… η Μιμή

. . . η Μιμή

Ο Μημίτης ...

Ο Σημίτης περιθωριοποίησε την Μιμή μετά την εκλογή του. Όμως σύμφωνα με ένα σενάριο, συνέβαλε σημαντικά στην εκλογή του. Τα αδέλφια Ζιάγκα, ο Παπούλιας, ο Σημίτης, η Μερκούρη, ο Λαλιώτης, η Μιμή ήταν άνθρωποι του Άξονα Γερμανίας - Γαλλίας. Η Μιμή είχε στενές σχέσεις με Ζιάγκα - Παπούλια. Πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στην Βηρυτό. Ο πατέρας της υποστράτηγος του Πεζικού Κωνσταντίνος Λιάνης ήταν στρατιωτικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας. Η Μιμή πήγαινε σε γαλλικό σχολείο και έμαθε τόσο καλά Γαλλικά που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά.

Ο Λίβανος έγινε Γαλλική Αποικία μετά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ελεγχόταν από την κυβέρνηση του Βισύ. Η Βηρυτός λέγεται Παρίσι της Ανατολής και τα Γαλλικά είναι η δεύτερη γλώσσα πολλών Λιβανέζων. Σε ηλικία 20 χρονών, η Μιμή δούλευε σε φαρμακείο στην Κυψέλη και σκόπευε να παντρευτεί τον φαρμακοποιό. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερα Γαλλικών σε παιδιά. Από το 1976 ήταν αεροσυνοδός της Ολυμπιακής. Την περίοδο 1980-1982 παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, κινηματογράφου, ιστορίας της τέχνης στο Παρίσι.

Με τον πρώτο της σύζυγο αρχιτέκτονα - πολεοδόμο Αλέξη Καπόπουλο, έκαναν πολιτικό γάμο το 1983 και χώρισαν το 1987. Είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας, γεννημένοι το ’39 και το ’55. Ο Καπόπουλος σπούδασε αρχικά στο Πολυτεχνείο και στην συνέχεια στην Γαλλία με την οποία διατήρησε στενές σχέσεις. Έκαναν μαζί την εκπομπή «Μισό-μισό» στην ΕΡΤ, με θέμα την ισότητα των δύο φύλων. Είχαν την βοήθεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου που ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. Η εκπομπή δεν έκανε πολλά επεισόδια λόγω χαμηλής ακροαματικότητας.

Αφού επέστρεψε από το Παρίσι, ανήκε στο πρωθυπουργικό πλήρωμα που σέρβιρε τον πρωθυπουργό τότε Ανδρέα Παπανδρέου. Τον Απρίλιο του 1986, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Κατσιφάρα, ταξίδεψε στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Τενγκ Σιαοπίνγκ. Τότε ξεκίνησε η σχέση της Μιμής με τον Παπανδρέου. Έγινε γνωστή όταν νοσηλευόταν στο Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς. Παντρεύτηκαν στις 13 Ιουλίου 1989. Το 1993, ο Παπανδρέου επανήλθε στην εξουσία και η Μιμή ανέλαβε το ιδιαίτερο γραφείο του. Σύμφωνα με ένα σενάριο, η Μιμή εν αγνοία της προετοίμαζε το έδαφος για τον Σημίτη.

Ο Άξονας Γερμανίας - Γαλλίας ήθελε να αποκτήσει γερό έλεγχο στην Ελλάδα και να την υποδουλώσει. Έτσι προωθούσε τον Σημίτη για να το κάνει. Η Μιμή διέλυσε τον κύκλο των Παπανδρεϊκών, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούσε τα σχέδια του Σημίτη. Γερμανογαλλόδουλοι κινούσαν τα νήματα. Μετά την πέταξαν αφού εκπλήρωσε το έργο της. Ο Μιχάλης Ζιάγκας ήταν από τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ με τα οποία είχε σχέση η 17Ν. Ο Γιωτόπουλος είχε ζήσει πολλά χρόνια στην Γαλλία και η γυναίκα του είναι Γαλλίδα. Η 17Ν και άλλες παρόμοιες οργανώσεις, εν αγνοία των περισσοτέρων μελών τους, απετέλεσαν παρακράτος του γερμανογαλλόδουλου ΠΑΣΟΚ.

Γερμανικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες μαζί με το γερμανογαλλόδουλο πασοκικό τμήμα της ΕΥΠ, συνέβαλαν στις δολοφονίες Γρηγοράκων και Καλαποθαράκου ώστε να προωθήσουν τον Στεφανάκο ως νονό των νονών. Ο Βασίλης Στεφανάκος ήταν από αριστερή οικογένεια και είχε σπουδάσει στην Σουηδία. Ήταν παρακράτος του γερμανογαλλόδουλου ΠΑΣΟΚ. Ο Καλαποθαράκος είχε σχέσεις με αντίπαλο τμήμα της ΕΥΠ. Το γερμανογαλλόδουλο πασοκικό τμήμα της ΕΥΠ διατηρούσε διαύλους επικοινωνίας και με τον Στεφανάκο και με αριστερές οργανώσεις όπως η 17Ν και τους έκανε το συμπεθεριό.

Η δολοφονία Μπακογιάννη ήταν τιμωρία γιατί ένας πεινασμένος χωριάτης που τον έκαναν κύριο, ντρόπιαζε την οικογένεια του πρωθυπουργού με εξωσυζυγικές σχέσεις. Σύμφωνα με άλλη άποψη ήταν τιμωρία γιατί μεσολάβησε στην συγκυβέρνηση αριστεράς - Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση ήταν τιμωρία του πασοκικού γερμανογαλλόδουλου παρακράτους. Το παραπάνω σενάριο μπορεί να είναι μακράν της αλήθειας. Εμένα όμως δεν μου φαίνεται καθόλου μα καθόλου απίθανο.    

Οι γαλλόδουλοι δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τους γερμανόδουλους. Τα ίδια σκατά είναι πάνω κάτω, οι γερμανόδουλοι είναι μισό κλικ χειρότεροι. Γερμανία και Γαλλία μας παίζουν το παιχνίδι καλός μπάτσος - κακός μπάτσος. Και ο καλός μπάτσος και ο κακός το ίδιο πράγμα επιδιώκουν, την ομολογία. Ο ένας το κάνει με το καλό και ο άλλος με το άγριο. Η Γερμανία και οι γερμανόδουλοι, η Γαλλία και οι γαλλόδουλοι, το ίδιο επιδιώκουν, την καταστροφή και την υποδούλωση της χώρας. Οι πρώτοι το κάνουν με το άγριο και οι δεύτεροι με το καλό αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος.

Εξάλειψη εμποδίων

Σταύρος

Scroll to Top