Φεύγουν με ελικόπτερα

Φεύγουν με ελικόπτερα

Είναι πιθανό να έχουμε δραματικές εξελίξεις μέχρι το τέλος του χρόνου ή μέχρι το καλοκαίρι και το αργότερο μέσα στο 2022. Αυτές θα είναι δυσάρεστες αλλά θα έχουν ως κατάληξη ένα χαρμόσυνο γεγονός. Θα φύγει νύχτα με ελικόπτερα, ένα μεγάλο μέρος του ευρώδουλου πολιτικού, μιντιακού, οικονομικού, στρατιωτικού συστήματος. Να τα πάρω με την σειρά για να γίνει κατανοητό πως μία αλυσίδα γεγονότων μπορεί να καταλήξει σε ένα τόσο χαρμόσυνο γεγονός για τους Έλληνες.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, να έχει γίνει με την έγκριση των ΗΠΑ ή χωρίς την έγκριση. Στην πρώτη περίπτωση δεν είναι το πρώτο βήμα για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα αλλά το πρώτο βήμα στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση. Είναι η αρχή τους εξόδου Γαλλίας - Ελλάδας και άλλων χωρών από την ΕΕ ώστε να προσαρτηθούν στην AUKUS. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα είναι μία μυστική συμφωνία σε ψηλό επίπεδο που δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα αλλά θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Να πάρουμε την άλλη περίπτωση τώρα. Αν η συμφωνία έγινε χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ, θα έχουν σίγουρα δυσαρεστηθεί αρκετά. Να προσθέσουμε την δυσαρέσκεια από την υπόθεση της 17Ν. Μπορεί να εμπλέκονται γαλλικές (και γερμανικές;) μυστικές υπηρεσίες και μεγάλα ονόματα γαλλόφιλων (και γερμανόφιλων;) στις δολοφονίες Αμερικανών. Η δυσαρέσκεια είναι τριπλή.

Εκτός από τις δολοφονίες υπάρχει δυσαρέσκεια για την συμπαιγνία και την κοροϊδία δεκαετιών. Δηλαδή ενώ γνώριζαν στην Ελλάδα και στην Γαλλία τι έχει γίνει, τους κορόιδευαν επί δεκαετίες. Επίσης για τον τόσο βρώμικο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε ώστε να μειωθεί η επιρροή των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Υποτίθεται πως είναι σύμμαχη χώρα και στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Παιχνίδια ανταγωνισμού παίζονται αλλά κινούνται μέσα σε κάποια πολιτισμένα όρια.

Υποτίθεται πως εκτός από την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας πρόκειται να ανανεωθεί και η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ. Είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να δεχτούν τίποτα μη ικανοποιητικό. Αν δεν τους ικανοποιεί αυτό που δίνει η ελληνική πλευρά, θα αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις και δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία. Επιπλέον υπάρχει η άποψη να σαμποτάρουν επίτηδες την συμφωνία.

Δηλαδή να προβάλουν υπερβολικές απαιτήσεις που δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει η ελληνική πλευρά ώστε να χαλάσει η συμφωνία. Αυτό θα αποβλέπει στις εξελίξεις που θα εξηγήσω παρακάτω. Με αυτές θα «ξεκαθαρίσει» μια και καλή η κατάσταση με τον δύσκολο τρόπο. Τώρα αν τυχόν η Ελλάδα δεχτεί τις υπερβολικές απαιτήσεις, είναι πιθανό να κάνουν την συμφωνία.

Η Τουρκία είναι πιο ισχυρή στρατιωτικά χώρα. Ο λόγος που δεν μας επιτίθεται, για να πάρει νησιά ή τμήμα της βορειανατολικής Ελλάδας, είναι πως την εμποδίζουν οι Ευρωπαίοι αλλά κυρίως ΗΠΑ και Ρωσία. Λέω κυρίως ΗΠΑ και Ρωσία γιατί αυτούς μετράνε περισσότερο επειδή έχουν πιο δυνατό στρατό. Είναι η πρώτη και η δεύτερη στρατιωτική δύναμη παγκόσμια.

Αν χαλάσει η συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας, δεν θα πουν στους Τούρκους να μας επιτεθούν. Απλά θα σταματήσουν να τους εμποδίζουν να μας επιτεθούν. Η Ρωσία πρέπει να είναι δυσαρεστημένη με την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας γιατί η Ελλάδα βάζει την Γαλλία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι η γειτονιά της Ρωσίας. Δηλαδή έχουμε δυσαρέσκεια των δύο στρατιωτικών υπερδυνάμεων

Με δεδομένη την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, οι Τούρκοι θα έχουν εξασφαλίσει την συνδρομή μιας ή περισσοτέρων άλλων χωρών, πριν ξεκινήσουν οτιδήποτε. Εξηγήθηκε ποιες χώρες μπορεί να συνδράμουν την Τουρκία. Δεν πρόκειται να μας επιτεθούν ξαφνικά ένα πρωί. Θα υπάρξει κλιμακούμενη ένταση για ένα διάστημα που θα καταλήξει σε θερμό επεισόδιο και θα είναι η αρχή του πολέμου.

Η Γαλλία θα σπεύσει να μας βοηθήσει λόγω της συμφωνίας. Αν δεν έρθουν προς βοήθεια, ακυρώνεται εκ των πραγμάτων η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας και είναι ένα μάθημα και ένα παράδειγμα προς αποφυγή για παρόμοιες συμφωνίες. Κανονικά πρέπει να έρθουν. Οι Τούρκοι θα έχουν ήδη εξασφαλίσει βοήθεια ικανή να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Μόλις αρχίσουν τα όργανα, θα φύγει ένα μεγάλο μέρος του ευρώδουλου πολιτικού, μιντιακού, οικονομικού, στρατιωτικού συστήματος, από φόβο για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Δεν θα είναι μόνο οι  κυβερνητικοί αλλά από όλο το πολιτικό φάσμα και πολλοί από αυτούς που φανερά η κρυφά στήριξαν την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Θα φύγουν με όποιο τρόπο μπορέσουν. Εκείνες τις ώρες θα επικρατεί ένα χάος με τον πόλεμο να έχει ξεκινήσει.

Πιθανώς να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις. Ακόμα και να μην ακυρωθούν, πόσους θα χωρέσουν; Προηγούνται όσοι έχουν κάνει κρατήσεις. Θα πάρουν ελικόπτερα, μικρά αεροπλάνα, κότερα, κρις κραφτ, βάρκες και ό,τι άλλο βρουν. Που θα πάνε; Η επίθεση θα είναι από ανατολικά επομένως θα φύγουν προς τα δυτικά. Που θα καταλήξουν; Πιθανώς στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από λίγο θα μεσολαβήσει η AUKUS με ειρηνευτικό σκοπό για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Ίσως να έχουμε ήδη απώλεια εδαφών. Αυτά δεν θα τα πάρουμε πίσω ή για να τα πάρουμε θα πρέπει να δώσουμε σημαντικά ανταλλάγματα. Όπως ένας πόλεμος το ’74 οδήγησε σε ολική ανατροπή του τότε συστήματος εξουσίας, έτσι και ένας πόλεμος το ’21 ή ’22 θα οδηγήσει σε ολική ανατροπή του σημερινού συστήματος εξουσίας.

Οι αλλαγές δεν θα γίνουν μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Δηλαδή θα γίνει μία Νέα Γιάλτα, ανάμεσα σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία με την Γαλλία (και την Γερμανία) πάλι απέξω. ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία έχουν προβλήματα μεταξύ τους. Ενδέχεται όμως να παραβλέψουν τα προβλήματα, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, για να επιτρέψουν την εξέλιξη που περιέγραψα που είναι προς το συμφέρον και των τριών χωρών όπως επίσης της Βρετανίας και σε βάρος της Γαλλίας.

Αυτό είναι ένα πιθανό (αλλά όχι βέβαιο) σενάριο που «ξεκαθαρίζει» μία και καλή την κατάσταση. Δεν ξέρω κατά πόσο το εξετάζουν σοβαρά στις ΗΠΑ. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως σε αντίθεση με την Ελλάδα, εξετάζουν ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. Σίγουρα ανάμεσα σε άλλα σενάρια θα έχουν εξετάσει και αυτό. Οι ΗΠΑ σε σχέση με Ελλάδα ή Γαλλία είναι όπως η μέρα με την νύχτα. Είναι πολλές δεκαετίες μπροστά.

Μιχάλης

Scroll to Top