοφόροι γκρέμισαν όλο το παλιό το σύστημα, παρόλο που δεν καταστράφηκαν. Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, τα γκρέμισαν με διαφορετικό τρόπο. Στις ΗΠΑ έβγαλαν τον Τραμπ και στην Βρετανία ψήφισαν το Brexit. Για αυτό είναι πιο μπροστά αυτές οι χώρες, γιατί εδώ είμαστε μ@λ@κες, όχι όλοι αλλά δυστυχώς πάρα πολλοί. Όσο είναι πολλοί οι μ@λ@κες σε αυτή την χώρα, θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Δυστυχώς δεν μας φταίει κανείς που είμαστε σε αυτά τα χάλια. Φταίει η μ@λ@κία ενός μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων.

Εσείς που δεν είσαστε μ@λ@κες, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Δεν αρκεί να το κάνετε εσείς μόνο. Συμμετέχετε στην καμπάνια, από πολίτες σε πολίτες. Προσπαθήστε μέχρι τις εκλογές, να πείσετε όσους περισσότερους μπορείτε στον οικογενειακό και φιλικό σας κύκλο είτε είναι πραγματικοί φίλοι είτε είναι διαδικτυακοί. Κι όσοι δεν καταλαβαίνουν, εμποδίστε τους από το να πάνε να ψηφίσουν.

Αν ο παππούς και η γιαγιά δεν καταλαβαίνουν και θέλουν να πάνε να ψηφίσουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, κρύψτε τους την ταυτότητα. Κρύψτε και το διαβατήριο αν έχουν. Κάντε τελευταία στιγμή να μην προλάβουν να βγάλουν άλλη. Κάντε το Σάββατο βράδυ και την Κυριακή το βράδυ ρίξτε τα κάτω από τον καναπέ ή το κρεβάτι για να τα βρουν.

Παύλος

Scroll to Top