Πάμε και Survivor;

Πάμε και Survivor;

Προτείναμε ένα ταξίδι ώστε να επιβεβαιωθούν όσα γράφουμε. Εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως η κεντροδεξιά και περισσότερο το πρώτο κόμμα που είναι η Νέα Δημοκρατία. Έχει μόνο δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να γίνει Νέα Δράση, να συμμετέχει με τους σοσιαλιστές στο γκρουπ του Μπάιντεν και να αντικατασταθεί από ένα νέο κόμμα στην ηγετική θέση της κεντροδεξιάς. Η άλλη είναι να αναλάβει το κόμμα η Οργάνωση Τραμπ και να συμμετέχει στην Σύνοδο των κεντροδεξιών κομμάτων της Δύσης+.

Αν γίνει το δεύτερο, (η ΝΔ) θα αποκτήσει επαφές με τον κύκλο Τραμπ που ήδη έχει η Οργάνωση Τραμπ. Όμως αυτό μπορεί να γίνει αργότερα και με άλλους τρόπους. Ο σκοπός του ταξιδιού είναι να σταματήσουν να αμφιβάλλουν για αυτά που γράφουμε. Εκτός από την κεντροδεξιά, μπορούν να συμμετέχουν και άλλα κόμματα, αν ενδιαφέρονται. Δεν έχει διαφορά αν στην συνάντηση είναι δύο ή πέντε - έξι άτομα. Δεν θα κάνει κανένας παραπάνω κόπο.

Επομένως αν και η πρόταση απευθύνεται κυρίως στην Νέα Δημοκρατία, αφορά και όλα τα κόμματα της Βουλής. Ας βάλει κάθε κόμμα έναν αντιπρόσωπο να πάμε να τους τα πουν με το «νι και με το σίγμα». Θα πάει και ένας ή μία από εμάς και επομένως έχουμε σύνολο εφτά. Το ΚΚΕ ίσως να μην ενδιαφέρεται να πάει στο κέντρο του καπιταλισμού αλλά αν θέλει, είναι ευπρόσδεκτος ένας αντιπρόσωπος του.  

Ο Τραμπ έχει στο επιτελείο του ανθρώπους που ασχολούνται με τα θέματα της παγκοσμιοποίησης και τα γνωρίζουν πολύ καλά. Ίσως όμως προτιμήσει την ενημέρωση της ελληνικής αντιπροσωπείας να την κάνει ένας από τους επιφανείς Ελληνοαμερικάνους που βρίσκονται στον κύκλο του αφού ενημερωθεί και ο ίδιος καλύτερα. Ένα παράδειγμα είναι ο Gus Bilirakis. Όπως έχει γραφτεί είναι από τους βουλευτές (Representatives) που είναι του κύκλου Τραμπ. Το Κογκρέσο έχει δύο σώματα, τους Senators και τους Representatives. Εκλέγεται στην 12η εκλογική περιφέρεια που είναι κοντά στην Tampa, στην δυτική ακτή της Florida.

Δίπλα βρίσκεται το Tarpon Springs, η ελληνική πόλη της Florida. Θα μπορέσουν να την επισκεφθούν. Από εκεί είναι ο πατέρας του Gus Bilirakis, Michael. Είναι μία μικρή πόλη περίπου είκοσι τριών χιλιάδων κατοίκων. Για ελληνικά δεδομένα δεν είναι τόσο μικρή. Τέτοιο πληθυσμό περίπου έχουν το Άργος, ο Πύργος, η Θήβα, τα Μέγαρα και η Κέρκυρα. Για αμερικανικά δεδομένα είναι πολύ μικρή. Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων από οποιοδήποτε άλλο μέρος στις ΗΠΑ. Ο τομέας των σφουγγαριών ξεκίνησε το 1880 από τον John Cheney.

Οι πρώτοι σφουγγαράδες ήταν από τις Bahamas. Ο Γιάννης Κόκκορης (John Cocoris) ξεκίνησε από το Λεωνίδιο και πρώτα ασχολήθηκε με το εμπόριο σφουγγαριών στην Νέα Υόρκη. Το 1904, πήγε στο Tarpon Spings και εισήγαγε την τεχνική της κατάδυσης. Άρχισε να φέρνει σφουγγαράδες από την Ελλάδα. Αρχικά ήρθαν από την Αίγινα και την Ύδρα και στην συνέχεια από τα Δωδεκάνησα, την Κάλυμνο, την Χάλκη και την Κύμη. Για πολλές δεκαετίες ήταν η σημαντικότερη βιομηχανία του Tarpon Springs.  

To θέρετρο του Τραμπ είναι στο Mar-a-lago, ένα νησάκι έξω από το Palm Beach. Είναι περίπου στο ίδιο ύψος με την Tampa αλλά στην ανατολική πλευρά της Florida. Θα μπορούσε να κανονιστεί μία σύντομη συνάντηση. Ο Τραμπ είναι λάτρης του ωραίου φύλου. Είναι πιστός στην Μελάνια αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να εκτιμήσει τις όμορφες γυναικείες παρουσίες. Επειδή υπάρχουν ωραίες γυναίκες σε όλα τα κόμματα, θα μπορούσαν να προτιμηθούν. Δεν λέμε να είναι όλες ωραίες γυναίκες αλλά καλό θα ήταν να υπήρχαν κάποιες ανάμεσα στην αντιπροσωπεία. Θα κάναμε καλή εντύπωση σαν χώρα.  

Ανάμεσα σε Tampa και Palm Beach και λίγο βορειότερα είναι το Orlando, η παγκόσμια πρωτεύουσα των θεματικών πάρκων. Έχει εφτά μεγάλα πάρκα. Λίγο βορειότερα και επί της ανατολικής ακτής είναι η Daytona Beach, με την παγκοσμίου φήμης πίστα αγώνων. Επίσης έχει πολύ όμορφη παραλία όπως το Palm Beach και πολλές άλλες πόλεις της Florida.

Το Miami είναι σχεδόν στο νοτιότερο άκρο. Λίγο πιο νότια και δυτικά είναι το Florida Keys. Ακριβώς απέναντι από το Miami είναι οι Bahamas και λίγο νοτιότερα η Cuba. Δίπλα, νοτιοανατολικά βρίσκεται το νησί Hispaniola που έχει δύο χώρες, την Haiti και την Dominican Republic (Δομικανική Δημοκρατία). Εκεί γυρίζεται το Survivor. Οι παίκτες του έχουν κερδίσει κάποιες φορές ως έπαθλο ένα ταξίδι στο Miami. Θα μπορούσε η αντιπροσωπεία να πάει στον Άγιο Δομίνικο ή να συναντηθεί με τους παίκτες στο Miami.

Εμείς, η Οργάνωση Τραμπ, προσφέρουμε ένα πακέτο, το τερπνό με το ωφέλιμο, συνδυάσουμε επαγγελματικά με την διασκέδαση. Αν βιαστούν μπορεί να προλάβουν το Survivor που θα τελειώσει τον Ιούλιο. Ακόμα και να περάσει το Survivor, όλα τα άλλα θα υπάρχουν. Τώρα αν δεν τους ενδιαφέρει το όλο πακέτο, μπορούν να επιλέξουν αυτά που θέλουν. Μπορούν να επιλέξουν μόνο την ενημερωτική συνάντηση και την συνάντηση με τον Τραμπ.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ακόμη κανονισμένο. Είναι απλά ένα σχέδιο. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, τότε θα προσπαθήσουμε να το κανονίσουμε. Μην ξεχνάμε όμως τον βασικό σκοπό του ταξιδιού που είναι να επιβεβαιωθούν όλα όσα υποστηρίζουμε και να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον, δηλαδή δεν θέλουν ούτε την ενημερωτική συνάντηση για την επιβεβαίωση, τότε δεν θα αμφισβητήσουν ξανά όσα γράφουμε. Δεν θα γίνει ξανά αναφορά σε ευρωπαϊκή πορεία. Αυτό το ξεχνάμε οριστικά και προσανατολιζόμαστε στους Συμμάχους.

Σωτήρης

Scroll to Top