Επιτέλους Νέα Γιάλτα!

Επιτέλους Νέα Γιάλτα!

Επιτέλους όπως φαίνεται θα έχουμε Νέα Γιάλτα, κάτι που λέμε εδώ και χρόνια. Να θυμίσω πως η πρώτη συμφωνία της Γιάλτας ήταν μεταξύ των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ΗΠΑ, Βρετανίας, Ρωσίας. Η Γαλλία επιθυμούσε πολύ να συμμετέχει αλλά η συμβολή της στη νίκη των Συμμάχων ήταν ασήμαντη. Επιπλέον υπήρχε αντιπάθεια μεταξύ Ντε Γκωλ και Ρούσβελτ.

Οι τρεις νικητές «μοίρασαν» τον κόσμο σε ζώνες επιρροής. Η Κίνα ήταν επίσης με το μέρος των νικητών αλλά δεν συμμετείχε στην διάσκεψη της Γιάλτας καθώς αφορούσε περισσότερο την Ευρώπη όπου διεξήχθη περισσότερο ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Γερμανία και Ιταλία ήταν με την πλευρά των ηττημένων και επομένως δεν είχαν κανένα λόγο αφού παραδόθηκαν άνευ όρων.

Τρία είναι τα μοχθηρά, κακόβουλα, ρυπαρά έθνη που κατέλαβαν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία. Είναι τα ίδια έθνη που ίδρυσαν την Ένωση του Διαβόλου (ΕΕ) μαζί με τρεις μικρές χώρες την BeNeLux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο). Ευτυχώς όπως φαίνεται τα ρυπαρά έθνη δεν θα συμμετέχουν στο νέο «μοίρασμα» που θα γίνει.

Είναι θετική εξέλιξη πως η Ρωσία φαίνεται να τα βρήκε με τη Κίνα. Οι σιχαμεροί ευρώδουλοι ήλπιζαν πως αυτό θα οδηγούσε στην Ασιατική Ένωση. Το αρχικό γαλλογερμανικό σχέδιο ΕΕ - ΝΤΠ δημιουργούσε τουλάχιστον άλλες τρεις Ενώσεις όπως η ΕΕ και τις έβαζε κάτω από μια Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία. Ο διαχωρισμός της υφηλίου σε ηπείρους είναι τελείως παιδιάστικος που μόνο δεκάχρονα θα μπορούσαν να τον έχουν κάνει.

Τα προβλήματα που δημιουργεί έχουν αναφερθεί σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Κάτι που δεν έχω δει (σε προηγούμενα άρθρα) είναι η πληθυσμιακή δυσαναλογία. Ο πληθυσμός των ηπείρων είναι κατά σειρά: 1) Ασία 4,641 εκατομμύρια 2) Αφρική 1,340 εκατομμύρια 3) Ευρώπη 747 εκατομμύρια 4) Βόρειος Αμερική 592 εκατομμύρια 5) Νότιος Αμερική 430 εκατομμύρια 6) Αυστραλία 43 εκατομμύρια.

Στο παιδιάστικο σχέδιο παγκοσμιοποίησης ΕΕ - ΝΤΠ, η Αυστραλία έμπαινε στην Ασιατική Ένωση, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους Ευρωπαϊκής καταγωγής (στην πλειοψηφία τους) Αυστραλούς. Επίσης η Ρωσία θα περιλαμβανόταν στην Ασιατική Ένωση. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται στην Ασία αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι είναι Ευρωπαίοι Σλάβοι όπως οι περισσότεροι Ανατολικοευρωπαίοι. Η Ρωσία όπως και η Αυστραλία ήταν κατά του σχεδίου ΝΤΠ.

Προστέθηκε η Βρετανία μετά το Brexit καθώς με το παλιό σχέδιο μένει εκτός όλων των Ενώσεων. Στις ΗΠΑ επίσης υπήρχε και υπάρχει μεγάλη αντίδραση στο αρρωστημένο γερμανογαλλικό σχέδιο παγκοσμιοποίησης και εκφράστηκε (η αντίδραση) με την εκλογή του Τραμπ, κάποιου εκτός του πολιτικού συστήματος. Θεωρώ απίθανο να δέχτηκαν τελικά οι Ρώσοι τον βλακώδη γαλλογερμανικό διαχωρισμό της υφηλίου σε ηπείρους. Η Κίνα ήταν υπέρ γιατί την συνέφερε.

Η πρόσφατη φιλική συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Χσιάο Πιγκ μας κάνει να συμπεράνουμε πως η Κίνα συζητάει και άλλες εναλλακτικές. Δεν είναι ακριβώς δύο στρατόπεδα που δημιουργούνται αλλά μια τετραπολική matrix όπως έχει εξηγηθεί. Αν συμμαχούσε η Ρωσία με την Κίνα στρατιωτικά θα ήταν για να αυξήσει την επιρροή της στην Ανατολική Ευρώπη και όχι για να αποχωρήσει από την Ευρώπη όπως ονειρευόντουσαν οι ευρώδουλοι. Αυτό συμφέρει και την Κίνα γιατί έτσι η Ρωσία της αφήνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα ανατολικά.

Το θέμα της Ουκρανίας θα καταλήξει σε μια Νέα Γιάλτα με διαφορετικό τρόπο. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Άξονας δεν είχε λόγο καθώς ηττήθηκε. Εδώ δεν θα έχουμε νικητές και ηττημένους γιατί δεν θα γίνει πόλεμος. Μπορεί να πέσουν τουφεκιές και να κάνουν επέλαση οι Ρώσοι (και οι Τούρκοι;). Ό,τι γίνει δεν θα κρατήσει πολύ σε σχέση με τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Όταν έχουμε εμπόλεμη κατάσταση ή πλησιάζουμε σε αυτή «μιλάνε» οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι άλλοι σωπαίνουν.

Τα ρυπαρά έθνη Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία θα σωπάσουν και θα μιλήσουν AUKUS, Ρωσία, Κίνα. Να ξαναγράψω μια λίστα που έχει παρουσιαστεί πολλές φορές, με τις ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες του πλανήτη σύμφωνα με την Global Firepower: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Γαλλία, Βρετανία, Βραζιλία, Πακιστάν, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, Ιράν, Γερμανία, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Αυστραλία, Ισραήλ, Καναδάς.

Επειδή Ινδία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Καναδάς είναι μάλλον με την AUKUS και έχουν την ισχυρότερη στρατιωτική συμμαχία, η AUKUS θα έχει τον πρώτο λόγο αλλά Ρωσία και Κίνα δεν θα μείνουν δυσαρεστημένες. Αυτά που θα είναι δυσαρεστημένα θα είναι τα κακόβουλα έθνη Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας. Επίσης οι ευρώδουλοι στην Ελλάδα όχι μόνο θα δυσαρεστηθούν αλλά επιτέλους θα φύγουν από την διακυβέρνηση. 

Σταύρος

Scroll to Top