Παρίας ο Μητσοτάκης

Παρίας ο Μητσοτάκης

Μπορεί κανείς να είναι Ολυμπιακός και Εθνικός. Μπορεί να είναι ΑΕΚ και Πανιώνιος. Δεν μπορεί να είναι όμως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ταυτόχρονα. Αυτό είναι Μητσοτακική πατέντα. Οι Μητσοτάκηδες το θεωρούν την σούπερ εξυπνάδα αλλά είναι μάλλον σούπερ βλακεία. Αν πραγματικά ήταν τόσο μεγάλη εξυπνάδα δεν θα το έκαναν και άλλοι; Μόνο αυτοί είναι οι έξυπνοι δηλαδή; Οι Μητσοτάκηδες νομίζουν ότι μπορεί να είναι με όλους. Αυτό δεν γίνεται.

Μπορεί κανείς να αποφύγει την σύγκρουση με οποιονδήποτε. Μπορεί να επέλθει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ αντίπαλων πλευρών. Δεν μπορεί κανείς όμως να είναι με όλους. Οι Μητσοτάκηδες δεν μπορούν να το καταλάβουν. Αυτό έριξε τον πατέρα του, αυτό θα ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να είναι και με την Νέα Δημοκρατία και με τον Σημίτη και με την Δράση και με τον ΛΑΟΣ. Ε δεν γίνεται! Εμείς το λέμε εδώ και χρόνια, από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ουδέποτε εισακουστήκαμε. Αυτός συνέχιζε τον χαβά του, λες κι είχε ανακαλύψει κάποιο μαγικό ραβδί.

Ήρθε η ώρα να πληρώσει και μαζί του θα πληρώσει και το κόμμα που είναι Πρόεδρος και η χώρα που είναι Πρωθυπουργός. Δεν μπορεί να είναι και με τους Γερμανούς και με τους Γάλλους και με τους Αμερικάνους και με τους Άγγλους και με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό και με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό. Με τους Αμερικάνους και τους Άγγλους μπορεί να είναι δηλαδή Ολυμπιακός και Εθνικός. Παρομοίως με τους Γερμανούς και τους Γάλλους πάλι μπορεί να είναι δηλαδή ΑΕΚ και Πανιώνιος. Ή στην κεντροδεξιά θα βρίσκεται ή με τον Μπάιντεν θα είναι.

Ή με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό θα είναι ή με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό. Δεν μπορεί να είναι και με τα δύο. Βέβαια το να είναι κανείς με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό δεν πάει να πει ότι θα έχει κακές σχέσεις με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Παρομοίως το να είναι με τους Αμερικάνους και τους Άγγλους δεν πάει να πει ότι θα έχει κακές σχέσεις με τους Γερμανούς και τους Γάλλους ή αν είναι με τον Τραμπ στην κεντροδεξιά ότι θα έχει κακές σχέσεις με τον Μπάιντεν.

Ο Μητσοτάκης προσπαθώντας να το παίξει σε πολλαπλό ταμπλό, κατόρθωσε στο εσωτερικό να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και έχθρες μέσα στο κόμμα του και στο εξωτερικό να γίνει παρίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί. Και στην βάση υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Νόμιζαν οι ψηφοφόροι πως ψήφιζαν ένα κεντροδεξιό κόμμα και τους προέκυψε πάλι Σημίτης μέσω Μητσοτάκη.

Υπάρχουν άνθρωποι με πορεία δεκαετιών μέσα στην Νέα Δημοκρατία. Έρχεται ένας Άδωνις Γεωργιάδης που έχει πορεία πολλών ετών ενάντια στην Νέα Δημοκρατία και τους «καβαλάει» και γίνεται πρώτη μούρη μέσα στην Νέα Δημοκρατία. Αυτός ας πούμε ότι είναι στην ίδια πολυκατοικία. Ο Χρυσοχοΐδης, η Μενδώνη και όλοι οι άλλοι οι πασοκογενείς ήταν στην απέναντι πολυκατοικία.

Στην G7 και στην Σύνοδο του NATO διαπιστώθηκε η αλλαγή πορείας των αγγλόφωνων χωρών. Ξεφεύγουν από τον παλιό σχεδιασμό της Νέας Τάξης και επομένως δεν ανήκουν πλέον στους συνεχιστές του Χίτλερ, τους Νεοταξίτες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Τραμπ και τον Τζόνσον που ποτέ δεν ήταν Νεοταξίτες αλλά και για τον Μπάιντεν και τον Τρυντώ που ήταν και άλλαξαν. Το είχαμε προαναγγείλει πριν πολλά χρόνια στην Νέα Αρχή. Επίσης είχαμε εξαρχής ξεκάθαρη θέση με τους Συμμάχους, τον Παγκόσμιο Ελληνισμό και δευτερευόντως με την Παγκόσμια Ορθοδοξία και χώρες όπως η Ρωσία. 

Γενικά φαίνεται ότι συμφωνούν κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί στις Αγγλόφωνες χώρες (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία). Θα κάνουν ένα υπό-γκρουπ Συμμάχων μαζί με άλλες χώρες που θα συμπληρώνει το υπό-γκρουπ του Άξονα (ΕΕ) στο γκρουπ της Δύσης+. Το NATO είναι ΗΠΑ, Καναδάς, Ευρώπη και Τουρκία. Δεν συμμετέχουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Τραμπ μπορεί να μην φάνηκε αλλά έδρασε παρασκηνιακά. Ουσιαστικά παρασκηνιακά έδρασαν τα δύο γκρουπ κομμάτων της Δύσης+ (κεντροαριστερά και κεντροδεξιά).

Ο Μπάιντεν αυτό τους είπε. Πως οι Αγγλόφωνες χώρες θα κάνουν γκρουπ Συμμάχων. Η Ελλάδα θα είναι με τους Συμμάχους επειδή ασκούν έντονη πίεση και στους Δημοκρατικούς και στους Ρεπουμπλικάνους οι Ελληνοαμερικάνοι. Είδαν την κατάντια της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουν να την προστατέψουν. Η συνάντηση Μπάιντεν με Ερντογάν ήταν σε καλό κλίμα. Και με τον Πούτιν στο τέλος θα τα βρουν γιατί όπως φαίνεται Μπάιντεν και Τραμπ (Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι) έχουν βρει κοινό έδαφος σε αυτά τα θέματα.  

Ο Μητσοτάκης προσπαθώντας να είναι με όλους, βρέθηκε τελικά στο κενό. Δεν είναι ούτε με τους Συμμάχους αλλά ούτε με τον Άξονα. Επιπλέον δεν είναι ούτε με το γκρουπ των κεντροαριστερών αλλά ούτε με του γκρουπ των κεντροδεξιών. «Μητσοτάκη αποφάσισε επιτέλους με ποιους είσαι, δεν σε παίρνει άλλο να το παίζεις σε πολλά ταμπλό» του είπαν όλοι στη Σύνοδο του NATO. Η απόφαση βέβαια για την Ελλάδα έχει οριστικά παρθεί.

Αν ο Μητσοτάκης αποφασίσει ότι είναι με τον Άξονα, σύντομα θα φύγει από Πρωθυπουργός και αρχηγός του πρώτου κόμματος της κεντροδεξιάς. Αν αποφασίσει ότι είναι με τους Συμμάχους, έχει πολλές δυσκολίες στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στο μέτωπο που έχει κάνει με τους ευρώδουλους αναχρονιστές του Σημίτη. Επιπλέον ή θα γίνει η Νέα Δημοκρατία κεντρώο κόμμα τύπου Δράσης και θα πάει με τον Μπάιντεν ή αν θέλει να μείνει στην κεντροδεξιά, με το γκρουπ του Τραμπ, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Σταμάτης

Scroll to Top