Θα του βγει του Τσίπρα;

Θα του βγει του Τσίπρα;

Σε προηγούμενο άρθρο γράφτηκε πως η παραίτηση του Τσίπρα είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά εξελίξεων. Από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, θα προκύψουν δύο κόμματα, ένα πιο αριστερό και ένα πιο κεντρώο. Μάλλον ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί προς τα αριστερά για να βρεθεί στον χώρο που παραδοσιακά ήταν και θα δημιουργηθεί ένα νέο πιο κεντρώο κόμμα.

Εικάζουμε πως κάτι τέτοιο είναι στα σχέδια του Τσίπρα και των στενών συνεργατών του επειδή είναι το προφανές, όχι επειδή έχουμε κάποια πληροφόρηση. Θα δείξει τελικά, αν θα το κάνουν. Το τι σχεδιάζουν και το τι θα κάνουν είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να το σχεδιάζουν και τελικά να αλλάξουν γνώμη και να μην το κάνουν ή αντιστρόφως να μην το σχεδιάζουν αλλά τελικά να σκεφτούν και να το κάνουν.

Πιστεύω πως τελικά θα το κάνουν είτε είναι τώρα στα σχέδια τους είτε δεν είναι. Ο λόγος που το πιστεύω είναι γιατί αποτελεί το προφανές πως αυτό πρέπει να γίνει. Το ερώτημα είναι αν θα τους βγει. Εξαρτάται από το πως θα το χειριστούν. Η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνέβη επειδή ξαφνικά ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων άλλαξε ιδεολογία και μετακινήθηκε πιο αριστερά.

Τους ανέβασε το Αντιμνημονιακό ρεύμα. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν Αντιμνημονιακοί, στην πλειοψηφία τους. Ένας πολύ αστείος άνθρωπος το χαρακτήρισε ανορθολογισμό. Τα Μνημόνια είναι η λογική της προδοσίας. Στους προδότες, τους διεφθαρμένους και τα πουλημένα τομάρια φαίνεται πολύ λογικό να υποστηρίξουν τα Μνημόνια. Το Αντί - Μνημόνιο είναι η λογική της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας όπως και της μακροχρόνιας ανάπτυξης και ευημερίας.

Κάτι αντίστοιχο με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέβη και με την Χρυσή Αυγή. Θα μπορούσαν να είχαν έρθει στην διακυβέρνηση της χώρας αν δεν α) ήταν τόσο ακραίοι β) ήταν χαμηλού μορφωτικού επιπέδου αρκετοί από αυτούς γ) συνέβαινε η δολοφονία του Φύσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «μέγας πατριώτης» Σαμαράς πήρε διαταγή από τους Εβραίους της Αμερικής να βάλει τους Χρυσαυγίτες στην φυλακή.

Τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Ομπάμα και στο Δημοκρατικό κόμμα, έχουν μεγάλη επιρροή ή κάνουν κουμάντο οι Εβραίοι. Ο «μέγας πατριώτης» Σαμαράς, δούλος των Εβραίων, είχε δεξί του χέρι τον Εβραίο Παπασταύρου, κολλητό της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Τώρα έγινε δεξί χέρι του Μητσοτάκη, ο Παπασταύρου. Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός είναι μια κλίκα. ΄

Όλοι οι Εβραίοι, σε όλες τις χώρες του κόσμου, βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους και σε συντονισμό, προωθώντας τα συμφέροντα τους σε βάρος των υπολοίπων. Δεν θα ήταν δύσκολο να κατασκευάσουν μια δολοφονία, με την ροπή προς την βία που υπήρχε αδιαμφισβήτητα στην ΧΑ. Αν ήταν φτιαχτή η δολοφονία του Φύσα, θα ψηθούν στην ηλεκτρική καρέκλα όλοι όσοι εμπλέκονται στην προβοκάτσια, μετά την ήττα της ΝΤΠ και του Παγκόσμιου Εβραϊσμού.

Ήταν απαραίτητη αυτή η παρένθεση για να γίνει κατανοητό πως κερδίζει η ΝΔ τις εκλογές, εξοντώνοντας τους ενδοπαραταξιακούς της αντιπάλους ή εξαγοράζοντας τους όπως στην περίπτωση των βουλευτών του ΛΑΟΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξουδετερώσει το ΠΑΣΟΚ, με άλλους τρόπους διαφορετικούς από την φυλάκιση, για να ελπίζει σε ανάκαμψη. Αυτό μπορεί να το κάνει πιο εύκολο ένα νέο πιο κεντρώο κόμμα που θα προκύψει από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον Αντιμνημονιακό χαρακτήρα, μετά το καλοκαίρι του 2015, έχασε και το βασικό του πλεονέκτημα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ έχει πλεονέκτημα, διότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων βρίσκονται στον ιδεολογικό χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ και όχι του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως το νέο πιο κεντρώο κόμμα πρέπει να πλασαριστεί περίπου ως Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ που είναι περισσότερο Σημιτικό.

Τότε θα έχει ιδεολογικό πλεονέκτημα διότι ο χώρος του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερος από τον χώρο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Απλά ο Σημίτης κατόρθωσε να συγκρατήσει και το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και να μην του φύγει, όπως ο Μητσοτάκης συγκράτησε την Καραμανλική ΝΔ. Ένα νέο κόμμα που θα προέλθει από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι στον χώρο του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κτυπήσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ που είναι στον χώρο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Ο Σημίτης όπως και οι Μητσοτάκηδες, πιθανώς να είναι Εβραϊκής καταγωγής. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την Αχτσιόγλου που σύμφωνα με μία φήμη είναι Εβραϊκής καταγωγής. Τα Νεοταξικά ΜΜΕ την παρουσιάζουν ως φαβορί όπως παρουσίαζαν ως φαβορί για την αρχηγία των Συντηρητικών στην Βρετανία, τον Εβραίο Υπουργό Αμύνης Μπεν Γουάλας.

Δεν προέκυπτε από πουθενά πως ήταν φαβορί όπως δεν προκύπτει από πουθενά πως είναι φαβορί η Αχτσιόγλου. Απλά η ΕβραΪκή ΝΤΠ τους προμοτάρει. Για να προμοτάρει την Αχτσιόγλου η Εβραϊκή συμμαχία της ΝΤΠ δεν αποκλείεται να είναι τελικά Εβραϊκής καταγωγής. Αυτό θα είναι τεράστιο πρόβλημα στο εγχείρημα, αν η Αχτσιόγλου αναλάβει την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, διότι το σχέδιο προβλέπει συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων που θα προκύψουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν συνεχίσουν να προσκυνάνε την Εβραϊκή Νέα Τάξη Πραγμάτων, πιστεύω πως θα αποτύχουν για δύο λόγους. Πρώτον η ΝΤΠ συμπαθεί περισσότερο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επειδή δεν τους πήγαν κόντρα με τα Μνημόνια. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι τα καλά παιδιά της Εβραϊκής ΝΤΠ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το άτακτο παιδί που προσπαθεί να συμμορφωθεί αλλά δεν αποκλείεται να κάνει πάλι αταξίες.

Ο βασικότερος λόγος που θα αποτύχουν είναι γιατί η Εβραϊκή ΝΤΠ θα ηττηθεί, αν δεν συνθηκολογήσει. Αν δεν επέλθει σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο συμφωνία μεταξύ ΝΤΠ και Αντί - ΝΤΠ, θα γίνει το ΜΠΡΑΦ που θα προκαλέσει την σαρωτική και οριστική ήττα της Εβραϊκής ΝΤΠ. Τα όνειρα των Εβραίων να κυβερνήσουν τον κόσμο μαζί με την Εβραϊκή συμμαχία της ΝΤΠ, θα συντριβούν. Επίσης μην ξεχνάμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην ρητορική τουλάχιστον ήταν κατά της ΕΕ.

Αναστάσιος

Scroll to Top