Να μιλήσει με τον Τραμπ

Να μιλήσει με τον Τραμπ

Μίλησε ο Νετανιάχου με τον Μπάιντεν και τον ενημέρωσε πως επίκειται εισβoλή των Ισραηλινών στη Γάζα. Καλά έκανε αφού ο Μπάιντεν είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ και οι ΗΠΑ είναι ο βασικός σύμμαχος του Ισραήλ. Όμως ο Νετανιάχου, προτού επιχειρήσει το οτιδήποτε, πρέπει να μιλήσει κατεπειγόντως στον Τραμπ διότι μόνο ο Τραμπ θα μπορέσει να σώσει το Ισραήλ όπως έχει εξηγηθεί.

Ο Τραμπ έχει καλές ή καλούτσικες σχέσεις με τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Προηγείται αυτή την στιγμή με δέκα μονάδες στις δημοσκοπήσεις. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, ο Τραμπ είναι η μόνη ελπίδα για το Ισραήλ και τους Εβραίους. Σε ένα χρόνο μπορεί να είναι Πρόεδρος. Αντί να προσπαθούν να τον εξοντώσουν οι Εβραίοι της Αμερικής, θα πρέπει να τον βγάλουν Πρόεδρο για να σώσει το Ισραήλ και τους ίδιους.

Αυτοί που κατονομάζονται ως σύμμαχοι της Χαμάς, υπολογίζουν την Ρωσία και την Τουρκία. Κάποιοι τοποθετούν την Τουρκία στους συμμάχους των Παλαιστινίων ενώ άλλοι στους ουδέτερους. Το Ιράν είναι σαφώς στους συμμάχους. Το Ισραήλ δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από την Χαμάς αλλά πολύ περισσότερο από αυτούς που θα σπεύσουν σε βοήθεια της Χαμάς.

Ο Τραμπ θα μιλήσει με τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Αν χρειαστεί, θα κάνει και ένα ταξίδι στην περιοχή. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα μιλήσουν με την Χαμάς, το Ιράν, το Κατάρ κλπ και θα διευθετηθεί το θέμα. Ο Τραμπ θα γίνει Πρόεδρος σε ένα χρόνο, αν κερδίσει τις εκλογές. Το πρόβλημα είναι πως πιθανές ενέργειες του Ισραήλ, θα είναι μη αναστρέψιμες. Ο Τραμπ θα μπορέσει να βοηθήσει το Ισραήλ σε ένα χρόνο, αν τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει πάρα πολύ.

Αν έχουν προχωρήσει πολύ δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Ο Νετανιάχου είχε καλές σχέσεις με τον Τραμπ, ίσως καλύτερες από ό,τι με τον Μπάιντεν καθώς βρίσκονται στον ίδιο πολιτικό χώρο. Βέβαια ο πονηρός Εβραίος το γύρισε με το που εξελέγη ο Μπάιντεν. Ο Τραμπ λέγεται πως είπε« f#ck him» μετά την κωλοτούμπα του πονηρού Εβραίου. Τώρα θα πρέπει να προσκυνήσει τον Τραμπ για να σώσει το Ισραήλ και τους απανταχού Εβραίους.

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα του πει ο Τραμπ αφού μιλήσει με τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Μπορεί να του πει να εισβάλει ή να μην εισβάλει στη Γάζα. Δεν θα περιοριστεί μόνο στην εισβολή η συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, ο Νετανιάχου δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτό που θα του πει ο Τραμπ. Πρέπει όμως απαραιτήτως να μιλήσει άμεσα με τον Τραμπ, πριν κάνει το οτιδήποτε. Αλλιώς ούτε ο Τραμπ θα μπορέσει να σώσει το Ισραήλ και τους Εβραίους. Κι αν δεν θα μπορέσει ο Τραμπ δεν θα μπορέσει κανένας. Θα είναι το τέλος του Ισραήλ και των Εβραίων. 

Στέφανος

Scroll to Top