Όλα είναι πιθανά

Όλα είναι πιθανά

Σε ένα κανάλι ανέφεραν πως η πιθανότητα συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ είναι 99,99% και πως θα είναι πενταετής. Πρόσθεσαν πως αυτή η πληροφορία προέρχεται από τον Μητσοτάκη. Έτσι λένε όπως και πολλά άλλα λένε τα συστημικά ΜΜΕ που δεν αποδεικνύονται. Μάλιστα λένε πως έτσι λέει ο Μητσοτάκης. Δηλαδή έτσι λένε πως έτσι λέει. Τρέχα γύρευε!

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έχουν παραποιήσει τελείως την επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παρουσιάζουν πως δήθεν χαιρετίζει την συμφωνία Γαλλίας - Ελλάδας ενώ οι ΗΠΑ λένε πως δεν έχουν ιδέα για την συμφωνία Γαλλίας - Ελλάδας και πως ανυπομονούν να συνεχίσουν την συνεργασία τονίζοντας την ισχυρή σχέση στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας αφορούσε (μπορεί να ειναι παρελθόν) φρεγάτες και κορβέτες δηλαδή το Πολεμικό Ναυτικό. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης προσπαθούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο και να παρουσιάσουν το αντίθετο από αυτό που λένε οι ΗΠΑ με διπλωματικό τρόπο. Δεν λένε είμαστε αντίθετοι με την συμφωνία Γαλλίας - Ελλάδας αλλά λένε πως «εμείς δεν ξέρουμε τίποτα και θέλουμε μία ισχυρή συνεργασία» τονίζοντας το Πολεμικό Ναυτικό. Πως θα είναι ισχυρή η συνεργασία όταν μπαίνει σφήνα η Γαλλία; Και τι συνεργασία θα είναι με γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες;

Βέβαια δεν προκύπτει ρητά και κατηγορηματικά πως διαφωνούν με την συμφωνία ούτε είναι βέβαιο πως δεν έδωσαν το ΟΚ. Αν διαβάσει όμως κανείς την ανακοίνωση, βγάζει το συμπέρασμα πως αυτό είναι το πιθανότερο. Όσον αφορά την συμφωνία με ΗΠΑ δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την πλευρά Μητσοτάκη, παρά έτσι λένε πως έτσι λέει. Εκτός αυτού, για να γίνει μία συμφωνία χρειάζονται δύο πλευρές. Δεν μπορεί να αποφασίσει για μία συμφωνία από μόνη της η μία πλευρά πως θα γίνει.

Οι Αμερικάνοι ζητούν συμφωνία αορίστου χρόνου. Μέχρι τώρα ήταν ετήσια που ανανεώνονταν κάθε χρόνο. Στο κανάλι είπαν πως θα είναι πενταετής. Μπορεί οι Αμερικάνοι να μην δεχθούν πενταετή. Εκτός από το θέμα της διάρκειας που υπάρχει διάσταση απόψεων, μπορεί να μην δεχτούν να κάνουν συμφωνία ενώ βρίσκεται σε ισχύ η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Μπορεί να θέσουν στον Μητσοτάκη το δίλλημα «ή με εμάς ή με αυτούς».

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να παρουσιάσει ότι η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας είναι συμπληρωματική αλλά από την πλευρά των ΗΠΑ δεν φαίνεται πως το βλέπουν έτσι, τουλάχιστον προς το παρόν. Ακόμη και να δεχτεί ο Μητσοτάκης να ακυρώσει την συμφωνία με την Γαλλία, κάτι που δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό, μπορεί να έχουν δυσαρεστηθεί από το όλο show και να προτιμήσουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση μία και καλή.

Αυτό δεν θα αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Γαλλία ώστε να μην προσπαθεί να μπαίνει σφήνα, αν μπήκε σφήνα στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ινδίας. Μέχρι να υπογραφεί συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ, τίποτα δεν είναι σίγουρο και είναι πιθανό τελικά να μην υπογραφεί. Επομένως μέχρι να υπογραφεί, το σενάριο «φεύγουν με ελικόπτερα» είναι πιθανό.

Είναι ένα σενάριο πολέμου με την Τουρκία, το οποίο οι ΗΠΑ σίγουρα έχουν εξετάσει ανάμεσα σε πολλά άλλα. Θα πάψει να ισχύει μόνο μετά την υπογραφή της όποιας συμφωνίας. Διότι κανείς δεν θα πάει να τα βάλει με την στρατιωτική υπερδύναμη. Ούτε η Ρωσία πρόκειται να το κάνει που είναι η δεύτερη στρατιωτική δύναμη. Με την Γαλλία όμως πολλοί μπορεί να πάνε να τα βάλουν, διότι βρίσκεται στην έβδομη θέση (σύμφωνα με την λίστα της Global Fire Power).      

Το σενάριο που περιγράφηκε είναι ένα μόνο πολιτικής ανατροπής. Σε αυτό θα είναι ολική η πολιτική ανατροπή. Υπάρχουν όμως και άλλα μικρότερης. Η Αντίσταση θέλει να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό πως δεν θα υπάρξει μεγάλο κενό εξουσίας και πως θα γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Όμως να σταθούμε σε αυτό το σενάριο ως παράδειγμα. Δεν πρέπει να διαφύγουν στο εξωτερικό οι ευρώδουλοι που έχουν διαπράξει αδικήματα. Πρέπει να εμποδιστούν και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Επίσης όσοι έχουν κάποια όρεξη να ασχοληθούν με τα πολιτικά αλλά βλέπουν το σημερινό τοπίο αποτρεπτικό, να έχουν υπόψη τους πως μπορεί να αλλάξει σημαντικά. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν καινούρια στα οποία θα συμμετέχουν και άνθρωποι των κομμάτων που είναι με το μέρος της Αντίστασης. Η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ χρειάζεται βοήθεια και μπορεί να αποτελέσει αυτό ευκαιρία για σημαντική ανέλιξη.

Χάρης

Scroll to Top