Υιός Θεού, προφήτης ή απατεώνας;

Υιός Θεού, προφήτης ή απατεώνας;

Υπήρξαν αμέσως ερωτήσεις από αναγνώστες, σχετικά με το άρθρο «Δυτικοευρωπαϊκή ανωμαλία». Πρέπει να τονίσουμε κάτι. Στην Χριστιανική θρησκεία, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος έχει εξέχουσα θέση, υπάρχει μεγάλος σεβασμός. Αντιθέτως όμως οι Ιωαννίτες δεν έχουν καθόλου σεβασμό για τον Ιησού Χριστό. Σίγουρα δεν αναγνωρίζουν την θεία φύση του.

Πιθανότατα τον θεωρούν μεγαλο-απατεώνα, ψευτο - προφήτη, κλέφτη που έκλεψε την διδασκαλία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και παρίστανε τον προφήτη ενώ ο πραγματικός προφήτης ήταν ο Ιωάννης Πρόδρομος. Οι Χριστιανοί θεωρούν πως ο Πρόδρομος όπως λέει και η λέξη προηγήθηκε του Ιησού και προετοίμασε το έδαφος για την διδασκαλία του.

Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν τον Ιησού αναμάρτητο άνθρωπο και προφήτη αλλά κατώτερο του δικού τους Μωάμεθ. Δεν αναγνωρίζουν θεία φύση ούτε στον Ιησού ούτε στον Μωάμεθ. Δηλαδή έχουμε τρεις στάσεις ως προς τον Ιησού. Η μία είναι των επίσημων δογμάτων του Χριστιανισμού που αναγνωρίζουν την θεία φύση του Ιησού δηλαδή πως ήταν Υιός Θεού.

Η άλλη είναι των Μουσουλμάνων που δείχνουν κάποιο σεβασμό στον Ιησού, αναγνωρίζοντας τον ως αναμάρτητο και προφήτη αλλά κατώτερο του Μωάμεθ. Και η τρίτη είναι των Ιωαννιτών που θεωρούν τον Ιησού μεγαλοαπατεώνα, ψευτοπροφήτη και κλέφτη της διδασκαλίας του Ιωάννου του Προδρόμου. Η άποψη τους συμπίπτει με των Εβραίων που επίσης θεωρούν τον Ιησού απατεώνα.

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος κατά πάσα πιθανότητα ήταν Εσσαίος. Οι τρεις κύριες θρησκευτικές ομάδες των Εβραίων ήταν Εσσαίοι, Φαρισαίοι, Σαδδουκαίοι. Οι Εσσαίοι ζούσαν κοινοβιακά, μακριά από τους άλλους. Μάλλον η διδασκαλία του Ιωάννη ήταν αυτή των Εσσαίων. Δηλαδή οι Ιωαννίτες είναι εβραϊκό δόγμα ή εβραϊκή αίρεση και έχουν την ίδια άποψη για τον Ιησού με τους Εβραίους.

Οι Νεοταξίτες, πιθανότατα προέρχονται από τα Τάγματα Ναϊτών, Τευτόνων, Οσπιτάλιων ή Ιωαννιτών κλπ που έφυγαν Χριστιανοί και γύρισαν κάτι άλλο. Βέβαια όλα αυτά είναι αμφιλεγόμενα καθώς γινόντουσαν και γίνονται κρυφά. Δεν υπάρχει επίσημα θρησκεία Ιωαννιτών. Δεν είναι μια θρησκεία που προέρχεται από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο αλλά η θρησκεία της ομάδας των Εσσαίων που ήταν Εβραίοι και την μετέδωσε ο Πρόδρομος.

Για αυτό οι Νεοταξίτες έχουν στενή σχέση με τους Εβραίους καθώς και αυτοί είναι Εβραίοι και έχουν επίσης την χείριστη άποψη για τον Ιησού Χριστό. Σταδιακά στους κύκλους τους εισήλθαν και άλλοι αιρετικοί όπως επίσης και μειονότητες, θρησκευτικές, σεξουαλικές κλπ. Αυτή είναι η συμμαχία της ΝΤΠ, Εβραίοι, ομοφυλόφιλοι, σεξουαλικά αποκλίνοντες, αιρετικοί κλπ.

Παναγιώτης

Scroll to Top