Γονίδια Βυζαντίου και Ρως

Ρως του Κιέβου
Γονίδια Βυζαντίου και Ρως
Σε προηγούμενα άρθρα αναφέρθηκε πως υπάρχει ομοιογένεια εντός της Ανατολικής Ευρώπης και εντός της Δυτικής αλλά όχι μεταξύ τους. Σωστά έγινε η παρατήρηση από αναγνώστη πως εντός της Ανατολικής όπως και στη Δυτική, υπάρχουν διαφορές. Δεν είναι πανομοιότυπες όλες οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης ούτε όλες οι χώρες της Ανατολικής. Η φυλετική ομοιογένεια είναι μία παράμετρος της ομοιογένειας. Συνήθως συνοδεύεται από πολιτισμική, εννοώντας μουσική, χορό, κουζίνα, αρχιτεκτονική κλπ.
Οι χώρες που ήταν στο Βυζάντιο μοιάζουν όπως και οι χώρες που ήταν στο κράτος των Ρως. Το Βυζάντιο ήταν περισσότερο στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Ευρώπης. Δεν ήταν σταθερή η έκταση του κατά την διάρκεια των αιώνων. Σε γενικές γραμμές καταλάμβανε τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Επίσης περιλάμβανε τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου.
Το Βυζάντιο είχε στενές εμπορικές, πολιτισμικές, πολιτικές σχέσεις με το κράτος των Ρως που βρίσκονταν περίπου στην περιοχή Ουκρανίας - Λευκορωσίας - Ρωσίας. Ρώσοι - Λευκορώσοι και Ουκρανοί προέρχονται από το κράτος των Ρως. Αρχικά πρωτεύουσα τους ήταν το Κίεβο και για αυτό λεγόντουσαν Ρως του Κιέβου (Kievan Rus).
Επομένως το Βυζάντιο μαζί με το κράτος των Ρως καταλάμβανε σχεδόν όλη την Ανατολική Ευρώπη. Υπάρχουν χώρες στο δυτικό τμήμα της κεντρικής και βόρειας Ανατολικής Ευρώπης που δεν βρισκόντουσαν στο Βυζάντιο ή στο κράτος των Ρως. Αυτές όμως έχουν φυλετικές, πολιτισμικές και ιστορικές σχέσεις με άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι σλαβικές και ανήκαν στο κομμουνιστικό μπλοκ.
Η σχέση της Ελλάδας με τη Πολωνία δεν είναι άμεση, είναι έμμεση. Φυλετικά η Πολωνία είναι πολύ κοντά σε Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρωσία που προέρχονται από το κράτος των Ρως. Η Ελλάδα είναι κοντά φυλετικά με τις περισσότερες Βαλκανικές χώρες διότι ανήκαν στο Βυζάντιο. Στην συνέχεια έγιναν Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επίσης είμαστε κοντά στην φυλετική μείξη με την Ουγγαρία που με την σειρά της είναι κοντά σε Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία.
Η Ελλάδα και οι Βαλκανικές χώρες συνδέονται με Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία διότι αυτές ήταν το κράτος των Ρως με το οποίο το Βυζάντιο είχε πολύ στενές σχέσεις. Οι περισσότερες είναι Ορθόδοξες χώρες. Έγιναν Ορθόδοξες λόγω του Βυζαντίου. Σε όλη την Ανατολική Ευρώπη υπάρχει ποσοστό σλαβικών γονιδίων, σε άλλες χώρες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο.
Στα Βαλκάνια, περισσότερο Σλάβοι δηλαδή με μεγαλύτερα ποσοστά Σλαβικών γονιδίων R1a και I2a είναι οι Κροάτες. Μετά είναι Βούλγαροι και Σέρβοι με σχεδόν 50% από τα δύο γονίδια. Ούγγροι, Σέρβοι και Αλβανοί έχουν σε περίπου 25% το γονίδιο E3b που οι Έλληνες το έχουν σε περίπου 30%. Έλληνες, Ρουμάνοι, Αλβανοί, Ιταλοί έχουν σε περίπου 25% το γονίδιο J που στους Τούρκους είναι 35 - 40%.
Η σειρά κατάταξης των Ανατολικοευρωπαίων σύμφωνα με το ποσοστό των σλαβικών γονιδίων είναι : 1) Λευκορωσία 2) Πολωνία 3) Κροατία 4) Ουκρανία 5) Ρωσία 6) Σλοβακία 7) Βουλγαρία 8) Σερβία 9) Λιθουανία 10) Τσεχία 11) Ρουμανία 12) Λετονία 13) Εσθονία 14) Ουγγαρία 15) Αυστρία 16) Αλβανία 17) Ελλάδα 18) Τουρκία 19) Φινλανδία. Αυτά είναι στο περίπου, κατά προσέγγιση και σύμφωνα πάντα με την Eupedia.com. Σε άλλες πηγές μπορεί να υπάρχουν διαφορές, όχι μεγάλες όμως.
Η Φινλανδία έχει μικρό ποσοστό σλαβικών γονιδίων αλλά συγγενεύει με την Ρωσία και τις Βαλτικές χώρες λόγω μεγάλων ποσοστών του φινικού γονιδίου Ν. Χοντρικά στον Βορρά έχουμε δύο γκρουπ που είναι κοντά στην φυλετική μείξη : 1) Βαλτικές χώρες 2) Πολωνία - Ουκρανία - Λευκορωσία. Η Ρωσία έχει σημαντικά ποσοστά του φινικού γονιδίου Ν και έτσι κολλάει και με τις δύο ομάδες ή αλλιώς είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους.
Μετά, στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη έχουμε τέσσερις χώρες που μοιάζουν αρκετά στο γονιδιακό προφίλ, Τσεχία, Σλοβακία, Αυστρία, Ουγγαρία. Η Τσεχία μοιάζει περισσότερο με την Σλοβακία και η Αυστρία με την Ουγγαρία. Από αυτές, η Ουγγαρία βρίσκεται πιο κοντά στα Βαλκάνια, όσον αφορά το γονιδιακό προφίλ καθώς βρίσκεται και πιο κοντά γεωγραφικά.
Ύστερα είναι τα Βαλκάνια. Η Κροατία έχει μεγάλα ποσοστά και από τα δύο σλαβικά γονίδια, R1a που είναι περισσότερο στον Βορρά και I2a που είναι στον Νότο. Μικρότερα αλλά επίσης μεγάλα ποσοστά I2a έχουν Σερβία και Βουλγαρία. Της Ελλάδας το γονιδιακό προφίλ είναι κοντά στης Αλβανίας και της Τουρκίας κοντά στης Ελλάδας.
Μας ακούγεται πολύ παράξενο να είναι οι Ούγγροι πιο κοντά σε εμάς από τους Ιταλούς διότι έχει επικρατήσει ο μύθος «una faccia una razza» με τους Ιταλούς. Στην πραγματικότητα, οι Ιταλοί είναι «una faccia una razza» με τους Πορτογάλους. Είναι λογικό, τα Βαλκάνια και η Ουγγαρία που είναι στις παρυφές τους, να είναι πιο κοντά σε εμάς φυλετικά από την Ιταλία.
Όλοι οι πληθυσμοί που ζούσαν στα Βαλκάνια και πέριξ, μέσα στους αιώνες αναμείχθηκαν. Επομένως οι σημερινοί κάτοικοι είναι κάτι ανάμεικτο, με την φυλετική μείξη να είναι παραπλήσια. Δεν υποστήριξα ποτέ πως οι Έλληνες είναι σαν τους Αυστριακούς. Μην το παρακάνουμε! Ίσως όμως ακόμα και οι Αυστριακοί να είναι πιο κοντά σε εμάς, στην φυλετική μείξη από τους Ιταλούς.
Το γονιδιακό προφίλ των Αυστριακών που δείχνει την φυλετική μείξη δεν είναι πολύ μακριά από των Ελλήνων. Αυτή είναι η ειρωνεία για τον Αυστριακό Φαλμεράιερ και την θεωρία του πως οι Έλληνες είναι Σλάβοι. Αν ζούσε στην σημερινή εποχή θα είχε σαλτάρει. Σίγουρα φυλετικά οι Αυστριακοί ανήκουν στην Ανατολική Ευρώπη. Από άποψη φυλετικής καταγωγής είναι καλοί άνθρωποι αλλά έμπλεξαν με τους Γερμανούς και χάλασαν.
Στέφανος