Masterplan Αλλαγής

Masterplan αλλαγής 

Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται να ξαναγίνουν ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς πρωθυπουργοί. Εμείς είπαμε να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας και πριν σύμβουλοι του Προέδρου του κόμματος. Για αυτές τις θέσεις δεν υπάρχει πρόβλημα ότι και να είναι, ακόμη κι αν δεν έχουν ούτε ένα στοιχείο της κεντροδεξιάς. Πρόεδροι της Δημοκρατίας γίνονται και κεντροαριστεροί. Δεν απαιτεί η θέση να έχει κανείς όλα τα χαρακτηριστικά της κεντροδεξιάς.

Το ίδιο ισχύει και για την θέση του συμβούλου του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού σε περίπτωση που το κόμμα είναι στην εξουσία. Δεν αποφασίζει ο σύμβουλος αλλά ο Πρόεδρος. Ο σύμβουλος απλά συμβουλεύει. Άλλες φορές εισακούγονται οι συμβουλές και άλλες δεν εισακούγονται. Άρα ακόμα κι αν ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της κεντροδεξιάς δεν είναι πρόβλημα. Ο Έλληνας Τραμπ που θα αναλάβει την Νέα Δημοκρατία μετά τον Μητσοτάκη ή το νέο γνήσια κεντροδεξιό φιλολαϊκό κόμμα, πρέπει να τα έχει.

Η αλλαγή έχει δύο σημεία, το σημείο αφετηρίας και το σημείο προορισμού. Η αφετηρία είναι το που βρισκόμαστε τώρα και σε αυτό ασκούμε κριτική. Ξέρουμε και που θέλουμε να πάμε. Εξετάζουμε το παρελθόν και το παρόν αλλά κοιτάζουμε το μέλλον. Μελλοντικά θέλουμε ένα γνήσια κεντροδεξιό, πατριωτικό, φιλολαϊκό κόμμα στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς. Αυτό μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία ή ένα νέο σχήμα.

Εμείς είπαμε κάποια πράγματα. Να φύγουν οι Πασοκογενείς, να πάρουν τα υπουργεία πατριώτες και να γυρίσουν οι πατριώτες στο κόμμα. Ακόμα κι αν τους υποπτευόμαστε ότι είναι πατριώτες μαϊμού. Δεν τελειώνει όμως εκεί. Αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου αλλά μόνο η αρχή του. Υπάρχει ολόκληρο Masterplan Αλλαγής που δεν χωράει σε ένα ή λίγα άρθρα. Μόνο κάποια σημεία αναφέρουμε. Η Οργάνωση Τραμπ αναλαμβάνει το κόμμα και προετοιμάζει τον Έλληνα Τραμπ για να αναλάβει όταν χάσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης μένει μέχρι να χάσει. Καραμανλής και Σαμαράς αποστρατεύονται τιμητικά δια των θέσεων α) του συμβούλου του Προέδρου του κόμματος και β) της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Πρόεδροι Δημοκρατίας γίνονται κατά σειρά Σαμαράς, Τζέφρης, Καραμανλής. Ο Καραμανλής γίνεται σύμβουλος πρωθυπουργού καθώς η σειρά του αργεί. Μπορεί να γίνει και ο Σαμαράς αν θέλει αλλά η Προεδρική θητεία του έρχεται σχετικά σύντομα.

Μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω. Ξεχάστε το Διαβολικό οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξεχάστε το αδελφάτο ή λίγες οικογένειες να κάνουν κουμάντο στο κόμμα. Ούτε το αδελφάτο ούτε λίγες οικογένειες μπορούν να ελέγχουν το κόμμα. «Και τι θα γίνουν τα παιδιά μας;» θα σκέφτονται μερικοί. Ας τους ανοίξουν μια επιχείρηση ή ας σπουδάσουν μια επιστήμη. Ο σκοπός της πολιτικής είναι η πρόοδος και η ευημερία των πολιτών, όχι η πρόοδος και η ευημερία λίγων οικογενειών.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το εκλάβουν ως στροφή προς τον γερμανογαλλικό άξονα αλλά στροφή προς το πατριωτικό, γνήσια κεντροδεξιό φιλολαϊκό τμήμα των Ρεπουμπλικάνων του Τραμπ. Ο Τραμπ προτιμάει τους αμερικανόφιλους και μετά τους αγγλόφιλος αλλά δεν αποκλείει, ρωσόφιλους, γαλλόφιλους ή γερμανόφιλους. Λέει «αν είναι πατριώτης αρκεί». Είναι μία κίνηση καλής θέλησης που όμως δεν πρέπει να εκληφθεί από κάτι κουτοπόνηρους ως μια ευκαιρία για επαναπροσέγγιση του Άξονα.

Η στροφή της χώρας μακριά από Άξονα - Ένωση το Διαβόλου και προς τους Συμμάχους έχει γίνει και δεν αλλάζει. Τα έχουν μάλλον μπερδέψει. Το 2015 δεν έγινε ακύρωση της εξόδου αλλά αναβολή μέχρι να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες. Έχει ήδη συμβεί και καλυτερεύουν συνεχώς. Τι ζόρι τραβάνε για την ΕΕ; Θα φάνε το κεφάλι τους για χάρη της ΕΕ αντί να πάρουν τις τιμητικές θέσεις; Αν έχουν σκατά στο κεφάλι τους, ε τότε ας το φάνε, τους αξίζει!

Επίσης ο Τραμπ δεν μπαίνει στην διαδικασία αν κάποιος είναι πατριώτης γνήσιος ή μαϊμού. Πολύ σωστά λέει ότι θα φανεί στην πορεία ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι είναι Δούρειοι Ίπποι και θα «ξεχωρίσει η ήρα από τα στάρι». Όσοι αποδειχθούν μαϊμού, θα φύγουν κλοτσηδόν. Δίνει δηλαδή την δυνατότητα σε κάποιους να αποδείξουν την αθωότητα τους και σε άλλους να μετανοήσουν ειλικρινά.  

Καλά δεν μπορεί να τα κάνει ο Μητσοτάκης αυτά; Όχι δεν μπορεί γιατί δεν θα τον αφήσουμε. Θα φύγουν όλοι νύχτα με ελικόπτερο Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, Καραμανλικοί. Το ζητούμενο μας δεν είναι να βολέψουμε τον Καραμανλή και τον Σαμαρά αλλά να πετύχουμε μια ήπια αλλαγή σε ένα φιλολαϊκό, γνήσια κεντροδεξιό, πατριωτικό κόμμα, δίνοντας κάποια ανταλλάγματα. Επιπλέον να γίνει μετάβαση εξουσίας από δωσιλογικές κυβερνήσεις συνεργαζόμενες με τους κατακτητές, σε ελεύθερες κυβερνήσεις φιλικές προς τους Συμμάχους.

Σας δίνετε μια ευκαιρία! Αρπάξτε την γιατί την εναλλακτική δεν την φαντάζεστε ούτε στα χειρότερα όνειρα σας. Δεν το κάνουμε για εσάς που σας αξίζει εκτέλεση αλλά για την χώρα και τους κατοίκους της ώστε να μην χρειαστεί να περάσουν από ακραίες καταστάσεις. Κάντε αυτά που σας λέμε και δεν θα πάθει τίποτα κανένας. Αν δεν τα κάνετε θα γίνει η χώρα ροντέο και εκτός από εσάς που σας περιμένει πολύ άσχημη τύχη, ίσως υπάρξουν επιπτώσεις για τους πολίτες. Αν δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος, αυτό θα γίνει.

Φίλιππος

Scroll to Top