Οργάνωση τα γκρουπ χωρών

Οργάνωση τα γκρουπ χωρών

Οι απατεώνες οι Νεοταξίτες έχουν δημιουργήσει διάφορους μύθους που δεν ισχύουν. Έχει εξηγηθεί λεπτομερώς πως η συμμετοχή και μόνο σε μια προβληματική Ένωση όπως η Ευρωπαϊκή δεν προκαλεί οικονομική σύγκλιση χωρών. Αυτή επιτυγχάνεται μόνο με ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αρκετά ψηλότερους από των αναπτυγμένων χωρών της ΕΕ. Η συμμετοχή στην ΕΕ αποτελεί εμπόδιο για την επίτευξη ψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Ένας άλλος μύθος που έχει δημιουργήσει η ΝΤΠ - ΕΕ είναι πως η συμμετοχή σε αυτή την τεράστια ηλιθιότητα, θα βοηθήσει ώστε να υιοθετηθούν πιο εξελιγμένα συστήματα σε διάφορους τομείς όπως πχ συγκοινωνίες, παιδεία, υγεία κλπ. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Μπορούμε να φέρουμε τα καλύτερα συστήματα του κόσμου χωρίς να είμαστε μέλος κάποιας ελαττωματικής Ένωσης. Μάλιστα η συμμετοχή στην ΕΕ αποτελεί εμπόδιο διότι τα καλύτερα συστήματα βρίσκονται σε χώρες εκτός ΕΕ.

Η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων είναι άλλη μια μπούρδα των Νεοταξιτών. Για τουρισμό, υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση παγκόσμια. Όχι μόνο επιτρέπουν οι χώρες αλλά παρακαλούν να έρχονται τουρίστες για να τους αφήσουν χρήματα. Υπάρχει μια τυπική διαδικασία για την τουριστική visa που μπορεί και πρέπει να γίνει πιο εύκολη. Για εργασία, μπορεί να δοθεί άδεια εφόσον συντρέχουν λόγοι.

Αν πχ λείπουν εργαζόμενοι σε κάποιους τομείς, μπορούν οι χώρες να εισάγουν νόμιμα εργαζόμενους. Είναι πολύ καλύτερα έτσι και γιατί οι χώρες ξέρουν ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν και οι εργαζόμενοι ξέρουν πως θα βρουν δουλειά. Αλλιώς κάποιοι μπορεί να έρθουν περιμένοντας να βρουν δουλειά, να μην βρουν και να στραφούν στο έγκλημα. Εξάλλου οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα έχουν έρθει παράνομα, από χώρες εκτός ΕΕ.

Η ελεύθερη κίνηση προϊόντων έχει κάποια θετικά αλλά και αρνητικά. Όπως θα εξηγηθεί, για χώρες όπως η Ελλάδα, με χαμηλότερη παραγωγικότητα, υπερισχύουν τα αρνητικά. Το κάνει πολύ χειρότερο το κοινό νόμισμα. Χωρίς το ευρώ, τα ελληνικά προϊόντα, αν και λιγότερο ανταγωνιστικά από άποψη παραγωγικότητας, θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικά από άποψη τιμής. Θα εξηγηθούν καλύτερα σε επόμενα άρθρα.

Είναι τέτοιο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που η κίνηση κεφαλαίων είναι σχεδόν ελεύθερη σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι η ελεύθερη κίνηση ανθρώπων, προϊόντων και κεφαλαίων εντός της ΕΕ δεν προσφέρει τίποτα και ίσως να δημιουργεί και προβλήματα. Αν είναι συμφέρουσα η συμμετοχή σε ένα γκρουπ χωρών εξαρτάται από α) το μοντέλο του γκρουπ β) την χώρα.

Μπορεί κάποιες χώρες να ωφελήθηκαν από την συμμετοχή τους στην ΕΕ. Όμως η Ελλάδα όπως και πολλές άλλες ζημιώθηκαν. Η Ελλάδα συγκεκριμένα καταστράφηκε. Κανονικά όλες οι χώρες που ζημιώθηκαν έπρεπε να αποχωρήσουν αλλά η ΝΤΠ - ΕΕ τις κρατάει με μεθοδεύσεις του Κακού, δόλιους και υποχθόνιους τρόπους ώστε να μην αποτύχει το ήδη αποτυχημένο πείραμα.

Επομένως τι ωφέλεια μπορεί να υπάρχει από την συμμετοχή σε γκρουπ; Βασικά είναι μόνο μία η ωφέλεια που όμως είναι σημαντική, καλύτερη οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Προς στιγμήν ας αρκεστούμε στην εκτίμηση τεσσάρων με δέκα (4 - 10) γκρουπ χωρών αλλά να κρατήσουμε πως δεν αποκλείεται να είναι παραπάνω από δέκα (10). Είναι εκατόν ενενήντα πέντε χώρες στον κόσμο (193 - 197), αρκετές από αυτές πολύ μικρές.

Ας πάρουμε τρεις περιπτώσεις αριθμού γκρουπ, 4, 7, 10 (το 7 είναι το ενδιάμεσο). Τότε σε κάθε γκρουπ θα είναι κατά μέσο όρο περίπου 49, 29, 20 χώρες αντίστοιχα. Από το να προσπαθούν να συνεννοηθούν και να συντονιστούν 195 χώρες μεταξύ τους, είναι πιο εύκολο να συνεννοούνται και να συντονίζονται 20 - 50 εντός των γκρουπ και μετά σε παγκόσμιο επίπεδο 4 - 10 γκρουπ. Κατά την άποψη μου είναι πιο λειτουργικά τα μικρότερα γκρουπ, επομένως προτιμώ 7 - 10 γκρουπ.

Για να δούμε ποιες χώρες θα μπορούσαν θα συμμετέχουν σε κάθε γκρουπ, ας πάρουμε τις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης : Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Γερμανία, Ρωσία, Ινδονησία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Μεξικό, Νότιος Κορέα, Καναδάς, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ταϊβάν, Αυστραλία.

Αν θέλουμε να μοιραστούν κατά ίσο τρόπο, στα 4 γκρουπ θα είναι 5 (20/4=5) από αυτές σε κάθε γκρουπ, στα 7 γκρουπ θα είναι περίπου 3 (20/7=2,85) και στα 10 γκρουπ θα είναι 2 (20/10=2) σε κάθε γκρουπ. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο αλλά ενδεικτικό. Εκτός από την σειρά στην κατάταξη, θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη ο συσχετισμός του μεγέθους. Κίνα και ΗΠΑ είναι πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες. Επίσης μπορούν να εξετασθούν πληθυσμός και έκταση.

Μια άλλη παράμετρος, εκτός από το μέγεθος της οικονομίας, θα μπορούσε να είναι η στρατιωτική ισχύς. Σύμφωνα με την Global Fire Power, για το 2023, στις είκοσι πρώτες θέσεις είναι : ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βρετανία, Νότιος Κορέα, Πακιστάν, Ιαπωνία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Βραζιλία, Ινδονησία, Αίγυπτος, Ουκρανία, Αυστραλία, Ιράν, Ισραήλ, Βιετνάμ, Πολωνία. Και εδώ μπορεί να ληφθεί υπόψη ο συσχετισμός ισχύος.

Τα γκρουπ μπορεί να έχουν μια σχετική οικονομική αυτάρκεια αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Επίσης μπορεί να χρησιμεύσουν στην αρχιτεκτονική παγκόσμιας ασφαλείας. Το συμπέρασμα είναι ένα. Όσο πιο γρήγορα εγκαταλειφθεί το βλακώδες, ελαττωματικό και αποτυχημένο σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Όπως έχει εξηγηθεί πολλές φορές, η Ελλάδα θα είναι στο ίδιο γκρουπ με ΗΠΑ - Βρετανία ή Ρωσία. Αποκλείεται να είναι μαζί με Γερμανία - Γαλλία στην μετεξέλιξη αυτής της καταραμένης ΕΕ. Αν όμως η Γαλλία ή η Ιταλία θελήσουν να σπάσουν τον Άξονα με την Γερμανία, μπορεί να βρεθούν στο ίδιο γκρουπ με την Ελλάδα είτε με ΗΠΑ - Βρετανία είτε με Ρωσία.

Παντελής

Scroll to Top