Πότε αναλαμβάνουμε;

Πότε αναλαμβάνουμε;

Ο Γερογιάδης ομολόγησε ξεδιάντροπα στην εκπομπή ενός γελοίου παρουσιαστή, πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Μπάιντεν. Στην συνέχεια έκανε έναν ύμνο στον Μπάιντεν. Καταρχάς, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί επιβεβαίωσε τα όσα γράφουμε. Αυτό δείχνει πως όσα γράφουμε είναι σωστά και αλήθεια, στο μέτρο που είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Δεν είναι δικαίωμα κάποιου να συμπαθεί περισσότερο τον Μπάιντεν και να συμφωνεί περισσότερο μαζί του; Ναι δικαίωμα του είναι αλλά να πάει στην κεντροαριστερά επειδή ο Μπάιντεν είναι κεντροαριστερά. Ή θα πάνε στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ή στον χώρο του ALDE.

Τους είπαμε να προσκυνήσουν τον Τραμπ και επέλεξαν να προσκυνήσουν τον Μπάιντεν. Καλά έκαναν αφού αυτά είναι τα πιστεύω τους. Είναι δικαίωμα του καθενός να επαναπροσδιοριστεί. Δεν είναι δικαίωμα του να εξαπατά του ψηφοφόρους και να παριστάνει ότι βρίσκεται στην κεντροδεξιά ενώ είναι στην κεντροαριστερά.

Αυτός, ο Γερογιάδης δεν έχει κάποια ιδεολογία. Άνθρωπος που δήλωσε πως τα Μνημόνια της υποδούλωσης είναι ευλογία δεν είναι σε καμία περίπτωση πατριώτης. Δεν ανήκει στην κεντροδεξιά. Δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο, είναι παντός καιρού, όπου φυσάει ο άνεμος. Είναι πολιτικός τελείως ευκαιριακός. Αν τον συμφέρει μπορεί να βρεθεί στο ΚΚΕ και να υμνεί τον Μαρξ. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι κεντροδεξιά. Κατά μία άποψη είναι όσοι πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία.

Η οικονομία είναι ένας σημαντικός τομέας της πολιτικής, ενδεχομένως ο σημαντικότερος. Δεν είναι όμως ο μοναδικός. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να καταργήσουμε όλα τα υπουργεία εκτός από τα οικονομικά και η νομοθεσία να αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα. Η πολιτική είναι οικονομία αλλά και πολλά άλλα: εξωτερικές σχέσεις, εθνική άμυνα, εσωτερική ασφάλεια, παιδεία, υγεία, πολιτισμός κλπ. Πως μπορεί να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο άνθρωποι που συμφωνούν κάπως στα οικονομικά αλλά έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις σε όλα τα άλλα;

Αυτονόητο είναι πως η οργάνωση Τραμπ θα έχει τον έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να ελέγχουν το κόμμα μεταλλαγμένοι κομμουνιστές, διεθνιστές, οικολόγοι, ομοφυλόφιλοι, ναρκομανείς, παρτουζιάρηδες. Θα κάνουμε τον Σαμαρά και τον Καραμανλή Προέδρους της Δημοκρατίας, θα κάνουμε τον Καραμανλή προς το παρόν Σύμβουλο Πρωθυπουργού, θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να τελειώσει την θητεία με σημαντικό ανασχηματισμό αλλά μέχρι εκεί.

Δίνουμε κάτι για να πάρουμε κάτι. Έτσι είναι η πολιτική. Δεν τους συμπαθήσαμε ξαφνικά ούτε άλλαξε η άποψη μας για αυτούς. Αν είναι δυνατή η ήπια σταδιακή αλλαγή, είναι προτιμότερη από την απότομη ανατροπή. Τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές; Θα το δούμε ανάλογα με τις συνθήκες. Αν φαίνεται ότι τις κερδίζει ο Μητσοτάκης, τότε μπορεί να τον αφήσουμε. Όπως κι να έχει, θα προετοιμάζουμε τον Έλληνα Τραμπ για να πάρει την θέση του.

Αν θέλουν! Αν δεν θέλουν την ήπια αλλαγή, θα έχουμε απότομη ανατροπή. Θα τους κάψουμε όλους με πρώτο τον Καραμανλή και θα ρίξουμε την κυβέρνηση. Μετά μάλλον θα βγει ο Συριζας πρώτο κόμμα και θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ). Ούτως ή άλλως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι κεντροδεξιά, είναι κεντροαριστερή. Όσοι υμνούν τον Μπάιντεν αντί για τον Τραμπ, ανήκουν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Θα είναι τέτοιο το κάψιμο που θα πάθουν που θα επηρεάσει όλη την κεντροδεξιά. Μακάρι να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε για να μην φτάσουμε μέχρι εκεί.

Κάποτε είχαν ένα σύνθημα στην Νέα Δημοκρατία που τραγουδούσαν στην μουσική ενός τραγουδιού. Ήταν το «Live is Life» του Αυστριακού συγκροτήματος Opus που είχε κυκλοφορήσει το 1985 και έπαιζε πολύ στις ντίσκο που σύχναζαν οι νεολαίοι της Νέας Δημοκρατίας. Παλιά το τραγουδούσαν συνέχεια το σύνθημα. Είχα καιρό να το ακούσω αλλά το λένε ακόμα, λιγότερο.  Δεν είχε πολλά λόγια «να να… να να να» όπως έλεγε και το τραγούδι και μετά  «γ#μ% το ΠΑΣΟΚ» αντί για «live is life». Τι γ#μ%  το ΠΑΣΟΚ ρε ηλίθιοι αφού ΠΑΣΟΚ καταντήσατε; Αν τραγουδάτε «γ#μ% το ΠΑΣΟΚ» είναι σαν να λέτε «γ#μ% τον κ#λ% μου».

Κυρα Θοδώρα δεν σας θέλει ο κόσμος της κεντροδεξιάς. Αν σας ήθελε δεν θα σε είχαν αφήσει ο Τρελαντώνης και ο Τρελοπάνος του πατριωτικού χώρου 20+ μονάδες πίσω. Σκέψου να μην ήταν και τρελάρες, πόσες μονάδες θα είχες μείνει πίσω. Ο χώρος είναι πατριωτικός δεν είναι διεθνιστικός. Πάτε στο ΠΑΣΟΚ, πάτε στη Δράση, πάτε στην ΔΗΣΥ (Δημοκρατική Συμμαχία), πάτε στην ΦΙΣΥ (Φιλελεύθερη Συμμαχία), πάτε στην Κρύα Βρύση. Μείνετε μακριά από τον πατριωτικό χώρο καταραμένοι διεθνιστές, γιατί τον μαγαρίζετε.

Καλό δεν είναι να τσιμπάνε ψήφους που θα πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό είναι καλό αλλά «ουδέν καλόν αμιγές κακού». Αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της παράταξης. Αυτό δεν είναι πια κεντροδεξιά, είναι ΠΑΣΟΚ, μισό κλικ δεξιότερα. Ε μα τους μαζέψαμε, ε μα τους δώσαμε πολιτική στέγη, ε μας τους φιλοξενήσαμε τόσα χρόνια! Δεν τους φτάνει; Θέλουν να μας καβαλήσουν! Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο. Να ξεκουμπιστούν να πάνε από εκεί που ήρθαν. 

Ε δεν αντέχω άλλο. Συμπληρώνω το σύνθημα «γ#μ$ το ΠΑΣΟΚ» με «που σας πέταγε όλους Χρυσοχογίδηδες, Μαρέβες Γκραμπόφσκι και Βενιζελικούς Μητσοτάκηδες... άντε μου και ξεκουμπιστείτε από τον πατριωτικό χώρο σιχαμένοι διεθνιστές... πάρτε μαζί σας και τον σκύλο σας τον Άδωνι γιατί πολύ μας τα έχει πρήξει».

Δημήτρης

Scroll to Top