Εφεδρική πρόταση

Εφεδρική πρόταση

Αναφέρονται διάφορα σενάρια για ομαδοποίηση χωρών. Πρέπει να αναφέρουμε ένα σενάριο που αυτή την στιγμή αποτελεί εφεδρεία. Έχει λίγες πιθανότητες καθώς υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Πάντως για εμάς δεν αλλάζει κάτι, ίσως μάλιστα να είναι καλύτερα. Θα είμαστε με τις Ορθόδοξες χώρες, στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας. Αλλάζει η Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία.

Θα εξηγήσω το σενάριο και τις δυσκολίες που έχει. Σύμφωνα με αυτό το εφεδρικό σενάριο, Καναδάς - ΗΠΑ - Μεξικό δημιουργούν ένα γκρουπ. Ο πληθυσμός τους είναι περίπου 500 εκατομμύρια και άλλο τόσο είναι ο πληθυσμός των υπόλοιπων χωρών, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Δηλαδή όλη η Αμερική χωρίζεται σε δύο γκρουπ.

Η μία δυσκολία είναι πως ενώ Καναδάς και ΗΠΑ είναι πολύ σχετικές χώρες, το Μεξικό είναι πολύ διαφορετικό από πολλές απόψεις. Διαφέρει σε οικονομικό επίπεδο, νοοτροπία, πολιτισμικά, φυλετικά. Είναι η τρίτη χώρα σε ποσοστό Ινδιάνων με 22% ενώ στην Αργεντινή είναι 2% και στις ΗΠΑ 1,5%. Οι άποικοι ήταν Ισπανοί και η κουλτούρα μεταξύ Ινδιάνικης και Ισπανικής.

Είναι πολλοί στις ΗΠΑ που θα προτιμούσαν να βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ μαζί με Βρετανία, Ιρλανδία και χώρες όπως Νορβηγία - Δανία ακόμη και Ισπανία - Πορτογαλία. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως έρχονται πιο κοντά στην Ευρώπη. Βέβαια με το Μεξικό υπάρχουν χερσαία σύνορα ενώ με τις χώρες που προαναφέρθηκαν δεν υπάρχουν. Εκτός αυτού υπάρχει πρόβλημα με την Βρετανία.

Είναι εκτός ΕΕ και δεν μπορεί να ξαναμπεί για ένα μεγάλο διάστημα. Αν δεν βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με ΗΠΑ - Καναδά - Ιρλανδία και ίσως άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, θα είναι εκτός ομαδοποίησης. Επιπλέον δεν θέλουν να βρεθούν πάλι σε αυτή την ΕΕ, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ενώ στο γκρουπ με τις ΗΠΑ θα έχουν οι χώρες πολύ μεγαλύτερη αυτονομία. Επίσης θα μπορέσουν να αναπτύξουν σχέσεις με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, ότι απομείνει από την σημερινή ΕΕ.

Αναφέρθηκε πως υπάρχει μια περιοχή δυτικά των Ορθόδοξων χωρών που ανήκει φυλετικά στην Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, Ουγγαρία και Βαλκανικές χώρες κολλάνε με την Ανατολική ΕΚ (Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία) ενώ Δυτικές Σλαβικές (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία), Βαλτικές (Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία) και Φινλανδία κολλάνε στην Κεντρική ΕΚ.

Όμως αν τελικά οι ΗΠΑ βρεθούν με Καναδά και Μεξικό, όλη η περιοχή θα προστεθεί στην Ανατολική ΕΚ. Οι πληθυσμοί των χωρών σε εκατομμύρια κατοίκους είναι : Πολωνία 38,5 Τσεχία 10,2 Σλοβακία 5,4 Βαλτικές χώρες 6,2. Αθροιστικά είναι περίπου 60 εκατομμύρια. Ουγγαρία και μη Ορθόδοξες Βαλκανικές είναι 22 εκατομμύρια. Αν τις προσθέσουμε, τότε γίνονται 82 εκατομμύρια.

Μαζί με τις Ορθόδοξες που είναι 250 εκατομμύρια αθροίζονται σε 330 εκατομμύρια δηλαδή όσο και ο πληθυσμός των ΗΠΑ. Μπορεί να προστεθούν και άλλες χώρες όπως πχ η Τουρκία που έχει πληθυσμό 85 εκατομμύρια. Όσον αφορά την Βρετανία, αρκετά αργότερα, ίσως ξαναμπεί στην Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, αν έχει κάπως αλλάξει εν τω μεταξύ.

Ένα από τα προβλήματα τους ήταν πως δεν ήθελαν μετανάστες από Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ που είχαν το νόμιμο δικαίωμα να ζήσουν και να δουλέψουν στην Βρετανία. Αν οι Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε ξεχωριστή Κοινοπολιτεία, ένα από τα προβλήματα των Βρετανών λύνεται. Βέβαια είχαν και άλλα που θα πρέπει κάπως να λυθούν, πριν ξαναμπούν σε ένα μέρος της πρώην ΕΕ.

Να συνοψίσουμε το σενάριο. Δεν δημιουργείται η Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία με ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Ιρλανδία. Οι ΗΠΑ θα είναι σε ένα γκρουπ με Καναδά και Μεξικό. Η Ευρώπη χωρίζεται σε Δυτική και Ανατολική Κοινοπολιτεία. Μετά από αρκετό καιρό και αφού γίνουν αρκετές αλλαγές, η Βρετανία μπαίνει ξανά στην Δυτική ΕΚ.

Πολωνία και Φινλανδία δύσκολα θα κολλήσουν στην Ανατολική ΕΕ. Η Γερμανία θέλει ζωτικό χώρο γύρω γύρω. Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Βαλτικές τον προσφέρουν. Επίσης έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με κάποιες από αυτές τις χώρες. Επομένως είναι ένα σενάριο με αρκετές δυσκολίες που αποτελεί όμως μια εφεδρεία ή καβάντζα.

Δηλαδή αν οι Νεοταξίτες τα στυλώσουν και μουλαρώσουν, ίσως τους δοθεί αυτή η εναλλακτική. Πάντως οι Αντινεοταξίτες στις ΗΠΑ, προτιμούν την ομαδοποίηση με Βρετανία - Ιρλανδία και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, παρά με το Μεξικό. Επίσης το προτιμούν στην Βρετανία αρκετοί, μάλλον οι περισσότεροι. Θα ήταν αλλόκοτο να ξαναβρεθούν στην ΕΕ, έστω και αν είναι μικρότερη δηλαδή η Δυτική Ευρώπη μόνο.

Ίσως για εμάς να είναι καλύτερα το εφεδρικό σενάριο, διότι η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία παίρνει ένα μεγαλύτερο τμήμα από την Ευρώπη, όλες τις χώρες που φυλετικά ανήκουν στην Ανατολική Ευρώπη δηλαδή όλες τις πρώην κομμουνιστικές και Φινλανδία. Από την στιγμή που οριστικά δεν θα είμαστε σίγουρα μαζί με ΗΠΑ - Βρετανία, τότε μας απασχολεί λίγο πως θα γίνει η δική τους ομαδοποίηση και τι μοντέλο θα εφαρμόσουν.

Θεόδωρος

Scroll to Top