Καλύτερα για όλους

Καλύτερα για όλους

Κανένα από τα κόμματα της Ελλάδας δεν περιμένουμε να αναπτύξει πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της Ανατολικής ΕΚ (Ευρωπαϊκής Κοινότητας). Ευελπιστούμε πως άλλες χώρες θα πάρουν πρωτοβουλίες και φαίνεται να γίνεται. Η Ελλάδα θα είναι πάλι ουραγός και θα δεχτεί όσα θα συναποφασίσουν οι πρωτοπόροι. Τουλάχιστον τα τρία μεγαλύτερα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μείνει είκοσι πέντε χρόνια πίσω, διότι είναι ευρώδουλοι και Εβραιόδουλοι. Η ΝΤΠ είναι Εβραϊκή συμμαχία.

Πριν το 2000, το βλακώδες σχέδιο της ΝΤΠ επικρατούσε. Τώρα εγκαταλείπεται και αναζητείται μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Το αποτυχημένο σχέδιο της ΝΤΠ προέβλεπε την δημιουργία τεσσάρων ηπειρωτικών Ενώσεων : 1) Ευρωπαϊκής 2) Αμερικανικής 3) Ασιατικής 4) Αφρικανικής. Εκτός από μεγάλη ανομοιογένεια, υπήρχε ανισομερής κατανομή του πληθυσμού. Της Ευρώπης είναι 750 εκατομμύρια, της Αμερικής περίπου 1 δις, της Αφρικής περίπου 1,4 δις και της Ασίας 4,7 δις.

Με την ομαδοποίηση που προτείνει η Αντί - ΝΤΠ ως συμβιβαστική λύση, δημιουργούνται οκτώ σχετικά ομοιογενή γκρουπ χωρών που έχουν περίπου τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια πληθυσμό : 1) Βόρειας Αμερικής 2) Κεντρικής και Νότιας Αμερικής 3) Δυτικής Ευρώπης 4) Ανατολικής Ευρώπης 5) Αραβικών χωρών 6) Βόρειας Υποσαχάριας Αφρικής 7) Νότιας Υποσαχάριας Αφρικής 8) Νότιας Κεντρικής Ασίας. Θα δημιουργηθούν και κάποια άλλα ώστε συνολικά να είναι γύρω στα δέκα και μάλλον παραπάνω.

Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης που είναι μέλη της ΕΕ είναι δεκατέσσερις : 1) Γερμανία 2) Γαλλία 3) Ιταλία 4) Λουξεμβούργο 5) Βέλγιο 6) Ολλανδία 7) Αυστρία 8) Ισπανία 9) Πορτογαλία 10) Μάλτα 11) Ιρλανδία 12) Δανία 13) Σουηδία 14) Φινλανδία. Σε αυτές θα προστεθεί μάλλον η Βρετανία κάποια στιγμή στο μέλλον ώστε οι χώρες της Δυτικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας να γίνουν δέκα πέντε. Ίσως αποφασίσουν να συμμετέχουν Νορβηγία και Ελβετία, αν είναι μόνο χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι θα γίνουν δέκα εφτά.

Είναι πολλοί στην Δυτική Ευρώπη που προτιμούν η Ανατολική Ευρώπη να είναι διαφορετικό γκρουπ, με το οποίο θα αναπτύξουν σχέσεις, παρά να βρίσκονται οι χώρες στο ίδιο γκρουπ. Το προτιμούν και πολλοί Ανατολικό-Ευρωπαίοι για διαφορετικούς λόγους. Ενιαίο Ευρωπαϊκό γκρουπ είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη των Ανατολικών χωρών. Επίσης βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση εντός της ΕΕ. Το σημαντικότερο είναι πως θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο γκρουπ, καλύτερο και πιο αρμόζον από αυτό της ΕΕ, με μεγαλύτερη αυτονομία χωρών.

Το μοντέλο της ΕΕ είναι πολύ δύσκολο, χωρίς λόγο ή χωρίς κανένα προφανή λόγο. Ίσως ο κρυφός σκοπός να είναι ο έλεγχος και το βόλεμα των δικών τους. Οι χιλιάδες τεμπέληδες των Βρυξελλών είναι αχρείαστοι. Είναι ένας τρόπος για να ζουν παρασιτικά σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών. Αν δούμε τον χάρτη, οι Βρυξέλλες βρίσκονται περίπου στην μέση της Δυτικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας. Στον χάρτη της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, περίπου στην μέση είναι η Μολδαβία. Μια μικρή χώρα είναι προτιμότερη για την έδρα όποιων οργάνων υπάρξουν.

Εκτός από τις σχέσεις που θα αναπτύξουν με το γκρουπ της Δυτικής Ευρώπης, η Ανατολική ΕΚ θα δημιουργήσει επίσης σχέσεις με τις χώρες της Ασίας και της Άπω Ανατολής. Εντός της ΕΕ, παίρνουν εντολές από τις Βρυξέλλες που ελέγχονται από τις Δυτικό-ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή είναι για όλους καλύτερα, σε σχέση με το σχέδιο της ΝΤΠ, για διαφορετικούς λόγους η κάθε περίπτωση. Είναι καλύτερα για τις Αραβικές χώρες που δημιουργούν δικό τους γκρουπ. 

Λύνεται το πρόβλημα της Τουρκίας που προσπαθεί να γίνει μέλος της ΕΕ από την δεκαετία του '60. Η αίτηση συμμετοχής έχει γίνει από το ΄87. Θα γίνει μέλος της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας. Λύνεται και το πρόβλημα του Ισραήλ. Κολλάει στο γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης. Κάτι που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως οι περισσότεροι Ισραηλινοί προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη όπου οι πρόγονοι τους κατοικούσαν για αιώνες.

Το μεγάλο εμπόδιο είναι η συμπεριφορά των Εβραίων γενικότερα, σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός με την συμμαχία του θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο και κάνουν πολλές πονηριές και παλιανθρωπιές για να το πετύχουν. Θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις άψογης συμπεριφοράς και πολύ μεγάλα ανταλλάγματα από τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Δεν θα βάλουμε φίδι κολοβό στον κόρφο μας.

Επίσης λύνεται το πρόβλημα της Ρωσίας που την διαχώριζαν από χώρες με τις οποίες έχει ιστορικούς, φυλετικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς, πολιτικούς δεσμούς. Το σχέδιο της ΝΤΠ την τοποθετούσε στην Ασιατική Ένωση. Το πρόβλημα της Ρωσίας έγινε και γενικότερο, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Δεν λύνεται μόνο το πρόβλημα της Ρωσίας αλλά και γενικά ένα πρόβλημα για πολλές χώρες που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα.

Για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι εναλλακτικές προτάσεις είναι πολύ καλύτερες από της ΝΤΠ. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι πολύ σχετικές χώρες από άποψη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, κουλτούρας και νοοτροπίας. Είναι διαφορετικές από τις υπόλοιπες χώρες της Αμερικής. Αν έχουν να κάνουν μόνο με μία χώρα στο γκρουπ τους, το Μεξικό, είναι διαχειρίσιμο.

Για τις ΗΠΑ, το Μεξικό είναι οι νότιοι γείτονες τους. Αρκετοί Αμερικάνοι (από τις ΗΠΑ) πηγαίνουν συχνά για διακοπές εκεί. Επίσης στα σύνορα των δύο χωρών βρίσκονται αρκετά αμερικανικά εργοστάσια. Σε όλες τις πολιτείες αλλά ιδιαίτερα στις νότιες, υπάρχουν πολλοί που είναι Μεξικανικής καταγωγής. Έτσι δεν θα ήταν ιδιαίτερα προβληματικό ένα γκρουπ ΗΠΑ - Καναδάς - Μεξικό όπου μπορεί να συμπεριληφθούν και κάποιες χώρες της Καραϊβικής.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να αναπτύξουν σχέσεις με τα δύο γκρουπ της Ευρώπης, περισσότερο με της Δυτικής που είναι πιο κοντά από άποψη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, κουλτούρας και νοοτροπίας. Βέβαια θα αναπτύξουν επίσης σχέσεις με τα γκρουπ της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Προτιμούν το δεύτερο να είναι διαφορετικό γκρουπ.

Θεόδωρος

Scroll to Top