Οικολογική συμπεριφορά

Οικολογική συμπεριφορά

Στα δύο προηγούμενα άρθρα, σκοπός μου δεν ήταν να καταδείξω την οικολογική συμπεριφορά αλλά το ότι οι Νεοταξίτες είναι μεγαλό-απατεώνες. Το θέμα της δήθεν οικολογίας είναι ένα σημείο μόνο της Νεοταξικής απάτης. Καθώς όμως υπήρξαν αντιρρήσεις και ερωτήσεις, θα ασχοληθώ λίγο περισσότερο με την οικολογική συμπεριφορά.

Διάφορες οικολογικές καμπάνιες έχουν γίνει για την μη σπατάλη νερού, ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανσης, χαρτιού, πλαστικών, φαγητού κλπ. Κάποια έχουν αντίκτυπο στην τσέπη μας όπως ηλεκτρική ενέργεια και θέρμανση, ειδικά τώρα που ακρίβυναν. Άλλα έχουν ελάχιστη επίδραση στην τσέπη μας όπως νερό και χαρτί αλλά βοηθούν το περιβάλλον. Η καμπάνια είναι ελλιπής και δεν περιγράφει πλήρως την οικολογική συμπεριφορά που είναι αντίθετη με την υπερκαταναλωτική συμπεριφορά Μητσοτάκηδων και παρεμφερών Νεοταξιτών.  

Οι πραγματικοί οικολόγοι καταναλώνουν μόνο αυτά που τους είναι απαραίτητα σε τροφή, ένδυση,  στέγη, μετακίνηση, φροντίδα υγείας, φροντίδα εμφάνισης κλπ. Κρατάνε τα αντικείμενα τους (οχήματα, συσκευές, έπιπλα κλπ) και όταν χαλάσουν τα επισκευάζουν. Τα πετάνε μόνο όταν το κόστος επισκευής είναι μεγάλο σχετικά με την αγορά καινούριου. Κάποιοι μάλιστα αγοράζουν παλιά, αν και δεν είναι απαραίτητο για να διεκδικήσει κανείς την ιδιότητα του οικολόγου.

Όλοι οι άλλοι τύπου Μητσοτάκηδων είναι μεγαλό-απατεώνες που παριστάνουν τους οικολόγους. Δεν είναι κανείς «υποχρεωμένος» να είναι οικολόγος. Όμως δεν πρέπει να κοροϊδεύουν τον κόσμο παριστάνοντας τους οικολόγους τόσοι πολλοί απατεώνες που η καθημερινή συμπεριφορά τους δείχνει το αντίθετο. Βέβαια δεν είναι το μόνο σημείο που κοροϊδεύουν τον κόσμο οι απατεώνες Νεοταξίτες.

Κάποιοι αναγνώστες δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το μικρό μέγεθος αυτοκινήτου είναι πιο οικολογικό, πέρα από την μικρότερη μηχανή δηλαδή τα λιγότερα κυβικά. Μεταξύ δύο αυτοκινήτων με την ίδια ακριβώς μηχανή, το μεγαλύτερο καίει περισσότερο. Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Το μεγαλύτερο έχει περισσότερο βάρος και επομένως χρειάζεται περισσότερο καύσιμο. Δηλαδή όποιος έχει μεγαλύτερο σε μέγεθος αυτοκίνητο από αυτό που του χρειάζεται, κουβαλάει χωρίς λόγο έξτρα βάρος που του στοιχίζει σε καύσιμο.

Αν κάποιος έχει δύο ή τρία μεγάλα παιδιά, χρειάζεται αρκετό χώρο στο πίσω κάθισμα. Αν όμως δεν έχει, η κατηγορία των μικρών καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του. Εκτός αυτού, τα μικρότερα πιάνουν λιγότερο χώρο στο παρκάρισμα και στην κίνηση. Δηλαδή τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα συμβάλλουν περισσότερο στο μποτιλιάρισμα και στην έλλειψη χώρου παρκαρίσματος, αν παρκάρονται στο δρόμο. Η χρήση μεγαλύτερων αυτοκινήτων κάνει απαραίτητη την ύπαρξη δρόμων με μεγαλύτερο χώρο που απαιτούν περισσότερη ενέργεια και περισσότερες πρώτες ύλες για να κατασκευαστούν.

Το μέγεθος της μηχανής καθορίζεται από την χρήση. Για κάποιον που κάνει ταξίδια, χρειάζεται μια μεγαλύτερη μηχανή. Επίσης η μεγαλύτερη μηχανή αντέχει περισσότερα χιλιόμετρα αλλά βέβαια καίει και περισσότερα. Δηλαδή καθένας θα πρέπει να έχει το μικρότερο δυνατό μέγεθος αυτοκινήτου και τη μικρότερη δυνατή μηχανή, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Το μικρό μέγεθος και η μικρή μηχανή είναι καλό για την τσέπη, την κίνηση, το περιβάλλον και την ύπαρξη χώρου παρκαρίσματος. Σε γενικές γραμμές το οικονομικό συμβαδίζει με το οικολογικό αλλά δεν ισχύει πάντα. Κάποια οχήματα ή συσκευές που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον μπορεί να στοιχίζουν περισσότερο. Όμως πέρα από αυτό, ό,τι είναι καλό για την τσέπη είναι συνήθως και καλό για το περιβάλλον.

Ακόμα καλύτερες από οικολογική άποψη είναι οι μοτοσυκλέτες αλλά πιο επικίνδυνες. Και εδώ ισχύει πως το μικρότερο μέγεθος και η μικρότερη μηχανή (κυβικά), ανάλογα με τις ανάγκες είναι η καταλληλότερη επιλογή και από οικονομική και από οικολογική άποψη. Καλύτερα είναι επίσης τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ακόμα καλύτερο το ποδήλατο που δεν καίει τίποτα και συμβάλλει στην υγεία.   

Έρχομαι τώρα στο άλλο θέμα που έθιξα, τα παραπάνω κιλά. Οι απατεώνες Νεοταξίτες προσπαθούν να μην κάνουν διάκριση σε αυτούς που έχουν παραπάνω κιλά αλλά κάνουν σε αυτούς που έχουν πολύ παραπάνω κιλά και σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Όμως τα παραπάνω κιλά δεν είναι οικολογική συμπεριφορά. Παραπάνω κιλά σημαίνει πως αυτός που τα έχει, καταναλώνει περισσότερη τροφή από αυτή που του χρειάζεται.

Επομένως στην διαμάχη Μητσοτάκη – Λατινοπούλου έρχεται να προστεθεί και ένα άλλο επιχείρημα υπέρ της Λατινοπούλου. Κάποιος ή κάποια με παραπάνω κιλά, όχι μόνο δεν μπορεί να είναι πρότυπο για λόγους υγείας αλλά και για λόγους οικολογίας. Όμως όπως έχει γραφεί σε προηγούμενο άρθρο, αν συγκρίνει κανείς παλαιότερες φωτογραφίες της Λατινοπούλου με τελευταίες, φαίνεται πως έχει γίνει κάποια μικροεπέμβαση στο πρόσωπο της. Οι πλαστικές εγχειρήσεις δεν είναι μόνο κακές για την υγεία αλλά και για την οικολογία. Οποιαδήποτε επέμβαση έχει κινδύνους για την υγεία. Επιπλέον η χρήση εμφυτευμάτων, ενέσεων κλπ δεν είναι καλό για την υγεία.

Όμως σε κάθε εγχείρηση και στην παρακολούθηση του «ασθενούς» χρησιμοποιούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι. Αν μεν η εγχείρηση είναι απαραίτητη για λόγους υγείας, σωστά γίνεται. Οι πλαστικές επεμβάσεις, στην πλειοψηφία τους δεν είναι απαραίτητες. Τα Νεοταξικά κανάλια έχουν γεμίσει με πλαστική ομορφιά, κάτι που είναι ενάντια στην υγεία και στην οικολογία. Επιπλέον δείχνει πως υπάρχει διάκριση σε βάρος άσχημων και ρυτιδιασμένων γιατί αν δεν υπήρχε διάκριση δεν θα χρειαζόταν να κάνουν πλαστικές όλες οι γυναίκες και πολλοί άντρες που βγαίνουν στο γυαλί.  

Όλα αυτά τα τέρατα οι Νεοταξίτες έχουν μπερδέψει την κοινωνία που επικροτεί την μη οικολογική συμπεριφορά. Δηλαδή η κοινωνία έχει εκπαιδευτεί από την ΝΤΠ - ΕΕ να θαυμάζει μια μη οικολογική συμπεριφορά, κάποιους που έχουν πολύ περισσότερα από όσα τους χρειάζονται σε φαγητό, ρούχα, στέγη, οχήματα, φροντίδα υγείας, φροντίδα εμφάνισης κλπ. Είναι τόσο αντιφατικά αυτά τα τέρατα οι Νεοταξίτες!

Επένδυση αντί κατανάλωση

Στράτος

Scroll to Top