Βοήθησε μας κύριε Τραμπ

Βοήθησε μας κύριε Τραμπ!

Βγαίνουν διάφοροι συγγενείς αγνοουμένων στα social media και ζητούν αόριστα να τους βοηθήσουν. Πιθανώς οι συγγενείς τους να είναι μεταξύ των ομήρων. Δεν το ζητούν σωστά. Αντί να λένε «βοηθήστε μας» θα πρέπει να λένε «βοήθησε μας Τραμπ» ή ευγενικότερα «βοηθήστε μας κύριε Τραμπ». Διότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να τους βοηθήσει. Αν το ζητήσουν, είμαι σίγουρος πως ο Τραμπ θα τους βοηθήσει.

Έχω πολύ μεγάλη κατανόηση προς το δράμα αυτών των ανθρώπων. Αυτοί βέβαια δεν είχαν καμία απολύτως κατανόηση για το δράμα των Παλαιστινίων επί δεκαετίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο ο Τραμπ μπορεί να τους βοηθήσει. Ο πρωθυπουργός τους Νετανιάχου είναι έτοιμος να εισβάλει στην Γάζα.

Αυτό θα σημάνει τον θάνατο των ομήρων. Ο Μπάιντεν απλά τον ρώτησε για τους ομήρους αλλά δεν τον απέτρεψε. Η μόνη τους ελπίδα αυτή τη στιγμή είναι ο Τραμπ. Ο χρόνος κυλάει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει η εισβολή των Ισραηλινών στην Γάζα. Τότε οι δικοί τους άνθρωποι, θα φύγουν σίγουρα απο την ζωή, αν είναι ακόμη ζωντανοί.

Αυτό που χρειάζεται απαραιτήτως είναι μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός. Να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Η προσωρινή μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμη ή να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες. Να μιλήσει ο Νετανιάχου με τον Τραμπ. Μετά να μιλήσει ο Τραμπ με τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Ο Μπάιντεν δεν μιλάει ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα μιλήσουν με την Χαμάς, την Χεζμπολάχ, το Ιράν, το Κατάρ κλπ. Όλα αυτά θέλουν χρόνο. Αν τελικά αποφασίσουν οι Ισραηλινοί να μπουν στην Γάζα, μπορούν να το κάνουν σε δύο - τρεις μέρες. Χρειάζεται μια κατάπαυση το πυρός έστω και για δύο - τρεις μέρες. Να δουν τι μπορούν να κάνουν αυτοί που θέλουν να προσπαθήσουν και αν δεν τα καταφέρουν, να συνεχίσουν τον πόλεμο.

Δεν νομίζω πως αρκεί να μιλήσει ο Νετανιάχου με τον Τραμπ. Πιστεύω πως πρέπει άμεσα να αναλάβει ο Τραμπ την Προεδρία των ΗΠΑ. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα. Νομίζω πως δεν υπάρχει δυνατότητα πρόωρων εκλογών και ο μόνος που μπορεί να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο είναι η Αντιπρόεδρος. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, πρέπει ο Τραμπ να αναλάβει ανεπίσημα καθήκοντα Προέδρου, να κάνει τις συνεννοήσεις ώστε με το που θα γίνει Πρόεδρος, άμεσα να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.

Ανδρέας

Scroll to Top