Παρατηρήσεις και συμπεράσματα

Παρατηρήσεις και συμπεράσματα

Κάποιες παρατηρήσεις και συμπεράσματα σχετικά με αυτά που διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Λένε όλα τα κανάλια πως οι Ρώσοι σκότωσαν Έλληνες ομογενείς σε κάποια χωριά κοντά στην Μαριούπολη. Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να κάνει διάβημα. Δεν είναι εξακριβωμένο πως ήταν ρωσικοί οι πύραυλοι ή οι ρουκέτες.

Ας υποθέσουμε πως τελικά ήταν, κάτι που αμφισβητείται. Οι Ουκρανοί είναι αυτοί που έβαλαν στρατό μέσα στις αστικές περιοχές γιατί στην ανοιχτή πεδιάδα δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα ανώτερης ισχύος ρωσικά στρατεύματα. Από αμυντική πλευρά σωστά ενήργησαν αλλά αυτοί είναι τελικά υπεύθυνοι για τους θανάτους αμάχων αφού αυτοί μεταφέρουν τις μάχες μέσα στις πόλεις.

Τα κανάλια είναι ξεκάθαρα εναντίον της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας. Ευτυχώς κάποια φιλοξενούν και την ρωσική άποψη αλλά σε γενικές γραμμές, η επικρατούσα και με διαφορά άποψη είναι κατά της Ρωσίας. Ένα σημαντικό συμπέρασμα από αυτή την διένεξη είναι πως τα ψέματα δεν σταματούν τις σφαίρες και τους πυραύλους.

Με τα ψέματα, τα κανάλια μπορεί να εξαπατούν τους χαζούς αλλά με τα ψέματα δεν μπορούν να σταματήσουν την επικράτηση της ισχυρότερης στρατιωτικά Ρωσίας. Υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν αλλάζει με τη παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση. Αλλάζουν μόνο την αντίληψη της πραγματικότητας που δημιουργείται στους πνευματικά κατώτερους ανθρώπους.

Επίσης είδαμε πως τα όπλα έχουν γίνει πολύ «έξυπνα». Ρώσοι ή ρωσόφιλοι γύρναγαν στις πόλεις για να εντοπίσουν στόχους. Με τις ακριβείς συντεταγμένες,  μπορούσε να γίνει στη συνέχεια το κτύπημα του στόχου, με ακρίβεια από μακρινή απόσταση. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για πιθανά κτυπήματα σε Καθεστωτικούς στόχους. Είναι διάφοροι επιχειρηματίες, καναλάρχες, μεγαλοπαράγοντες που έχουν διαρκώς κοντά τους πάνω από δέκα άτομα για προστασία. Νομίζουν πως είναι απόλυτα ασφαλείς και έχουν ένα ύφος «εγώ είμαι ο Γ@μ@ω».

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μείνει πολύ πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των όπλων. Είναι μιας άλλης εποχής. Σκέφτομαι από μόνος μου. Αν κάποιοι έχουν τις συντεταγμένες του σημείου και την πληροφορία πως βρίσκονται μέσα, μπορούν να κάνουν με χειρουργική ακρίβεια ένα κτύπημα. Το σημείο που βρίσκονται μπορεί να είναι το σπίτι τους, το γραφείο τους ή οπουδήποτε. Αυτός ή αυτοί που θα δώσουν την πληροφορία δεν θα βρεθούν ποτέ.

Κατ’ αρχάς το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρεθούν οι συντεταγμένες ενός σημείου. Οποιοσδήποτε μπορεί να τις βρει με το Google maps και παρόμοιες εφαρμογές. Φαντάζομαι πως όσοι έχουν ειδικό ενδιαφέρον να ξέρουν επακριβώς τις συντεταγμένες, θα το έχουν ψάξει και θα έχουν πιο εξελιγμένα προγράμματα. Την πληροφορία πως ο στόχος βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο μπορεί να την δώσει ο οποιοσδήποτε, ένας υπάλληλος της εταιρείας, ένας σερβιτόρος, ένας παρκαδόρος, ένας ντιλιβεράς, μια βίζιτα κλπ και να μην το καταλάβει κανένας ποτέ.

Να σκεφτούν οι πιθανοί στόχοι πόσοι είναι αυτοί που τους βλέπουν κάθε μέρα. Είναι δεκάδες ή εκατοντάδες. Τα «έξυπνα όπλα» έχουν την δυνατότητα κτυπημάτων με χειρουργική ακρίβεια αλλά αυτό θεωρώ πως αφορά το κτίριο και όχι το δωμάτιο. Δηλαδή μπορεί να μην πληγούν διπλανά κτίρια ή ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται ο στόχος αλλά ένα τμήμα του κτιρίου θα πληγεί.

Επομένως ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει είναι να μην δουλεύουν οι άνθρωποι για πιθανούς στόχους και γενικά να αποφεύγουν να είναι κοντά τους. Μπορεί να τραυματισθούν ή ακόμη και να χάσουν την ζωή τους. Αν πχ κάποιος δουλεύει σε μία επιχείρηση ενός Καθεστωτικού που είναι πιθανός στόχος και το γραφείο του είναι κοντά στο γραφείο του στόχου, ίσως και να κινδυνεύει αν ποτέ γίνει κτύπημα.

Το κοντά δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς. Είδαμε το κτίριο που το κτύπησε ρουκέτα στο Κίεβο. Από τη φωτογραφία φαίνεται να έπληξε δύο - τρία διαμερίσματα σε τρεις ορόφους. Ίσως ενός άλλου τύπου ρουκέτα να έχει ακόμη μικρότερη καταστροφική ακτίνα γιατί αυτή μάλλον ήταν ουκρανική αντιαεροπορική που αστόχησε. Σε κάθε περίπτωση όσοι βρίσκονται κοντά σε πιθανό στόχο ίσως να κινδυνεύουν.

Έχει γραφτεί σωστά πως με την πρόοδο της τεχνολογίας, το κτύπημα αυτό καθ’ αυτό είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Αυτό που εμποδίζει είναι η πιθανή αποκάλυψη και η τιμωρία. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να φτάσουν στα άκρα. Όμως η ΕΕ - ΝΤΠ τους ωθεί στα άκρα όπως ώθησε και την Ρωσία στα άκρα. Τους έπαιρναν συνεχώς συμμάχους από την Ανατολική Ευρώπη.

Κάποια στιγμή και αυτοί δεν άντεξαν και επιχείρησαν ακραίες λύσεις. Το άλλο συμπέρασμα είναι πως επειδή δεν επιχειρούνται ακραίες λύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν σημαίνει πως δεν θα επιχειρηθούν ποτέ. Για τριάντα χρόνια οι Ρώσοι δεν έκαναν τίποτα αλλά κάποια στιγμή έκαναν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εδώ στην Ελλάδα. Επειδή δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε ακραίες λύσεις δεν σημαίνει πως δεν θα φθάσουμε ποτέ.

Μακριά από στόχους

Παύλος

Scroll to Top