Όσκαρ ερμηνείας

Όσκαρ ερμηνείας

Εικόνα πολιτικών

Αφού κάποιος γίνει επιτυχημένος και αποκτήσει μια άνεση δεν είναι πλέον δύσκολο να μπει σε εύπορους κύκλους. Το να μπει κανείς σε εύπορους κύκλους είναι αρκετά δύσκολο, όσο είναι άσημος και χωρίς οικονομική άνεση. Ακόμη και άνθρωποι που βρισκόντουσαν σε εύπορους κύκλους δεν μπορούν να ξαναμπούν, αν για διάφορους λόγους πέσει το οικονομικό τους επίπεδο.

Πως το κατόρθωσε ένας φτωχός φοιτητής, γιος ενός φτωχού δασκάλου από μια περιοχή που ήταν πριν λίγα χρόνια Τουρκία; Το καταφέρνουν ωραίες γυναίκες ή γοητευτικοί ομοφυλόφιλοι δημιουργώντας σχέσεις με εύπορους ετεροφυλόφιλους ή ομοφυλόφιλους άνδρες. Αυτό που φημολογείται για τον Καραμανλή, είναι μια εξήγηση για το πως κατόρθωσε να διεισδύσει σε εύπορους κεντροδεξιούς – δεξιούς κύκλους. Οι εύποροι κύκλοι είναι περισσότερο δεξιά του κέντρου αλλά όχι αποκλειστικά.

Όταν ο Παπανδρέου, γιος παπά, ξεκίναγε από το Καλέντζι, την Χαλανδρίτσα και την Πάτρα, ήταν δύσκολο να μπει σε εύπορους κύκλους. Λόγω πολιτικής δραστηριότητας βρισκόταν σε κύκλους του κέντρου – σοσιαλιστών όπου εκεί υπήρχαν και λίγοι εύποροι. Η μεγάλη πλειονότητα των εύπορων και πλούσιων είναι προς τα δεξιά. Η ηγεσία του κέντρου – σοσιαλιστών είναι αποδεκτοί στους εύπορους κύκλους γιατί και αυτοί είναι εύποροι και μέρος της ελίτ (ή ψευτο – ελίτ αν δεν έχουν αναδειχθεί με την αξία τους).

Ο Γεώργιος Παπανδρέου μπορούσε να στείλει τον γιο του Ανδρέα στο Κολλέγιο και αυτός τα παιδιά του γιατί ήταν εύποροι. Ο παπά – Ανδρέας Σταυρόπουλος (πατέρας του Γεωργίου Παπανδρέου) μπορούσε να στείλει τα παιδιά του μόνο στο σχολαρχείο Χαλανδρίτσας. Ακόμα και η Παπαρήγα στέλνει τα παιδιά της στο Κολλέγιο. Η ηγεσία όλων των κομμάτων και αυτών που βρίσκονται αριστερά του κέντρου, θεωρούνται ελίτ ή ψευτο-ελίτ και μπορούν να μπουν στους εύπορους κύκλους. Το ίδιο συμβαίνει και με πετυχημένους καλλιτέχνες και γενικά πετυχημένους από όλους τους χώρους.

Ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να ψηφίσει ένα κεντροδεξιό συντηρητικό κόμμα αν το υπαγορεύουν τα οικονομικά συμφέροντα του γιατί  μπορεί εκτός από ομοφυλόφιλος να είναι και βιομήχανος. Το σωστό όμως είναι να ψηφίσει ένα κόμμα σαν την Δράση ή την Φιλελεύθερη Συμμαχία. Σε αυτό τον χώρο πρέπει να πάνε Μητσοτάκηδες, ομοφυλόφιλοι, σεξουαλικά αποκλίνοντες, οικολόγοι, δωσίλογοι, αν δεν θέλουν να πάνε στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καραμανλής ήταν το αντίστοιχο του Βαλιανάτου της εποχής εκείνης. Ο Βαλιανάτος έχει δηλώσει πως πρόσφερε ερωτική συντροφιά σε ομοφυλόφιλους έναντι αμοιβής. Ακόμη και να μην πληρωνόταν με την σεξουαλική επαφή ο Καραμανλής, είχε γενικότερα οφέλη από την σχέση του με τους ομοφυλόφιλους.

Οι πληροφορίες για τον Καραμανλή προέρχονται από ανθρώπους συνομήλικους του Καραμανλή που ήταν πολύ μέσα στα πράγματα της κεντροδεξιάς – δεξιάς το ’40, το ’50, το ’60. Γνώριζαν πολύ καλά τον Καραμανλή και όλους τους πρωταγωνιστές της κεντροδεξιάς – δεξιάς εκείνης της περιόδου. Αυτοί βέβαια δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή αλλά τα έχουν μεταφέρει προφορικά στα παιδιά τους, τα ανίψια τους, τα εγγόνια τους και σε συγγενείς και φίλους.

Ο Καραμανλής ήταν αναμφισβήτητα γοητευτικός και ψηλός για την εποχή του. Σήμερα κάποιος με ύψος 1,81 δεν θεωρείται ψηλός αλλά εκεί τα χρόνια ήταν διαφορετικά. Πήγαινε και με γυναίκες αλλά πάντα μέτραγε το συμφέρον του. Ήταν υπερβολικά φιλόδοξος και συμφεροντολόγος. Είχε διαπιστώσει την γοητεία που διέθετε και την χρησιμοποιούσε προς το συμφέρον του σε άντρες και γυναίκες.

Είχε δημιουργήσει έναν κύκλο που τον υποστήριζε φανατικά, κυρίως ομοφυλόφιλους άντρες αλλά και λίγες γυναίκες. Με τα περισσότερα μέλη είχε συνευρεθεί ερωτικά και για αυτό είχαν μια σχεδόν λατρεία για αυτόν. Αυτοί ήταν ένας εσωτερικός κύκλος φιλοκαραμανλικών που είχαν μετά παρασύρει σε ένα δεύτερο επίπεδο και άλλους από τον συγγενικό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους κύκλο. Όλοι μαζί αποτελούσαν τον πυρήνα των Καραμανλικών.

Όταν έγινε πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος, δημιούργησε τον κύκλο ομοφυλόφιλων μέσα στο κόμμα, με τους οποίους δεν είχε συνευρεθεί απαραίτητα ερωτικά. Όσο ανέβαινε, τόσο γινόταν πιο προσεκτικός στις ερωτικές σχέσεις του. Κανείς δεν θα καθίσει να ασχοληθεί με τις ερωτικές περιπέτειες ενός φτωχού φοιτητή και ενός άσημου δικηγόρου.

Πολλοί θα ασχοληθούν με τις ερωτικές περιπέτειες ενός βουλευτή, ενός υπουργού και ενός πρωθυπουργού. Όμως όταν πήγαινε κατ’ ιδίαν συναντούσε έναν κρυφό – ομοφυλόφιλο, σε ένα γραφείο ή σε ένα σπίτι, υποτίθεται για πολιτικά ζητήματα, με τον οποίο είχαν συνευρεθεί στο παρελθόν ερωτικά, κανείς δεν ήξερε τι άλλο κάνουν εκτός από το να συζητούν πολιτικά. Ένας κύκλος κυρίως ομοφυλόφιλων τον ανέβασε και στην συνέχεια αυτός ανέβαζε ομοφυλόφιλους μέσα στο κόμμα και στον κρατικό μηχανισμό. 

Συνεχιστής του σε όλα ήταν ο ανιψιός του και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ποτέ δεν έπρεπε να γίνουν αρχηγοί του συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργοί όπως βέβαια δεν έπρεπε να γίνουν οι Μητσοτάκηδες. Θα μπορούσαν μόνο να ηγηθούν σε ένα κόμμα όπως η Δράση ή η Φιλελεύθερη Συμμαχία. Δεν τους άξιζε η πρωθυπουργία αλλά σίγουρα τους άξιζε ένα Όσκαρ ερμηνείας. Έχουν παίξει καταπληκτικό θέατρο.

Ηλίας

Scroll to Top