Το παν η παγκοσμιοποίηση

Το παν η παγκοσμιοποίηση

Μας λένε πως ασχολούμαστε υπερβολικά με την ΝΤΠ-ΕΕ και την Αντίσταση σε ΝΤΠ-ΕΕ. Στην σημερινή εποχή, αυτό το ζήτημα είναι το παν. Αυτό βρίσκεται πίσω από τα πάντα, παρασκηνιακά και αυτό είναι που καθορίζει τις εξελίξεις, διεθνώς και στην Ελλάδα. Πρέπει οι άνθρωποι να το καταλάβουν. Στην πολιτική, εκτός από αυτά που φαίνονται, η επιφάνεια, η σκηνή, υπάρχει και πολύ παρασκήνιο, περισσότερο από το προσκήνιο.

Στο παρασκήνιο της πολιτικής, εγχώρια και διεθνώς, ο ανταγωνισμός μεταξύ Νεοταξιτών και αντιπάλων είναι αυτός που καθορίζει τις εξελίξεις. Οι εγχώριοι Νεοταξίτες έχουν μια αδικαιολόγητη βεβαιότητα που πηγάζει από την άγνοια των διεθνών καταστάσεων. Οι διεθνείς εξελίξεις θα επηρεάσουν πάρα πολύ τα πράγματα στην Ελλάδα και έρχονται τεράστιες αλλαγές, περισσότερο στην κεντροδεξιά.

Ή συμφωνεί κανείς και είναι ευχαριστημένος με αυτά που κάνει η ΝΤΠ - ΕΕ και με εκεί που θέλει να πάει την Ευρώπη και τον κόσμο ή δεν συμφωνεί. Όποιος δεν συμφωνεί, ανήκει στην Αντί - ΝΤΠ. Όλοι οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν ανήκουν στην Αντί - ΝΤΠ. Στην ΝΤΠ ανήκει η ψευτοελίτ των Νεοταξιτών και οι βλάκες που έχουν κατορθώσει να κοροϊδεύουν. Το ευχάριστο είναι πως κάθε μέρα που περνάει, η Αντί - ΝΤΠ μεγαλώνει και η ΝΤΠ μικραίνει. Το δυσάρεστο είναι πως αυτό γίνεται ακόμη με πολύ αργούς ρυθμούς. Ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα.

Υπάρχει η ψευδαίσθηση πως η Αντί - ΝΤΠ είναι ενάντια σε οποιαδήποτε παγκοσμιοποίηση. Αυτό είναι λάθος. Είναι κατά του σχεδίου ΝΤΠ - ΕΕ και υπέρ μιας ήπιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης με πολύ μεγαλύτερη αυτονομία των χωρών. Συζητάει την δημιουργία γκρουπ χωρών ή Ενώσεων αλλά πολύ διαφορετικής μορφής από αυτά που ετοιμάζει η ΝΤΠ - ΕΕ.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω πως το σχέδιο ΝΤΠ - ΕΕ προβλέπει την δημιουργία τεσσάρων ηπειρωτικών Ενώσεων, Ευρωπαϊκής, Αμερικανικής, Ασιατικής, Αφρικανικής. Η ΕΕ αποτελεί το πείραμα, το μοντέλο πάνω στο οποίο θα στηριχτούν και οι άλλες. Αυτές θα είναι κάτω από μία Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία.

Υπάρχει η ψευδαίσθηση πως η Αντί - ΝΤΠ είναι δεξιά. Έχει μια βάση αλλά δεν είναι σωστό. Και οι Νεοταξίτες και οι Αντινεοταξίτες βρίσκονται σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όμως σε κάποιους χώρους είναι πιο δυνατή η ΝΤΠ και σε άλλους χώρους είναι πιο δυνατή η Αντί - ΝΤΠ. Η ΝΤΠ είναι ισχυρή στην κεντροαριστερά, περισσότερο στο κεντρώο τμήμα και στο κέντρο. Η Αντί - ΝΤΠ είναι ισχυρή στην κεντροδεξιά, στην αριστερά και στο αριστερό τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας.

Για αυτό υπάρχει πολύ λογική εξήγηση. Ο σκοπός της ΝΤΠ - ΕΕ είναι ένας τελικός σοσιαλισμός. Δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο τελικός σοσιαλισμός αλλά πιθανολογούμε πως είναι ο Τρίτος Δρόμος που είναι κεντροαριστερά προς το κέντρο, τύπου Σημίτη - Μητσοτάκη. Όπως και η ιδεολογία των Ναζί, έχει ως βάση τον σοσιαλισμό και ενσωματώνει κάποια στοιχεία δεξιάς. Έτσι η ΝΤΠ είναι πιο δυνατή στους χώρους γύρω από τον τελικό σοσιαλισμό που επιδιώκουν να επιβάλλουν ως μοναδική ιδεολογία ενώ η Αντί - ΝΤΠ στο υπόλοιπο πολιτικό φάσμα.

Στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, τα κόμματα εξουσίας είναι στην κεντροαριστερά και στην κεντροδεξιά. Η αριστερά δεν έχει κόμματα εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κόμμα εξουσίας, σταμάτησε να είναι αριστερά. Είναι σοσιαλδημοκρατία που πιάνει και την παλιά αριστερά. Ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων ανήκουν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και όχι της αριστεράς.

Θα μπορούσε να είναι Αντί - ΝΤΠ στο χώρο που βρίσκεται διότι είναι αριστερό τμήμα σοσιαλδημοκρατίας και όχι κεντρώο. Είναι περίπου στον ίδιο χώρο με τον Μελανσόν στην Γαλλία αλλά έχουν μια τεράστια διαφορά. Ο Μελανσόν είναι Αντί - ΝΤΠ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΝΤΠ. Όσον αφορά τα κόμματα εξουσίας, στην κεντροαριστερά επικρατούν οι Νεοταξίτες και στην κεντροδεξιά οι Αντινεοταξίτες. Σε ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, η κεντροδεξιά είναι Αντί - ΝΤΠ. Δεν συμβαίνει στην Γερμανία και δεν συμβαίνει ακόμη στην Ελλάδα αλλά θα συμβεί σίγουρα. Το δυσάρεστο είναι πως αργεί.

Παύλος

Scroll to Top