Δολοφονία Μπακογιάννη

Δολοφονία Μπακογιάννη

Η πρόσφατη ιστορία των παρακολουθήσεων περιέχει Μπακογιάννη, γαλλογερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ και ΕΥΠ. Σύμφωνα με ένα πολύ πιθανό σενάριο, ο Δημητριάδης ενεργούσε ως ο μπροστινός του συστήματος που εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό. Το σύστημα αυτό ήταν κυρίως γαλλογερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ με την μεσολάβηση της γερμανόφιλης Μπακογιάννη.

Η Μπακογιάννη μεσολάβησε σε Σημίτη, Βενιζέλο, Λοβέρδο κλπ ώστε να συνδράμουν στην εκλογή του Μητσοτάκη, αρχικά στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και στην συνέχεια στην πρωθυπουργία. Αν δεν γινόταν αυτή η πολύ κρίσιμη παρέμβαση, είναι πολύ πιθανό πως ο Μητσοτάκης δεν θα κατάφερνε να εκλεγεί ούτε καν στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εκσυγχρονιστές κατέβηκαν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ να ψηφίσουν Μητσοτάκη και ο Μητσοτάκης είχε στήριξη από τα εκσυγχρονιστικά ΜΜΕ. Σε αντάλλαγμα, η Θοδώρα Μπακογιάννη ήταν συναρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και ασκούσε μαζί με τον Κυριάκο πρωθυπουργικά καθήκοντα, βρισκόμενη σε συνεννόηση με το σύστημα Σημίτη, Βενιζέλου, Λοβέρδου κλπ.

Το όνομα Μπακογιάννη, το γαλλογερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ και η ΕΥΠ μας ξυπνούν μνήμες που μας πάνε πολλά χρόνια πίσω, τριάντα περίπου, τον Σεπτέμβριο του 1989. Στις 26 του μήνα δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης από την 17Ν. Ανάμεσα σε άλλα υποστηρίχτηκε στην προκήρυξη πως ο Μπακογιάννης μαζί με τον Κοσκωτά είχαν κλέψει πολλά χρήματα από την Γραμμή και την Τράπεζα Κρήτης.

Εκείνη την εποχή, ο Μπακογιάννης είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκυβέρνηση ΝΔ – Συνασπισμού. Υποτίθεται πως το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, το είχε περάσει ολόκληρο στο γραφείο του Συνασπισμού και για αυτό δεν συνοδεύτηκε από τον φρουρό του, το επόμενο πρωί στο γραφείο του. Επίσης η υπόθεση Κοσκωτά ήταν στα φόρτε της.

Ο Κοσκωτάς είχε αγοράσει την Γραμμή από τον Μπακογιάννη το 1982. Υπερασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που μέχρι τότε δεν ανήκε στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν γνωστός του Λαλιώτη από το Παρίσι και οι δύο ανήκουν στο γαλλόφιλο ΠΑΣΟΚ. Όπως έχει εξηγηθεί σε πολλά άλλα άρθρα*, σοβαρές ενδείξεις παραπέμπουν σε διασυνδέσεις της 17Ν με το γαλλόφιλο και γερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την ΕΥΠ. Ο Γιωτόπουλος συνδεόταν με πρόσωπα του αντιδικτατορικού αγώνα στο Παρίσι, την εποχή της Δικτατορίας.

Είχε συμμετάσχει σε βομβιστική επίθεση στην Αμερικανική πρεσβεία. Η 17Ν ήταν οργάνωση πολλαπλών σκοπών. Πιθανότατα δεν το γνώριζαν αυτό οι στρατιώτες του εκτελεστικού βραχίονα. Από τους βασικούς στόχους της 17Ν ήταν η τιμωρία των χουντικών και η τρομοκράτηση των Αμερικανών ώστε να μειωθεί σημαντικά η επιρροή τους στην Ελλάδα, προς όφελος Γαλλίας και Γερμανίας.

Πέρα από αυτό, εξυπηρετούσε κομματικά συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα της γαλλογερμανικής φράξιας όπως επίσης και επιχειρηματικά συμφέροντα φιλικά προσκείμενων επιχειρηματιών. Άτομα του γαλλογερμανόφιλου ΠΑΣΟΚ που είχαν διασυνδέσεις με την 17Ν, είχαν επίσης διασυνδέσεις και με την ΕΥΠ ή ανήκαν στην ΕΥΠ. Το γαλλογερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε την 17Ν και την ΕΥΠ για τους σκοπούς του. Πιθανολογείται πως μπορεί να υπήρχε και εμπλοκή γαλλικών και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Παρομοίως φαίνεται πως στην περίπτωση των υποκλοπών, το γαλλογερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε πάλι την ΕΥΠ για τους σκοπούς του. Έδινε εντολή στην Μπακογιάννη που με την σειρά της έδινε κατευθύνσεις στον Δημητριάδη. Ήταν ο φουνταριστός του συστήματος που στήριζε τον Μητσοτάκη. Ο όρος φουνταριστός προέρχεται από τον πόλο και σημαίνει ο πιο προωθημένος. Είναι κάτι ανάλογο με τον σεντερφόρ. Δηλαδή η Θοδώρα Μπακογιάννη ήταν κεντρικό προωθημένο χαφ και ο Δημητριάδης το σέντερ-φορ της ομάδας – συστήματος που έφερε τον Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ και την πρωθυπουργία.  

Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν γερμανόφιλος και από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Ήταν διευθυντής του ελληνόφωνου προγράμματος της Βαυαρικής ραδιοφωνίας που αναμεταδιδόταν από την Deutsche Welle. Είναι περίεργο πως το γαλλογερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησε στον αντιδικτατορικό αγώνα, αποφάσισε να εκτελέσει ένας γερμανόφιλο, από αριστερή οικογένεια που επίσης πρωταγωνίστησε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, μπορεί να βρισκόταν στα γραφεία του Συνασπισμού μέχρι κάποια ώρα αλλά στην συνέχεια ήταν με κάποια ερωμένη. Ένα σενάριο λέει πως μπορεί να ήταν τιμωρία η δολοφονία επειδή εξευτέλιζε την οικογένεια του πρωθυπουργού με τις εξωσυζυγικές του σχέσεις. Δεν σημαίνει πως πράγματι ήταν έτσι. Πάντως τα παιδιά του οφείλουν να το ερευνήσουν πολύ καλά και ιδίως ο Κώστας.

Η Αλεξία δεν φαίνεται πολύ έξυπνη. Δεν λέω πως είναι χαζή. Δήλωσε πως θέλει να κοιμηθεί με τον άνθρωπο που αποκάλυψε τους δολοφόνους του πατέρα της, εννοώντας τον Χρυσοχοΐδη και σύμφωνα με πληροφορίες το έκανε για αρκετό καιρό. Μόνο που ο Χρυσοχοΐδης ήταν ο άνθρωπος που συγκάλυψε τους δολοφόνους του πατέρα της επειδή έβαλε τον εκσυγχρονιστικό Πασοκισμό του πάνω από τα καθήκοντα της θέσης του και της ψευτο-φιλικής στάσης του προς τις ΗΠΑ.

Θα ήταν τεράστιο πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ, τον γαλλογερμανόφιλο κύκλο, την ΕΥΠ να αποκαλυπτόταν πως όλα αυτά εμπλεκόντουσαν με την 17Ν. Ίσως ο Γιωτόπουλος να ξέρει τον λόγο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη αλλά ενδέχεται να του έδιναν μόνο τις εντολές χωρίς να εξηγούν το γιατί. Οφείλει ο Κώστας Μπακογιάννης να το ψάξει όσο μπορεί.

*κάντε αναζήτηση με 17Ν

Χαράλαμπος

Scroll to Top