Λαϊκή εξέγερση

Λαϊκή εξέγερση

Μεγαλομεσαίοι στόχοι;

Αυτά βέβαια όλα αποτελούν υπόθεση εργασίας γιατί εγώ προσωπικά δηλώνω καταφατικά πως σκοπεύω να ενταχθώ στην Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ αλλά αποκλείεται ποτέ να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Γνωρίζω λίγα πράγματα για θέματα ασφαλείας από ενδιαφέρον και όχι λόγω επαγγελματικής ιδιότητας. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το σχέδιο της Αντίστασης για Ανατροπή του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ.

Επίσης αμφιβάλλω αν είναι στα σχέδια της Αντίστασης κάτι τέτοιο αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Συμφωνώ πως αναπόφευκτα οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις αφού το Καθεστώς έχει μπλοκάρει την δημοκρατική πολιτική διέξοδο με τον έλεγχο των ΜΜΕ. Βλέπω πιθανά άλλου είδους ακραία σενάρια, όπως λαϊκή εξέγερση που θα βοηθηθεί με κάποιο τρόπο από την Αντίσταση. Αν πχ σκάσει μια βόμβα μεγατόνων με φοβερές αποκαλύψεις για πολιτικούς και μιντιακούς ίσως να είναι η σπίθα που θα ανάψει το φιτίλι.  

Σε περίπτωση μιας λαϊκής εξέγερσης δηλαδή αν ο ελληνικός λαός εξεγερθεί κατά των τυράννων τι πρόκειται να ακολουθήσει; Το Καθεστώς θα διατάξει την Αστυνομία να καταπνίξει την εξέγερση στο αίμα. Είναι σχεδόν σίγουρο πως οι πάνω - πάνω σε Αστυνομία και ΕΥΠ είναι με το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ. Τι συμβαίνει όμως με τους παρακάτω;

Είναι με το Καθεστώς ή μήπως είναι με την Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ; Δεν ξέρω, απλά θέτω ένα ερώτημα. Στην επιχείρηση Βαλκυρία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί που βρισκόντουσαν πολύ κοντά στον Χίτλερ. Να λάβουμε υπόψη μας πως σε περίπτωση Ανατροπής του Καθεστώτος, οι Καθεστωτικοί θα αποπεμφθούν και οι υπόλοιποι, εκ των πραγμάτων, ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ.

Τις υπέρτατες εξουσίες τις έχει ο ελληνικός λαός που τις παραχωρεί και μπορεί να τις πάρει πίσω. Όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών και των στρατιωτικών, τους πληρώνει ο ελληνικός λαός για να τον υπηρετούν. Δεν τους πληρώνει ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι υπουργοί ούτε οι ανώτεροι αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και η υποχρέωση αστυνομικών και στρατιωτικών είναι πρωτίστως απέναντι στον λαό. Ναι μεν πρέπει να υπακούν τις διαταγές των ανωτέρων, όταν όμως οι ανώτεροι έχουν ακόμη τις εξουσίες που τους έχει παραχωρήσει ο λαός. Τώρα απευθύνομαι σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς κυρίως αλλά αυτό που έχω να πω αφορά όλους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως «δουλεύουν» οι εξουσίες. Ο ελληνικός λαός έχει νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Την νομοθετική την παραχωρεί στην Βουλή και την εκτελεστική στην κυβέρνηση. Η εξουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ή των Ενόπλων Δυνάμεων δεν προέρχεται από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό αλλά από τον ελληνικό λαό.

Όταν ο λαός εξεγείρεται, ουσιαστικά έχει ανακαλέσει τις εξουσίες που έχει παραχωρήσει και δεν τις έχουν πλέον Βουλή και κυβέρνηση αλλά ο λαός. Η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν υπακοή στον λαό και όχι στους ανωτέρους τους, στον πρωθυπουργό ή στους υπουργούς γιατί η δική τους εξουσία είναι παραχωρημένη ενώ του λαού είναι γνήσια.

Επομένως αν ο Αρχηγός της Αστυνομίας διατάξει τους κατώτερους να επιτεθούν στον λαό που έχει όλες τις εξουσίες, οι κατώτεροι πρέπει αμέσως να τον θέσουν υπό κράτηση, να αναλάβουν αυτοί την διοίκηση και να συνταχθούν με αυτούς που έχουν όλες τις εξουσίες δηλαδή τον λαό. Οι κατώτεροι μπορεί να μην είναι άμεσα κατώτεροι αλλά δύο τρία επίπεδα κατώτεροι. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Το ένα ερώτημα είναι τι θα κάνει η Αστυνομία, αν το Καθεστώς διατάξει να πνίξει στο αίμα την εξέγερση του λαού. Το άλλο ερώτημα είναι τι στάση θα ακολουθήσει ο Στρατός, αν η Αστυνομία συνταχθεί με το Καθεστώς και όχι τον λαό. Θα αφήσει την Αστυνομία να πνίξει στο αίμα την λαϊκή εξέγερση ή θα συνταχθεί με τον λαό; Ο Στρατός υπερτερεί της αστυνομίας γιατί έχει πολύ πιο βαρύ οπλισμό.

Όλα αυτά δεν είναι ούτε σχέδια ούτε προσχέδια αλλά σημεία μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης που είχα με μία παρέα και θεώρησα καλό να δημοσιεύσω. Εμείς ούτε σχεδιάζουμε τίποτα ούτε έχουμε γνώση κάποιου σχεδίου. Επίσης δεν έχουμε γνώση του σχεδίου της Αντίστασης για Ανατροπή του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ. Δεν πάει να πει πως επειδή εμείς δεν σχεδιάζουμε ή γνωρίζουμε κάτι πως δεν υπάρχουν άλλοι που πιθανώς να σχεδιάζουν. Απλά εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα.  

Νίκος

Scroll to Top