Προσανατολισμό AUKUS

Προσανατολισμό ΑUKUS

Μας ρωτάνε ποιον υποστηρίζετε στην κεντροδεξιά. Υποστηρίζουμε πως ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο. Στην κεντροδεξιά - δεξιά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας. Αναζητούμε τον Έλληνα Τραμπ και δεν τον έχουμε βρει ακόμη. Ίσως τελικά να φέρουμε κάποιον σαν τον Κωνσταντίνο Μπιλιράκη, αν δεν βρεθεί κανένας εδώ. Αυτό που χρειάζεται είναι μία γνήσια μετριοπαθής κεντροδεξιά με προσανατολισμό την AUKUS.  

Μην μπερδεύουμε το γνήσια με το ακραία. Είναι διαφορετικά πράγματα. Γνήσια σημαίνει να έχει στοιχεία κεντροδεξιάς και όχι κεντροαριστεράς. Ο κρατισμός, ο διεθνισμός της ΕΕ, η οικολογία, η αδιαφορία ή εχθρότητα στις θρησκείες και ιδιαίτερα στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό δεν είναι στοιχεία της κεντροδεξιάς αλλά της κεντροαριστεράς. Τα στοιχεία της κεντροδεξιάς μπορεί να είναι μετριοπαθή ή ακραία. Εμείς είμαστε κατά των ακραίων τοποθετήσεων.

Και πάνω από όλα πρέπει να έχει προσανατολισμό προς την AUKUS και όχι τον άξονα Γαλλίας - Γερμανίας, κάτι που αποδείχθηκε καταστροφικό. Βρείτε μας έναν που να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει κανένας αυτή την στιγμή oύτε ο Καραμανλής ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Σαμαράς ούτε οι εκ τους ΛΑΟΣ προερχόμενοι ούτε βέβαια οι Χρυσαυγίτες. Να τα πάρουμε από την αρχή.

Το ευρωπαϊκό πείραμα, μία σοσιαλιστική ουτοπία, στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, γενικότερα αλλά και πολύ περισσότερο ειδικότερα για την Ελλάδα. Κανονικά μετά την χρεοκοπία έπρεπε να βγούμε από την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Το 2015, με το δημοψήφισμα, φθάσαμε πολύ κοντά να βγούμε. Η αλήθεια είναι πως θα ήταν κάπως δύσκολο να βγει μόνο η Ελλάδα κα να τραβήξει έναν δρόμο μόνη της. Τότε δεν υπήρχε ούτε Brexit ούτε AUKUS. Δεν ήταν οι κατάλληλες παγκόσμιες συνθήκες. Τώρα όμως δημιουργούνται σιγά σιγά.

Ετοιμάζονται για έξοδο τουλάχιστον Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βαλκανικές χώρες, Ελλάδα. Είναι επίσης πιθανό για Ιταλία, Δανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία κλπ. Αυτές θα έχουν κάποιας μορφής οικονομική συνεργασία με την AUKUS που θα διευρυνθεί. Ήδη φαίνεται πως Ινδία και Ιαπωνία θα είναι με το μέρος της AUKUS. Εδώ γίνεται εσκεμμένα ένα λάθος από τους ευρώδουλους. Πραγματικά η Νο 1 ανταγωνίστρια χώρα των ΗΠΑ είναι η Κίνα και ο ανταγωνισμός με την Κίνα θα διαδραματιστεί ίσως περισσότερο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό αφορά όμως περισσότερο στρατιωτικό ανταγωνισμό.

Θα υπάρξει και ανταγωνισμός στην Ευρασία. Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για τον δρόμο του μεταξιού που περνάει από πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης της Κεντρικής Ασίας, Ιράν και Τουρκία. Στις πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης της Κεντρικής Ασίας έχει επιρροή η Ρωσία καθώς βρισκόντουσαν στην ίδια Ένωση (ΕΣΣΔ) και έχουν δημιουργήσει την CIS (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Χωρών) αλλά και η Τουρκία διότι είναι κυρίως μουσουλμανικές και τουρκικής καταγωγής οι πληθυσμοί.

Επειδή οι Αμερικάνοι εστιάζουν στην Κίνα δεν σημαίνει ότι αδιαφορούν για όλα τα άλλα. Εξάλλου όλα τα άλλα θα επηρεάσουν τις ισορροπίες με την Κίνα. Οι Αμερικάνοι θα ήθελαν ενιαίο μέτωπο της Δύσης. Γάλλοι και Γερμανοί όμως έπαιζαν διπλό παιχνίδι. Έκαναν τους φίλους στους Αμερικάνους αλλά έκλειναν πονηρά το μάτι στην Κίνα και την ευνοούσαν. Επίσης έστηναν παγίδα στις ΗΠΑ με σκοπό να τις αποκόψουν από το μεγαλύτερο μέρος της Δύσης, την ΕΕ.

Άρα οι Αμερικάνοι πρώτα πρέπει να βάλουν κάποια τάξη μέσα στο σπίτι τους, το στρατόπεδο της Δύσης και μετά να αντιμετωπίσουν την Κίνα και διάφορες άλλες προκλήσεις όπως Ιράν, Βόρεια Κορέα, ακραία ισλαμικές χώρες κλπ. Για να βάλουν τάξη στο σπίτι τους, πρέπει να ασχοληθούν με την Ευρώπη. Επομένως δεν αδιαφορούν για την Ευρώπη όπως οι ευρώδουλοι ονειρεύονται αλλά ίσα ίσα πρώτα θα τακτοποιήσουν τα πράγματα στην Ευρώπη.

Μετά θα αντιμετωπίσουν την Κίνα που θα είναι ένας μακροπρόθεσμος ανταγωνισμός. Φαίνεται πως δημιουργείται μία παγκόσμια συνεχόμενη ζώνη ΗΠΑ - λοιπών αγγλόφωνων και Συμμάχων στην οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα και χώρες που θα βγουν από την ΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί ό,τι απομείνει από την ΕΕ να έχει κάποια ανεξαρτησία από τους Συμμάχους αλλά θα είναι πολύ μικρότερη και πιο αδύναμη Ένωση.

Πάντως αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί. Δηλαδή Γαλλία και Γερμανία δεν θα αφεθούν να έχουν αποκλείσει τις ΗΠΑ από το μεγαλύτερο μέρος της Δύσης και να παίζουν παιχνίδι σε βάρος ΗΠΑ - αγγλόφωνων μαζί με την Κίνα. Τα δικά μας συμφέρονται είναι ξεκάθαρα με την AUKUS. Καταλήγοντας εκεί που ξεκίνησα, χρειάζεται μία γνήσια μετριοπαθής κεντροδεξιά, με προσανατολισμό την AUKUS αντί για τον Άξονα Γερμανίας - Γαλλίας των τελευταίων σαράντα πέντε ετών που τελικά οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην υποδούλωση.

Αλέξανδρος

Scroll to Top